Den här kokos och limepannacottan är otroligt fräsch och krämig, en perfekt avslutning på en trevlig kväll.
Du kan ju variera smaksättningen med om du vill.
Beställ ingredienser online här, till bra priser!
- Kokosgrädde (eko)
- Sukrin
- Vaniljpulver (eko)
Pannacotta är superenkelt att göra och otroligt gott. Det är absolut perfekt att ha till en middagsbjudning där man inte vill stå och hålla på en massa i köket under tiden gästerna är där, utan man gör klart den i förväg och sen så garnerar man och serverar.
Till sötning kan du använda det som du tycker passar just ditt kostval. T ex, sukrin, björksocker, sötströ eller något annat.
Recept och bild: Birgitta Höglund
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.
Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.
Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.
Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.
Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.
Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.
Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.
Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.
Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.