Köttfärs och vitkålsgratäng

6
Innehåll
Det här är ett LCHF-recept som man kan variera lite hur man vill egentligen. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många.
En köttfärs och vitkålsgratäng kan du variera hur mycket som helst, så det är bara att testa dig fram. En komplett måltid är det iaf.
Total tid:
55 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 800 g vitkål
- 100 g gul lök
- 10 g vitlök
- 1200 g krossade tomater
- 2 msk kalvfond (koncentrerad)
- 1 tsk sambal oelek
- 2 dl Grädde
- 2 msk tamarisoja
- 1 msk italiensk salladskrydda
- 100 g färskost (naturell)
- 140 g bambuskott (strimlade)
- 1 tsk salt
- 200 g riven ost
- 2 msk olivolja
Instruktioner
- Strimla vitkålen ganska så fint. Hacka löken och vitlöken.
- Bryn färsen i en ganska stor kastrull. Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund.
- Slå på de krossade tomaterna, lägg i buljongen, grädden, sambal, sojan och italienska salladskryddan. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna.
- Lägg i phildelphiaosten och bambuskotten. Smaka av med salt och övriga kryddor. Du kanske vill ha mer hetta eller så.
- Häll upp allt i en stor ugnsfast form och strö osten över. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter på 175 grader tills det att gratängen har fått en fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
1200g krossade tomater?
Ja, typ tre burkar.
Gud vilken trist och kass rätt.
1. Kålen tog 100 år att koka i krossade tomater.
2. Alltihopa smakade bara vanlig köttfärssås trots att jag kryddade massor.
Tråkigt att receptet inte levde upp till dina förväntningar. Det finns gott om andra som tydligen har tyckt annorlunda, men det är ju det härliga med mat; Smaken är som baken, delad och det får vara så!