Kladdkaka med sötning

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 4 röster - Betygsätt

Kladdig kladdkaka med stevia. Det här är godaste kladdkakan för dig som följer LCHF. Smakar som en vanlig kladdkaka! Recept från Alltommat.se.

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Kladdkaka med stevia
ANNONS
de3701d2fb124e03872df329fb375a9e?s=96&d=mm&r=gSkapareViktoria BFörberedelse15 minTillagning6 minTotalt21 min

Beskrivning - Information

Kladdig kladdkaka med stevia. Det här är godaste kladdkakan för dig som följer LCHF. Smakar som en vanlig kladdkaka!

Recept från Alltommat.se.

ANNONS

Ingredienser

Mängd10 Portioner
ANNONS

Gör så här:

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull. Kakao kan uteslutas då kakaon gör kakan lite torr.

3

Vispa ägg, stevia, vaniljpulver fluffigt.

4

Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.

5

Häll smeten i form med löstagbar kant, 24 cm, och grädda kladdkakan i 200 grader i 6-7 minuter. Kakan kommer vara rinnig fortfarande när du skall ta ut den, men det är precis som det ska vara. Den sätter sig i kylen sedan.

6

Låt kallna i formen och ställ kallt. (gärna 1 dygn före servering)

7

Servera med vispad grädde och färska bär.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Smält smör och choklad på låg värme i tjockbottnad kastrull. Kakao kan uteslutas då kakaon gör kakan lite torr.

3

Vispa ägg, stevia, vaniljpulver fluffigt.

4

Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.

5

Häll smeten i form med löstagbar kant, 24 cm, och grädda kladdkakan i 200 grader i 6-7 minuter. Kakan kommer vara rinnig fortfarande när du skall ta ut den, men det är precis som det ska vara. Den sätter sig i kylen sedan.

6

Låt kallna i formen och ställ kallt. (gärna 1 dygn före servering)

7

Servera med vispad grädde och färska bär.

Kladdkaka med sötning

Recept av: Vikolbi89

Visa alla recept från Vikolbi89 Hemsida
ANNONS

Kommentarer

  • Annelie Björklund says:

    Jag har provat så många recept på olika kladdkakor och chokladkakor. Har inte hittat något som jag tycker om förrän nu. Så otroligt god!!! Jag ska baka den som en ”farmor-kaka” (blir farmor vilken dag som helst nu) och bjuda på på jobbet istället för tårta. Tack för att du delar med dig.

  • Hej, jag håller på att grädda kakan nu. Efter 7 min ör den jättekladdig och inte alls färdig ? Är det meningen att den blir bättre när den står kallt? Verkar lite skumt. Jag låter sen stå inne längre och hoppas den inte blir torr. Ställer du den i kyl eller frys?

  • Tack Annelie Björklund för din fina respons!

    Linda, ställer du den i frysen i 1 dygn och tar sedan ut den 1 h före servering blir den perfekt! Och ja, den är rinning när du tar ut den från ugnen.

    Tack Admin på lchfarkivet.se för tillägget!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida