En klassisk pesto är så otroligt gott att göra. När man köper den i butiken så har de flesta en massa tillsatser och ingredienser som inte alls hör hemma i en god pesto. Att göra sin egen pesto är superlätt och kräver verkligen inte mycket energi eller tid.
Bara goda råvaror i en gudomlig blandning.
Vill man göra en lite billigare variant av pesto kan man byta ut pinjenötterna mot t ex solroskärnor eller valnötter. Godast blir den dock med pinjenötter tycker jag.
Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.
Kommentarer