Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Klassisk pesto

Inga röster än
Klassisk pesto

En klassisk pesto är så otroligt gott att göra. När man köper den i butiken så har de flesta en massa tillsatser och ingredienser som inte alls hör hemma i en god pesto. Att göra sin egen pesto är superlätt och kräver verkligen inte mycket energi eller tid.

Bara goda råvaror i en gudomlig blandning.

Vill man göra en lite billigare variant av pesto kan man byta ut pinjenötterna mot t ex solroskärnor eller valnötter. Godast blir den dock med pinjenötter tycker jag.

Total tid: 10 minuter
Portioner: 1
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.
  • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.
  • Smaka av med salt och peppar. Häll upp i burk och förvara eller använd direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg