Köttfärs/tacopaj med oliver och tomater

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Denna köttfärspaj med oliver och tomater är en sagolikt god paj, som mättar många magar. Det som inte äts upp, det tar man till lunchlåda…

Läs mer 0 kommentarer
Köttfärspaj med oliver och tomater
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning30 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Denna köttfärspaj med oliver och tomater är en sagolikt god paj, som mättar många magar. Det som inte äts upp, det tar man till lunchlåda dagen efter.
Jag personligen tycker att det godaste är att göra egen tacokrydda, då många färdigköpta innehåller socker och andra tillsatser. Men några bra alternativ på tacokryddor som du kan köpa i butik som inte innehåller socker och andra tillsatser är t ex. Clean Eating och Spicemaster.

Recept och bilder: Sofie

Kategori, ,

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Pajskalet
 50 g Smör
 3 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Sesammjöl
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Salt
 1 Ägg
Fyllningen
 500 g Köttfärs
 Ca. 4 msk tacokryddaEller färdigköpt. Mängden får du smaka dig fram lite.
 1,50 deciliter Riven parmesanost
 1,50 deciliter Riven ostGräddost eller liknande.
 3 Ägg
 2,50 deciliter Grädde
 0,50 dl Smetana
 1 dl Oliver
 100 g Körsbärstomater
Tips på sallad att ha till

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna en matberedare.

2

Tryck ut degen i en springform eller annan pajform du vill använda.

3

Ställ in i kylen cirka 30 min.

4

Grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter.

5

Ta ut och ställ åt sidan så länge.

Fyllningen
6

Bryn köttfärsen i lite smör.

7

Krydda med tacokrydda och häll på en skvätt vatten och låt det hela koka in under omrörning.

8

Blanda ihop ostarna och lägg i botten av pajskalet. Ja, du läste rätt, osten i botten.

9

Lägg på tacofärsen över.

10

Vispa ihop ägg, grädde och smetana. Häll detta över innehållet i pajen.

11

Ställ in pajen i ugnen på 225 grader och grädda den i 15 minuter.
Dela under tiden tomaterna och oliverna på hälften.

12

Ta ut pajen och fördela tomater och oliver jämnt över pajen.
Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 minuter.

13

Ta ut och servera med en god sallad till.

Köttfärspaj med oliver och tomater

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskalet
 50 g Smör
 3 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Sesammjöl
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Salt
 1 Ägg
Fyllningen
 500 g Köttfärs
 Ca. 4 msk tacokryddaEller färdigköpt. Mängden får du smaka dig fram lite.
 1,50 deciliter Riven parmesanost
 1,50 deciliter Riven ostGräddost eller liknande.
 3 Ägg
 2,50 deciliter Grädde
 0,50 dl Smetana
 1 dl Oliver
 100 g Körsbärstomater
Tips på sallad att ha till

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna en matberedare.

2

Tryck ut degen i en springform eller annan pajform du vill använda.

3

Ställ in i kylen cirka 30 min.

4

Grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter.

5

Ta ut och ställ åt sidan så länge.

Fyllningen
6

Bryn köttfärsen i lite smör.

7

Krydda med tacokrydda och häll på en skvätt vatten och låt det hela koka in under omrörning.

8

Blanda ihop ostarna och lägg i botten av pajskalet. Ja, du läste rätt, osten i botten.

9

Lägg på tacofärsen över.

10

Vispa ihop ägg, grädde och smetana. Häll detta över innehållet i pajen.

11

Ställ in pajen i ugnen på 225 grader och grädda den i 15 minuter.
Dela under tiden tomaterna och oliverna på hälften.

12

Ta ut pajen och fördela tomater och oliver jämnt över pajen.
Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 minuter.

13

Ta ut och servera med en god sallad till.

Köttfärspaj med oliver och tomater

Köttfärs/tacopaj med oliver och tomater

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida