Köttfärs och vitkålsgratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 22 röster - Betygsätt

Det här är ett LCHF-recept som man kan variera lite hur man vill egentligen. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara…

Läs mer 0 kommentarer
Köttfärs och vitkålsgratäng
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning45 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-recept som man kan variera lite hur man vill egentligen. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många.

En köttfärs och vitkålsgratäng kan du variera hur mycket som helst, så det är bara att testa dig fram. En komplett måltid är det iaf.

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 500 g Köttfärs
 800 g Vitkål
 100 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1200 g Krossade tomater
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 2 msk Soja (glutenfri)
 1 msk Italiensk salladskrydda
 140 g Bambuskott (strimlade)
 1 tsk Salt
 200 g Ost (riven)

Gör så här:

1

Strimla vitkålen ganska så fint. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn färsen i en ganska stor kastrull. Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund.

5

Slå på de krossade tomaterna, lägg i buljongen, grädden, sambal, sojan och italienska salladskryddan. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna.

7

Lägg i phildelphiaosten och bambuskotten. Smaka av med salt och övriga kryddor. Du kanske vill ha mer hetta eller så.

9

Häll upp allt i en stor ugnsfast form och strö osten över. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter på 175 grader tills det att gratängen har fått en fin färg.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 22

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 800 g Vitkål
 100 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1200 g Krossade tomater
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 2 msk Soja (glutenfri)
 1 msk Italiensk salladskrydda
 140 g Bambuskott (strimlade)
 1 tsk Salt
 200 g Ost (riven)

Instruktioner

1

Strimla vitkålen ganska så fint. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn färsen i en ganska stor kastrull. Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund.

5

Slå på de krossade tomaterna, lägg i buljongen, grädden, sambal, sojan och italienska salladskryddan. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna.

7

Lägg i phildelphiaosten och bambuskotten. Smaka av med salt och övriga kryddor. Du kanske vill ha mer hetta eller så.

9

Häll upp allt i en stor ugnsfast form och strö osten över. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter på 175 grader tills det att gratängen har fått en fin färg.

Köttfärs och vitkålsgratäng

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida