Köttfärs- och vitkålssoppa
16
Innehåll
Köttfärs och vitkål är en sådan sak som iallafall vi ofta har hemma och varför inte göra något gått av de två tillsammans?
Här är ett gott och enkelt recept på en köttfärs- och vitkålssoppa som passar perfekt att göra storkok av.
Recept och bild: Peggy
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 500 g Köttfärs
- 1 Gul lök, finhackad
- 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
- 50 g Rotselleri, fintärnad
- 5 dl Strimlad vitkål
- 1,5 l Vatten
- 3 msk Kalvfond
- 4 msk Tomatpuré
- 0,5 tsk Cayennepeppar
- 1 tsk Paprikapulver
- 3 msk Ajvar relish
- 4 st Lagerblad
- 0,5 dl Hackad persilja
- Smör till stekning
- Smetana till servering
Instruktioner
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!