Köttfärs- och zucchinipanna med pesto

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Detta receptet på köttfärs- och zucchinipanna med pesto och getost är ett sånt där enkelt och snabblagat mattips. Du kan göra detta både till lunch…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Köttfärs- och zucchinipanna med pesto | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på köttfärs- och zucchinipanna med pesto och getost är ett sånt där enkelt och snabblagat mattips.

Du kan göra detta både till lunch och middag, vilket som egentligen passar dig bäst och det tar inte mycket mer än 20 minuter att svänga ihop.

Köttfärs- och zucchinipanna med pesto | LCHF-arkivet

När det gäller val av pesto, så får du själv kika lite på vad för olika märken som passar bäst, eller så gör du en helt egen hemgjord pesto.

Om du inte tycker om getost, så kan du med fördel byta ut den mot fetaost istället, eller så river du bara ett gäng med parmesanost på toppen.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 450 g Köttfärs
 2 st Medelstora zucchini
 2 st Vitlöksklyftor, finhackade/rivna
 50 g Gul lök, finhackad
 1,75 deciliter PestoEller efter smak.
 0,50 dl Smulad getostAlternativt fetaost eller parmesanost
 2 msk Hackad persilja
 Svartpeppar, nymalen

 

Gör så här:

1

Börja med att bryna köttfärsen i en stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Du kan välja att steka i smör, kokosolja eller olivolja beroende på vad du tycker om.

2

Under tiden du bryner köttfärsen så skär du zucchinin i bitar. Hur du vill ha dom är en smaksak, så du kan skära i skivor, halvmånar eller i större tärningar. Tänk dock på att inte gör för små bitar, för då kommer det bli väldigt lätt mosigt när du steker det.

3

Tillsätt vitlöken och den hackade gula löken. Salta och peppra lite. Låt allt fräsa nån minut så att löken får mjukna.

4

Lägg i zucchinin. Stek och rör om ibland, i 5-7 minuter, tills zucchinin börjar mjukna (men inte blir sladdrig) och få en gyllene färg.

5

Ta bort från värmen och blanda ner peston.

6

Toppa med getost och hackad persilja.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 450 g Köttfärs
 2 st Medelstora zucchini
 2 st Vitlöksklyftor, finhackade/rivna
 50 g Gul lök, finhackad
 1,75 deciliter PestoEller efter smak.
 0,50 dl Smulad getostAlternativt fetaost eller parmesanost
 2 msk Hackad persilja
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Börja med att bryna köttfärsen i en stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Du kan välja att steka i smör, kokosolja eller olivolja beroende på vad du tycker om.

2

Under tiden du bryner köttfärsen så skär du zucchinin i bitar. Hur du vill ha dom är en smaksak, så du kan skära i skivor, halvmånar eller i större tärningar. Tänk dock på att inte gör för små bitar, för då kommer det bli väldigt lätt mosigt när du steker det.

3

Tillsätt vitlöken och den hackade gula löken. Salta och peppra lite. Låt allt fräsa nån minut så att löken får mjukna.

4

Lägg i zucchinin. Stek och rör om ibland, i 5-7 minuter, tills zucchinin börjar mjukna (men inte blir sladdrig) och få en gyllene färg.

5

Ta bort från värmen och blanda ner peston.

6

Toppa med getost och hackad persilja.

Köttfärs- och zucchinipanna med pesto
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida