Det här är ett LCHF-recept på väldigt enkla kokostoppar som är helt utan sötningsmedel eller andra tillsatser, bara rena råvaror. Vill du piffa till dem lite extra, så doppar du dem i lite smält choklad (minst 70%), doppa bara toppen.
Vill du ha dem lite sötare så kan du tillsätta lite sötning av valfri sort.
Recept och bild från Cecilia Folkesson.
Smält smöret och blanda ner alla de andra ingredienserna.
Låt smeten stå och svälla cirka fem minuter.
Forma till små toppar med händerna eller med hjälp av två skedar.
Placera på plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 10-15 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret och blanda ner alla de andra ingredienserna.
Låt smeten stå och svälla cirka fem minuter.
Forma till små toppar med händerna eller med hjälp av två skedar.
Placera på plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 10-15 minuter.
Günter Sand says:
Testade receptet idag. Det blev jättegoda kokostoppar.
LCHF-arkivet says:
Härligt att höra! Tack för återkopplingen! 🙂
Heidi Glassel says:
Jag tycker de blir jättegoda med lite pudrad Nick´s strö i smeten, och inte ha så länge i ugnen utan lite kortare tid så de inte blir torra. Ibland toppar jag toppen i 70% choklad men inte nödvändigt, goda ändå.