Köttfärs/tacopaj med oliver och tomater

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 33 röster - Betygsätt

Denna köttfärspaj/tacopaj med oliver och tomater är en sagolikt god paj som mättar många magar. Det som inte äts upp, det tar man till lunchlåda…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Köttfärspaj med oliver och tomater
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning30 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Denna köttfärspaj/tacopaj med oliver och tomater är en sagolikt god paj som mättar många magar. Det som inte äts upp, det tar man till lunchlåda dagen efter. Pajen är nämligen lika god att värma upp som att äta direkt efter tillagningen.

Innehållsförteckning:

  • Tacopajens smaksättning – välj rätt krydda
  • Sprött pajskal för LCHF
  • Näringsvärde
  • Ingredienser
  • Laga maten så här - Instruktioner
  • ANNONS

    Tacopajens smaksättning – färdigköpt eller hemmagjord krydda?

    Jag tycker personligen att det är godast att göra egen tacokrydda eftersom många färdigköpta innehåller socker och andra tillsatser. Om du gör din egen kryddblandning så styr du helt över både ingredienser och smak.

    Det finns dock riktigt bra alternativ för dig som vill ha en snabb och enkel matlagning. Tacokryddor som du kan köpa i butik som inte innehåller socker och andra tillsatser är till exempel Clean Eating och Spicemaster. Om du vill göra din egen krydda till tacopaj, kika då på vårt recept!

    Sprött pajskal för LCHF & glutenintoleranta

    Tycker du att det låter för avancerat att göra din egen pajdeg? Då är det dags att tänka om! Vårt recept på tacopaj må innehålla många ingredienser, men det här är en paj som du snabbt slänger ihop inför middagen.

    Det är dessutom ett riktigt bra val för dig som äter LCHF, men som ändå vill ha en god pajdeg. Pajen är dessutom ett bra val för glutenintoleranta. För att få ett riktigt bra pajskal så är tricket att använda en matberedare. Då blir alla ingredienser väl blandade och du slipper för mycket kladd i köket.

    ANNONS

    Näringsvärde

    För att få fram tacopajens exakta näringsvärde så har jag fyllt i alla ingredienser på Kostbevakningen. Som du ser så innehåller pajen en del kolhydrater på grund av pajdegens innehåll. Men det här är den perfekta festmaten för hela familjen för dig som vill lyxa till det eller inte äter så strikt LCHF.

    Tabell med näringsvärden för denna tacopaj

    Den goda pajen innehåller även gott om nyttiga fetter tack vare grädde, ost och smetana. Om du vill få i dig extra fett så kan du göra det genom att välja rätt köttfärs.

    Blandfärs är ett populärt val för de flesta och innehåller ofta runt 20 % fett medan nötfärs kan innehålla så lite som 5 % fett. Det finns dock olika fetthalter för olika köttfärser och märken, så kika noggrant på paketet när du köper kött.

    Recept och bilder: Sofie

    ANNONS

    Ingredienser

    Mängd6 Portioner
    Pajskalet
     50 g Smör
     3 deciliter Mandelmjöl
     0,50 dl Sesammjöl
     1 msk Fiberhusk
     0,50 tsk Salt
     1 Ägg
    Fyllningen
     500 g Köttfärs
     Ca. 4 msk tacokryddaEller färdigköpt. Mängden får du smaka dig fram lite.
     1,50 deciliter Riven parmesanost
     1,50 deciliter Riven ostGräddost eller liknande.
     3 Ägg
     2,50 deciliter Grädde
     0,50 dl Smetana
     1 dl Oliver
     100 g Körsbärstomater
    Tips på sallad att ha till
    ANNONS

    Gör så här:

    Pajskalet
    1

    Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna en matberedare.

    2

    Tryck ut degen i en springform eller annan pajform du vill använda.

    3

    Ställ in i kylen cirka 30 min.

    4

    Grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter.

    5

    Ta ut och ställ åt sidan så länge.

    Fyllningen
    6

    Bryn köttfärsen i lite smör.

    7

    Krydda med tacokrydda och häll på en skvätt vatten och låt det hela koka in under omrörning.

    8

    Blanda ihop ostarna och lägg i botten av pajskalet. Ja, du läste rätt, osten i botten.

    9

    Lägg på tacofärsen över.

    10

    Vispa ihop ägg, grädde och smetana. Häll detta över innehållet i pajen.

    11

    Ställ in pajen i ugnen på 225 grader och grädda den i 15 minuter.
    Dela under tiden tomaterna och oliverna på hälften.

    12

    Ta ut pajen och fördela tomater och oliver jämnt över pajen.
    Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 minuter.

    13

    Ta ut och servera med en god sallad till.

    Köttfärspaj med oliver och tomater

    Galleri

    I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

    Hur gott var det här receptet?

    Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

    Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 33

    Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

    Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

    Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

    DelaTweetSparaDelaBigOven

    Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

    Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

    Ingredienser

    Pajskalet
     50 g Smör
     3 deciliter Mandelmjöl
     0,50 dl Sesammjöl
     1 msk Fiberhusk
     0,50 tsk Salt
     1 Ägg
    Fyllningen
     500 g Köttfärs
     Ca. 4 msk tacokryddaEller färdigköpt. Mängden får du smaka dig fram lite.
     1,50 deciliter Riven parmesanost
     1,50 deciliter Riven ostGräddost eller liknande.
     3 Ägg
     2,50 deciliter Grädde
     0,50 dl Smetana
     1 dl Oliver
     100 g Körsbärstomater
    Tips på sallad att ha till

    Instruktioner

    Pajskalet
    1

    Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna en matberedare.

    2

    Tryck ut degen i en springform eller annan pajform du vill använda.

    3

    Ställ in i kylen cirka 30 min.

    4

    Grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter.

    5

    Ta ut och ställ åt sidan så länge.

    Fyllningen
    6

    Bryn köttfärsen i lite smör.

    7

    Krydda med tacokrydda och häll på en skvätt vatten och låt det hela koka in under omrörning.

    8

    Blanda ihop ostarna och lägg i botten av pajskalet. Ja, du läste rätt, osten i botten.

    9

    Lägg på tacofärsen över.

    10

    Vispa ihop ägg, grädde och smetana. Häll detta över innehållet i pajen.

    11

    Ställ in pajen i ugnen på 225 grader och grädda den i 15 minuter.
    Dela under tiden tomaterna och oliverna på hälften.

    12

    Ta ut pajen och fördela tomater och oliver jämnt över pajen.
    Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 minuter.

    13

    Ta ut och servera med en god sallad till.

    Köttfärspaj med oliver och tomater

    Köttfärs/tacopaj med oliver och tomater

    Recept av: LCHF-arkivet

    Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

    Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
    ANNONS

    Leave a Reply

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    *Namn
    *Email
    Hemsida