Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fläskkotlett i panna

4,84 av 12 röster
Fläskkotlett i panna

Riktigt mör fläskkotlett med smak av soltorkade tomater, champinjoner, vitlök och rosmarin. Kan det bli godare än så? Det riktigt läskas i munnen på mig när jag knåpar ihop det här receptet. För att kotletterna ska bli möra istället för torra så ska de brynas i pannan och inte stekas på för hårt. Dessutom får de sedan koka med i den smakrika såsen. Det här är verkligen ett recept för hela familjen!

Innehållsförteckning

  1. Få köttet mört
  2. Den smakrika såsen
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Fläskkotlett i panna är en rätt som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Något lättlagat skulle det vara och gärna i en och samma panna. Att receptet skulle baseras på fläskkött var givet. Det är nämligen något som alltid finns i min och många andras frysar.

Få din fläskkotlett mör

Fläskkotlett är en underskattad köttbit som ofta kan bli torr och tråkig om den hanteras på fel sätt. Var noggrann och omtänksam när du hanterar och steker den. Då får du en mör köttbit som du vill tillaga om och om igen.

För att få köttet riktigt mört så låter du det koka med i såsen. Det brukar räcka med 20-40 minuter. Här får du gå lite på känn för att se hur köttet och smakerna utvecklar sig.

Den smakrika såsen

Det är verkligen kryddorna som gör hela den här rätten. Jag valde en riktigt god kombination av några favoritkryddor. Men vem visste att soltorkade tomater, rosmarin, vitlök och champinjoner kan skapa en så ljuvlig smakkombination?

Det bästa är att de flesta har dessa kryddor och ingredienser hemma. Det är därför en perfekt vardagsrätt som du snabbt kan slänga ihop.

Så vad ska du då servera till denna gryta? Jag väljer att servera med en blandsallad eller lite stekta grönsaker. Såsen är nämligen så god att det inte behövs någon mer smakbomb på tallriken.

Näringsvärde

Det är ett mycket bra näringsvärde i den här rätten för dig som äter LCHF. Visst innehåller den lite kolhydrater, men även gott om fett i såsen. En bild från Kostbevakningen visar hur det ligger till med förhållandet mellan protein, fett och kolhydrater.

En tabell med näringsvärden för detta recept på fläskkotlett.

Som vanligt så behöver du inte bekymra dig för kolhydraterna i själva kryddningen. Det finns rejält med fett i min fläskkotlett i panna. 241 gram blir 80 gram per portion, vilket är mer än godkänt! Dels är fläskkotlett en relativt fet köttbit och dessutom innehåller både fullfet grädde och smetana gott om nyttiga fetter. Det är alltså en ypperlig måltid för dig som vill få i dig gott om energi.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.
  • Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.
  • Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.
  • Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 20-40 minuter till, beroende på hur möra kotletterna är. Om såsen blir lite för tjock under tiden, då kan du tillsätta lite vatten.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,84 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg