Klassisk pesto
1
Innehåll
En klassisk pesto är så otroligt gott att göra. När man köper den i butiken så har de flesta en massa tillsatser och ingredienser som inte alls hör hemma i en god pesto. Att göra sin egen pesto är superlätt och kräver verkligen inte mycket energi eller tid.
Bara goda råvaror i en gudomlig blandning.
Vill man göra en lite billigare variant av pesto kan man byta ut pinjenötterna mot t ex solroskärnor eller valnötter. Godast blir den dock med pinjenötter tycker jag.
Total tid:
10 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
- 50 g pinjenötter
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st kruka med basilika
- 1 dl olivolja
- 80 g parmesanost
- 1 nypa salt och svartpeppar
Instruktioner
- Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.
- Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!