Köttfärs- och vitkålssoppa

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 11 röster - Betygsätt

Köttfärs och vitkål är en sådan sak som iallafall vi ofta har hemma och varför inte göra något gått av de två tillsammans? Här är…

Läs mer 5 kommentarer
Köttfärs- och vitkålssoppa
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

Köttfärs och vitkål är en sådan sak som iallafall vi ofta har hemma och varför inte göra något gått av de två tillsammans?
Här är ett gott och enkelt recept på en köttfärs- och vitkålssoppa som passar perfekt att göra storkok av.

Recept och bild: Peggy

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Köttfärs
 1 Gul lök, finhackad
 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
 50 g Rotselleri, fintärnad
 5 deciliter Strimlad vitkål
 1,50 l Vatten
 3 msk Kalvfond
 4 msk Tomatpuré
 0,50 tsk Cayennepeppar
 1 tsk Paprikapulver
 3 msk Ajvar relish
 4 st Lagerblad
 0,50 dl Hackad persilja
 Smör till stekning
 Smetana till servering

Gör så här:

1

Bryn köttfärsen i lite smör, krydda med salt och peppar. Ställ den åt sidan så länge.

2

Stek vitkål, lök och vitlök så det får lite färg.

3

Tillsätt alla andra ingredienser och koka upp.
Låt småkoka cirka 25-30 minuter tills det att vitkålen mjuknat.

4

Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 1 Gul lök, finhackad
 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
 50 g Rotselleri, fintärnad
 5 deciliter Strimlad vitkål
 1,50 l Vatten
 3 msk Kalvfond
 4 msk Tomatpuré
 0,50 tsk Cayennepeppar
 1 tsk Paprikapulver
 3 msk Ajvar relish
 4 st Lagerblad
 0,50 dl Hackad persilja
 Smör till stekning
 Smetana till servering

Instruktioner

1

Bryn köttfärsen i lite smör, krydda med salt och peppar. Ställ den åt sidan så länge.

2

Stek vitkål, lök och vitlök så det får lite färg.

3

Tillsätt alla andra ingredienser och koka upp.
Låt småkoka cirka 25-30 minuter tills det att vitkålen mjuknat.

4

Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor.

Köttfärs- och vitkålssoppa

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida