Klassisk pesto

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En klassisk pesto är så otroligt gott att göra. När man köper den i butiken så har de flesta en massa tillsatser och ingredienser som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Klassisk pesto
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Beskrivning - Information

En klassisk pesto är så otroligt gott att göra. När man köper den i butiken så har de flesta en massa tillsatser och ingredienser som inte alls hör hemma i en god pesto. Att göra sin egen pesto är superlätt och kräver verkligen inte mycket energi eller tid.

Bara goda råvaror i en gudomlig blandning.

Vill man göra en lite billigare variant av pesto kan man byta ut pinjenötterna mot t ex solroskärnor eller valnötter. Godast blir den dock med pinjenötter tycker jag.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 50 g Pinjenötter
 1 st Kruka med basilika
 1 dl Olivolja
 1 nypa Salt och peppar
ANNONS

 

Gör så här:

1

Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.

3

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.

5

Smaka av med salt och peppar. Häll upp i burk och förvara eller använd direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Pinjenötter
 1 st Kruka med basilika
 1 dl Olivolja
 1 nypa Salt och peppar

Instruktioner

1

Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.

3

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.

5

Smaka av med salt och peppar. Häll upp i burk och förvara eller använd direkt.

Klassisk pesto
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida