Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Köttfärs/tacopaj med oliver och tomater

5 av 7 röster
Köttfärs/tacopaj med oliver och tomater

Denna köttfärspaj/tacopaj med oliver och tomater är en sagolikt god paj som mättar många magar. Det som inte äts upp, det tar man till lunchlåda dagen efter. Pajen är nämligen lika god att värma upp som att äta direkt efter tillagningen. Har du inte testat detta receptet på tacopaj så rekommenderar jag dig att göra det!

Tacopajens smaksättning – färdigköpt eller hemmagjord krydda?

Jag tycker personligen att det är godast att göra egen tacokrydda eftersom många färdigköpta innehåller socker och andra tillsatser. Om du gör din egen kryddblandning så styr du helt över både ingredienser och smak.

Det finns dock riktigt bra alternativ för dig som vill ha en snabb och enkel matlagning. Tacokryddor som du kan köpa i butik som inte innehåller socker och andra tillsatser är till exempel Clean Eating och Spicemaster. Om du vill göra din egen krydda till tacopaj, kika då på vårt recept!

Sprött pajskal för LCHF & glutenintoleranta

Tycker du att det låter för avancerat att göra din egen pajdeg? Då är det dags att tänka om! Vårt recept på tacopaj må innehålla många ingredienser, men det här är en paj som du snabbt slänger ihop inför middagen.

Det är dessutom ett riktigt bra val för dig som äter LCHF, men som ändå vill ha en god pajdeg. Pajen är dessutom ett bra val för glutenintoleranta. För att få ett riktigt bra pajskal så är tricket att använda en matberedare. Då blir alla ingredienser väl blandade och du slipper för mycket kladd i köket.

Näringsvärde

För att få fram tacopajens exakta näringsvärde så har jag fyllt i alla ingredienser på Kostbevakningen. Som du ser så innehåller pajen en del kolhydrater på grund av pajdegens innehåll. Men det här är den perfekta festmaten för hela familjen för dig som vill lyxa till det eller inte äter så strikt LCHF.

Tabell med näringsvärden för denna tacopaj

Den goda pajen innehåller även gott om nyttiga fetter tack vare grädde, ost och smetana. Om du vill få i dig extra fett så kan du göra det genom att välja rätt köttfärs.

Blandfärs är ett populärt val för de flesta och innehåller ofta runt 20 % fett medan nötfärs kan innehålla så lite som 5 % fett. Det finns dock olika fetthalter för olika köttfärser och märken, så kika noggrant på paketet när du köper kött.

Recept och bilder: Sofie

Total tid: 55 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Pajskalet

Fyllningen

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna en matberedare.
  • Tryck ut degen i en springform eller annan pajform du vill använda.
  • Ställ in i kylen cirka 30 min.
  • Grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter.
  • Ta ut och ställ åt sidan så länge.

Fyllningen

  • Bryn köttfärsen i lite smör.
  • Krydda med tacokrydda och häll på en skvätt vatten och låt det hela koka in under omrörning.
  • Blanda ihop ostarna och lägg i botten av pajskalet. Ja, du läste rätt, osten i botten.
  • Lägg på tacofärsen över.
  • Vispa ihop ägg, grädde och smetana. Häll detta över innehållet i pajen.
  • Ställ in pajen i ugnen på 225 grader och grädda den i 15 minuter. Dela under tiden tomaterna och oliverna på hälften.
  • Ta ut pajen och fördela tomater och oliver jämnt över pajen. Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 minuter.
  • Ta ut och servera med en god sallad till.
    Köttfärspaj med oliver och tomater
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

3 responses to “Köttfärs/tacopaj med oliver och tomater”

5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg