Köttfärsgratäng

star iconstar iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

En riktigt enkel och god köttfärsgratäng som blev så god att jag inte hann med att ta en bild på den. Har du inte högrevsfärs…

Läs mer 1 kommentarer
Köttfärsgratäng
ebce949a7afd86a651b7c06c3623211e?s=96&d=mm&r=gSkapareAngoraFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

En riktigt enkel och god köttfärsgratäng som blev så god att jag inte hann med att ta en bild på den.
Har du inte högrevsfärs så funkar det lika bra med vilken annan färs som helst.

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 125 g Champinjoner
 0,50 st Röd paprika
 0,50 st Gul paprika
 250 g HögrevsfärsEller annan färs.
 1 msk Smör
 1 st Tomat
 1 dl Creme fraiche
 1 msk Grädde
 0,50 dl Riven ost
 1 msk oregano
 1 msk lökpulver
 1 msk vitlökspuler
 salt och peppar

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skölj och skiva eller tärna champinjonerna. Skölj och tärna paprikan.

3

Fräs på svampen ett par minuter. Lägg till paprikan, vitlök-, lökpulver och oregano och fräs ytterligare ett par minuter. I med köttfärsen och fräs tills det är genomstekt, salta och peppra.

4

Lägg röran i en smord form. Skiva tomaten och lägg ovanpå.

5

Blanda creme fraiche, grädde och ost. Klicka ut röran över och grädda 15-20 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 2.2 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 125 g Champinjoner
 0,50 st Röd paprika
 0,50 st Gul paprika
 250 g HögrevsfärsEller annan färs.
 1 msk Smör
 1 st Tomat
 1 dl Creme fraiche
 1 msk Grädde
 0,50 dl Riven ost
 1 msk oregano
 1 msk lökpulver
 1 msk vitlökspuler
 salt och peppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skölj och skiva eller tärna champinjonerna. Skölj och tärna paprikan.

3

Fräs på svampen ett par minuter. Lägg till paprikan, vitlök-, lökpulver och oregano och fräs ytterligare ett par minuter. I med köttfärsen och fräs tills det är genomstekt, salta och peppra.

4

Lägg röran i en smord form. Skiva tomaten och lägg ovanpå.

5

Blanda creme fraiche, grädde och ost. Klicka ut röran över och grädda 15-20 minuter.

Köttfärsgratäng

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida