Köttfärs- och vitkålssoppa

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 14 röster - Betygsätt

Köttfärs och vitkål är en sådan sak som iallafall vi ofta har hemma och varför inte göra något gått av de två tillsammans? Här är…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Köttfärs- och vitkålssoppa
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Köttfärs och vitkål är en sådan sak som iallafall vi ofta har hemma och varför inte göra något gått av de två tillsammans?
Här är ett gott och enkelt recept på en köttfärs- och vitkålssoppa som passar perfekt att göra storkok av.

Recept och bild: Peggy

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Köttfärs
 1 Gul lök, finhackad
 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
 50 g Rotselleri, fintärnad
 5 deciliter Strimlad vitkål
 1,50 l Vatten
 3 msk Kalvfond
 4 msk Tomatpuré
 0,50 tsk Cayennepeppar
 3 msk Ajvar relish
 4 st Lagerblad
 0,50 dl Hackad persilja
 Smör till stekning
 Smetana till servering

 

Gör så här:

1

Bryn köttfärsen i lite smör, krydda med salt och peppar. Ställ den åt sidan så länge.

2

Stek vitkål, lök och vitlök så det får lite färg.

3

Tillsätt alla andra ingredienser och koka upp.
Låt småkoka cirka 25-30 minuter tills det att vitkålen mjuknat.

4

Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 1 Gul lök, finhackad
 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
 50 g Rotselleri, fintärnad
 5 deciliter Strimlad vitkål
 1,50 l Vatten
 3 msk Kalvfond
 4 msk Tomatpuré
 0,50 tsk Cayennepeppar
 3 msk Ajvar relish
 4 st Lagerblad
 0,50 dl Hackad persilja
 Smör till stekning
 Smetana till servering

Instruktioner

1

Bryn köttfärsen i lite smör, krydda med salt och peppar. Ställ den åt sidan så länge.

2

Stek vitkål, lök och vitlök så det får lite färg.

3

Tillsätt alla andra ingredienser och koka upp.
Låt småkoka cirka 25-30 minuter tills det att vitkålen mjuknat.

4

Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor.

Köttfärs- och vitkålssoppa
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida