Det här är ett LCHF-recept som man kan variera lite hur man vill egentligen. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många.
En köttfärs och vitkålsgratäng kan du variera hur mycket som helst, så det är bara att testa dig fram. En komplett måltid är det iaf.
Strimla vitkålen ganska så fint. Hacka löken och vitlöken.
Bryn färsen i en ganska stor kastrull. Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund.
Slå på de krossade tomaterna, lägg i buljongen, grädden, sambal, sojan och italienska salladskryddan. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna.
Lägg i phildelphiaosten och bambuskotten. Smaka av med salt och övriga kryddor. Du kanske vill ha mer hetta eller så.
Häll upp allt i en stor ugnsfast form och strö osten över. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter på 175 grader tills det att gratängen har fått en fin färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Strimla vitkålen ganska så fint. Hacka löken och vitlöken.
Bryn färsen i en ganska stor kastrull. Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund.
Slå på de krossade tomaterna, lägg i buljongen, grädden, sambal, sojan och italienska salladskryddan. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna.
Lägg i phildelphiaosten och bambuskotten. Smaka av med salt och övriga kryddor. Du kanske vill ha mer hetta eller så.
Häll upp allt i en stor ugnsfast form och strö osten över. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter på 175 grader tills det att gratängen har fått en fin färg.
hudde says:
Min gratäng blev supersmarrig. Hadde lite olika proportioner då jag hade 1kg nötfärs att tillaga.. Blev 600g vitkål, lite mer sambal olek, en hel del timjan och basilika också. Gratinerade med en mozarella och 150g prästost. Kommer att göras igen.
DORIS says:
Gjorde den här till middag idag, så fruktansvärt gott 👍👍 den kommer jag absolut att göra fler gånger
Josua Slocum says:
Tyckte 1200g tomater verkade mycket. Använde 800g. Hade nog blivit väl såsig annars.
ThereseK says:
Underbart god! Jag bytte ut till sojafärs och havre-grädde.
Emilia says:
Jag gjorde denna idag men höftade ganska mycket med mängderna då jag gick på det jag hade hemma (vilket var lite mer köttfärs och lite mindre vitkål), men försökte matcha kryddningen. Skippade bambuskott. Och oj vad gott och krämigt!!! Jag gillar mycket sambal så öste i lite extra. Tack för ett grymt recept! Matlådor för många dagar framöver fixat.