Köttbullar med gräddsås och blomkålspuré
Är du sugen på en klassisk husmansrätt, fast på ett ketogent vis? Här kommer ett recept på några riktigt goda köttbullar som serveras med en gräddsås och len blomkålspuré!
Köttbullar med gräddsås och blomkålspuré är en klassisk och älskad rätt som har fått en LCHF-vänlig twist.
Köttbullarna tillagas av saftig blandfärs och kryddas med bland annat lök, salt och peppar för en rik och fyllig smak. De serveras med en len och krämig gräddsås, gjord på riktig grädde och smör, vilket ger en oemotståndlig smak och en perfekt balans till köttbullarna.
Som ett lågkolhydratalternativ till potatispuré serveras en fluffig blomkålspuré som ger samma krämighet och mjukhet men med betydligt färre kolhydrater.
Denna rätt är perfekt för en mättande lunch eller middag och kan kompletteras med inlagd gurka och en klick lingon för extra smak och färg.
Ingredienser
Instruktioner
Köttbullarna
- Börja med att finhacka löken. Hetta upp en järnpanna med en del av smöret och lite olja. Stek löken gyllene.
- Smaka på smeten och krydda mer om det behövs. Det ska smaka väldigt salt. Tillsätt sedan färsen och blanda ihop till en köttbullesmet.
Gräddsåsen
- Hetta upp en panna med smör och olja. Börja rulla köttbullarna och stek dom. Köttbullarna är klara när dom är hårda och spänstiga.
Anteckning
Servera din rätt med frysta lingon eller hemmagjord sockerfri lingonsylt.