Kokos och limepannacotta

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Den här kokos och limepannacottan är otroligt fräsch och krämig, en perfekt avslutning på en trevlig kväll. Du kan ju variera smaksättningen med om du…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kokos och limepannacotta
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Den här kokos och limepannacottan är otroligt fräsch och krämig, en perfekt avslutning på en trevlig kväll.
Du kan ju variera smaksättningen med om du vill.

Beställ ingredienser online här, till bra priser!

- Kokosgrädde (eko)
- Sukrin 
- Vaniljpulver (eko)

Pannacotta är superenkelt att göra och otroligt gott. Det är absolut perfekt att ha till en middagsbjudning där man inte vill stå och hålla på en massa i köket under tiden gästerna är där, utan man gör klart den i förväg och sen så garnerar man och serverar.

Till sötning kan du använda det som du tycker passar just ditt kostval. T ex, sukrin, björksocker, sötströ eller något annat.

Recept och bild: Birgitta Höglund

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 1 tsk Pressad lime
 1 st Gelatinblad

 

Gör så här:

1

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.

2

Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.

3

Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.

4

Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.

5

Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 tsk Pressad lime
 1 st Gelatinblad

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.

2

Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.

3

Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.

4

Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.

5

Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.

Kokos och limepannacotta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida