Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Köttfärs- och blomkålspanna

5 av 3 röster
Köttfärs- och blomkålspanna

Att laga enkel och god mat är ibland en förutsättning för att få livet att gå runt, speciellt om man har barn som ska iväg på olika aktiviteter efter skolan och man någonstans där innan ska hinna laga mat.

Detta receptet på köttfärs- och blomkålspanna är ett sånt där enkelt och riktigt gott recept som funkar för alla typ! Det bästa av allt är att man kan slänga med lite tråkiga grönsaker som behöver ätas upp med, så man inte behöver slänga det.

Men, utgå från detta receptet som en grund och vill du sedan slänga med någon tomat eller broccoli eller liknande, så är det bara att köra på!

Portioner: 4 portioner
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Bryn köttfärsen i en stekpanna. Krydda med örtsalt, svartpeppar och vitlökspulver.
  • Hacka löken.
  • Skär ner blomkålen i önskad storlek. Jag själv gillar lite större bitar, men det går att skära ner det smått med om det är lättare att få barnen att äta. 🙂
  • Tärna paprikan.
  • När köttfärsen är färdigbrynt så tillsätter du lök och blomkål och låter det fräsa med tills det att blomkålen nästan är helt genomstekt och mjuk.
  • Tillsätt den tärnade paprikan och låt den fräsa med några minuter.
  • Smaka av och krydda på lite mer om du vill.
  • Strö den rivna osten ovanpå allt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt det stå tills osten har smält.
  • Servera direkt!

Anteckning

Om du vill ha något lite såsigt till så kan jag varmt rekommendera att du servera en srirachamajonnäs eller varför inte lite tzatziki till!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

4 kommentarer till “Köttfärs- och blomkålspanna”

5 from 3 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg