Fläskkotlett i panna

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 11 röster - Betygsätt

Riktigt mör fläskkotlett med smak av soltorkade tomater, champinjoner, vitlök och rosmarin. Kan det bli godare än så? Det riktigt läskas i munnen på mig…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Kotlett i panna
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Riktigt mör fläskkotlett med smak av soltorkade tomater, champinjoner, vitlök och rosmarin. Kan det bli godare än så? Det riktigt läskas i munnen på mig när jag knåpar ihop det här receptet. För att kotletterna ska bli möra istället för torra så ska de brynas i pannan och inte stekas på för hårt. Dessutom får de sedan koka med i den smakrika såsen. Det här är verkligen ett recept för hela familjen!

Innehållsförteckning

  1. Få köttet mört
  2. Den smakrika såsen
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Fläskkotlett i panna är en rätt som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Något lättlagat skulle det vara och gärna i en och samma panna. Att receptet skulle baseras på fläskkött var givet. Det är nämligen något som alltid finns i min och många andras frysar.

Få din fläskkotlett mör

Fläskkotlett är en underskattad köttbit som ofta kan bli torr och tråkig om den hanteras på fel sätt. Var noggrann och omtänksam när du hanterar och steker den. Då får du en mör köttbit som du vill tillaga om och om igen.

För att få köttet riktigt mört så låter du det koka med i såsen. Det brukar räcka med 20-40 minuter. Här får du gå lite på känn för att se hur köttet och smakerna utvecklar sig.

Den smakrika såsen

Det är verkligen kryddorna som gör hela den här rätten. Jag valde en riktigt god kombination av några favoritkryddor. Men vem visste att soltorkade tomater, rosmarin, vitlök och champinjoner kan skapa en så ljuvlig smakkombination?

Det bästa är att de flesta har dessa kryddor och ingredienser hemma. Det är därför en perfekt vardagsrätt som du snabbt kan slänga ihop.

Så vad ska du då servera till denna gryta? Jag väljer att servera med en blandsallad eller lite stekta grönsaker. Såsen är nämligen så god att det inte behövs någon mer smakbomb på tallriken.

Näringsvärde

Det är ett mycket bra näringsvärde i den här rätten för dig som äter LCHF. Visst innehåller den lite kolhydrater, men även gott om fett i såsen. En bild från Kostbevakningen visar hur det ligger till med förhållandet mellan protein, fett och kolhydrater.

En tabell med näringsvärden för detta recept på fläskkotlett.

Som vanligt så behöver du inte bekymra dig för kolhydraterna i själva kryddningen. Det finns rejält med fett i min fläskkotlett i panna. 241 gram blir 80 gram per portion, vilket är mer än godkänt! Dels är fläskkotlett en relativt fet köttbit och dessutom innehåller både fullfet grädde och smetana gott om nyttiga fetter. Det är alltså en ypperlig måltid för dig som vill få i dig gott om energi.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 600 g Skivad kotlett med benEller benfri om du hellre vill det.
 100 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök
 20 g Vitlök
 1 msk Rosmarin, hackad (Färsk)
 3 deciliter Grädde 40%
 1 nypa Salt

 

Gör så här:

1

Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.

2

Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.

3

Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.

4

Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 20-40 minuter till, beroende på hur möra kotletterna är. Om såsen blir lite för tjock under tiden, då kan du tillsätta lite vatten.

5

Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Skivad kotlett med benEller benfri om du hellre vill det.
 100 g Champinjoner (färska)
 50 g Gul lök
 20 g Vitlök
 1 msk Rosmarin, hackad (Färsk)
 3 deciliter Grädde 40%
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Bryn kotletterna på ena sidan i en stekpanna (använd gärna en med höga kanter) tills de fått lite färg. Salta och peppra lite innan du vänder dem.

2

Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Lägg detta i pannan när du har vänt på köttet och låt det brynas med.

3

Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i stekpannan.

4

Tillsätt övriga ingredienserna och rör om så allt blandar sig väl. Låt koka upp och låt allt puttra i fem minuter. Lägg på ett lock och låt det puttra på svag värme i cirka 20-40 minuter till, beroende på hur möra kotletterna är. Om såsen blir lite för tjock under tiden, då kan du tillsätta lite vatten.

5

Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med lite goda tillbehör.

Fläskkotlett i panna
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida