Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Köttfärs- och zucchinipanna med pesto

Inga röster än
Köttfärs- och zucchinipanna med pesto

Detta receptet på köttfärs- och zucchinipanna med pesto och getost är ett sånt där enkelt och snabblagat mattips.

Du kan göra detta både till lunch och middag, vilket som egentligen passar dig bäst och det tar inte mycket mer än 20 minuter att svänga ihop.

Köttfärs- och zucchinipanna med pesto | LCHF-arkivet

När det gäller val av pesto, så får du själv kika lite på vad för olika märken som passar bäst, eller så gör du en helt egen hemgjord pesto.

Om du inte tycker om getost, så kan du med fördel byta ut den mot fetaost istället, eller så river du bara ett gäng med parmesanost på toppen.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att bryna köttfärsen i en stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Du kan välja att steka i smör, kokosolja eller olivolja beroende på vad du tycker om.
  • Under tiden du bryner köttfärsen så skär du zucchinin i bitar. Hur du vill ha dom är en smaksak, så du kan skära i skivor, halvmånar eller i större tärningar. Tänk dock på att inte gör för små bitar, för då kommer det bli väldigt lätt mosigt när du steker det.
  • Tillsätt vitlöken och den hackade gula löken. Salta och peppra lite. Låt allt fräsa nån minut så att löken får mjukna.
  • Lägg i zucchinin. Stek och rör om ibland, i 5-7 minuter, tills zucchinin börjar mjukna (men inte blir sladdrig) och få en gyllene färg.
  • Ta bort från värmen och blanda ner peston.
  • Toppa med getost och hackad persilja.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg