Korv är gott, men korv med bröd är ännu godare för då har man något att lägga alla tillbehör på. Här har du ett LCHF-recept på korvbröd som är lätta att baka och goda att äta.
Receptet ger 5-6 stycken beroende på hur stora du gör dem.
Recept och bild: Lollos lchf
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Smält smöret och vispa blanda ner grädden.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen bunke.
Vispa äggen fluffiga i en bunke.
Forma 5-6 stycken korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Smält smöret och vispa blanda ner grädden.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen bunke.
Vispa äggen fluffiga i en bunke.
Forma 5-6 stycken korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Yvonne says:
Jättegoda, men man behövde ingen korv, man blev mätt ändå.
LCHF-arkivet says:
Kul att höra!
Sofie says:
Går dom bra att frysa?
LCHF-arkivet says:
Oj, jag har aldrig testat..men det borde väl gå tycker jag!
H.S says:
”Vispa äggen Fluffiga” betyder vispa med elvisp i 3-5 minuter. Om man använder handvisp så ökar inte äggmassan nämnvärt. Jag har gjort några liknande korvbröd på nötmjöl och de blev riktigt bra.
Mija says:
Jag tycker dessvärre de smakar förfärligt….sorry…
LCHF-arkivet says:
Ja, det är ju en smaksak. Jämför man med vanligt bröd, då finns det inte mycket som funkar överlag inom lchf. Det handlar en hel del om att ändra sina smakpreferenser eller så är man utan.
Linnea says:
Kan man använda mandelmjöl istället för profiber? 🙂
LCHF-arkivet says:
Kan och kan, men det blir nog mer kompakt då. Här kan du räkna på hur du omvandlar i så fall: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Ann-Charlotte says:
Jag tycker de här är fantastiskt goda och mättande. Gör även hamburgerbröd på receptet.
Camilla says:
Kkan man byta ut bakpulver mot bikarbonat och nån syra tror du?