Hoppa till innehåll
Open navigation

Knaperstekt kycklingsteak

5 av 1 röst
Sparat av: st
Knaperstekt kycklingsteak

Kycklingsteak är en relativt ny produkt som har kommit i butikerna på senare tid och det är en riktigt god styckningsdetalj tycker jag.
Här har du ett recepttips på en knaperstekt kycklingsteak som får ett sånt där härliga knaprigt skinn.

Innehållsförteckning

 1. Vad är kycklingsteak
 2. Lyckas med tillagningen
 3. Servera med goda tillbehör
 4. Ingredienser
 5. Instruktioner

Vad är kycklingsteak för något?

Kycklingsteak är en styckningsdetalj som i alla fall jag inte har börjat att se förrän på senare tid i butikerna. Det är helt enkelt en urbenad kycklingklubba.

Det är faktiskt en del på kycklingen som jag tycker är riktigt saftig och god och är väldigt svårt att misslyckas med. Det är inte lika lätt att översteka en kycklingsteak som till exempel en kycklingfilé.

En annan sak som jag dessutom gillar är att man får en köttbit med skinn på, för skinnet i sig är magiskt gott om man lyckas få det knaperstekt.

Knaperstekt kycklingsteak | LCHF-arkivet

Så här lyckas du bäst

Som jag tidigare nämnt så är kycklingsteak en väldigt snäll och förlåtande del som inte är så lätt att misslyckas med, men för att få en saftig kyckling med ett knaperstekt skinn så har jag ett par tips.

En bra stekpanna – För att du ska få till en bra stekyta så är det viktigt att du har en stekpanna som klarar av att hålla värmen bra. En tjockbottnad stekpanna, till exempel en gjutjärnspanna eller kolstålpanna är verkligen att föredra. Själv så använder jag en kolstålpanna från Kockums Jernverk som har kommit att bli en storfavorit hos mig.

Stektermometer – Jag tjatar om detta lite då och då och säger att alla borde ha en stektermometer hemma. Det är det absolut bästa sättet att garantera att man får ett saftigt och korrekt tillagat kött. Se till att köpa en digital stektermometer, då den är så mycket lättare att läsa av.

Tips på tillbehör

På bilderna som jag har i detta inlägget så har jag valt att servera min kycklingsteak med en kall basilikasås och lite stekta grönsaker. Jag valde att steka lite som jag hade skördat i trädgården vilket blev zucchini, rödlök och sockerärtor.

Ett annat gott alternativ att ha till, det är blomkålsmos.

Vill du hellre ha en varm sås till, så kan jag rekommendera denna tomat- och basilikasås som är grymt bra till kyckling.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

 • 800 g Kycklingsteak

Marinad

Till stekning

Instruktioner

 • Känn igenom kycklingen så att det inte är några benrester kvar. Ibland så har det slarvats lite och kan finnas någon liten benbit kvar och det vill vi inte ha.
 • Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen och rör om ordentligt så att marinaden fördelas över hela kycklingen.Låt kycklingen stå och dra en stund, helst ett par timmar i kylen.
  Knaperstekt kycklingsteak
 • Sätt ugnen på 225°.
 • Värm en stekpanna på hög värme och tillsätt lite sesamolja. Lägg i kycklingen med skinnsidan neråt.
 • Bryn nu kycklingen tills det att du har fått en vacker färg på skinnet som är ganska så krispigt. Vänd och stek några minuter på andra sidan.
  Knaperstekt kycklingsteak
 • Har du en stektermometer så kan du sätta i den i den tjockaste delen. Ställ in kycklingen med skinnsidan uppåt i ugnen och låt den stå där cirka 5-10 minuter tills det att kycklingen är klar. Den är klar när kärntemperaturen är runt 74 grader.Låt köttet ligga och vila några minuter.
 • Nu kan du välja om du vill skära upp köttet eller servera det som en hel bit, det är en smaksak. Jag personligen tycker att det är trevligare med en trancherad kyckling.Smaklig måltid!
  Knaperstekt kycklingsteak
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg