Köttfärslimpa

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Klassisk husmanskost som smakar hur gott som helst och vad är egentligen smarrigare än en köttfärslimpa? Det är en maträtt som de flesta i familjen…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Köttfärslimpa – LCHF
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Klassisk husmanskost som smakar hur gott som helst och vad är egentligen smarrigare än en köttfärslimpa? Det är en maträtt som de flesta i familjen älskar, både vuxna och barn. Dessutom är det en rätt som är enkel att göra.

Här kommer mitt recept på köttfärslimpa i LCHF-style. Med det här receptet kan du äta rätten hur ofta du vill, oavsett hur strikt eller liberal du är i din kost. Allt handlar egentligen om vilka goda tillbehör du väljer.

Innehållsförteckning

  1. Smakrikt LCHF-recept
  2. Goda tillbehör som passar
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
ANNONS

Den här köttfärslimpan är otroligt lätt att laga och blir otroligt god. Med rätt kryddsättning kan du få en djup och mustig smak som bara blir ännu godare om du serverar en gräddsås till.

Jag tycker dessutom om att servera pressgurka och kokta grönsaker till!

Smakrikt LCHF-recept på köttfärslimpa

Något som är viktigt är att välja rätt kryddsättning. Generellt behövs det inte så många kryddor, utan det väsentliga är bara att välja rätt! Jag tycker om att ha i kalvfond i färssmeten.

Då får du snabbt rejält med smak och ett bra djup i smaksammansättningen.

Jag har dessutom i gott om lök, salt och svartpeppar.

För att få till en bra form på färssmeten så gäller det att ha i bindande ingredienser. Här har jag valt att ha ägg och pofiber i smeten. Det ger extra fett och protein samt mindre kolhydrater.

Dessutom blir det enkelt att forma limpan tack vare de två ingredienserna.

Jag brukar använda blandfärs när jag gör den här rätten. Då får du både en bra fetthalt och en perfekt konsistens. Ta en titt i kyldisken för att välja den blandfärs som har högst fetthalt.

Närbild på en uppskivad köttfärslimpa på en bädd av grönsaker.

Goda tillbehör

Så vad ska man servera till en god köttfärslimpa för att det ska bli LCHF-vänligt? Ett givet tillbehör är givetvis en riktigt god gräddsås! Du hittar ett recept på gräddsås här på LCHF-arkivet.

Spara skyn från ugnsformen och tillsätt den i såsen för att få extra mycket smak!

Vill du minska ner på mejerier, då kan du istället göra min enkla och goda lökskysås.

Jag tycker om att servera kokta grönsaker till den här rätten. Vad sägs till exempel om kokt broccoli och blomkål? Det är grönsaker med relativt neutrala smaker som låter den goda gräddsåsen komma fram.

Det är också gott att servera en riktigt god smörstekt vitkål till färsen.

Det som är så bra är att du själv kan styra över det totala kolhydratinnehållet i hela maträtten. Allt beroende på vilja grönsaker du väljer som tillbehör!

Näringsvärden

Min LCHF-vänliga köttfärslimpa har en riktigt bra näringsprofil och passar utmärkt för både strikt och liberal kost. Du kan även äta den om du äter enligt keto.

Ta en titt på bilden från Kostbevakningen för att se hur få kolhydrater den innehåller!

Näringsvärden för detta recept på köttfärslimpa.

Maträtten innehåller runt 15 gram kolhydrater, vilket bara blir runt 3,7 gram per portion eftersom receptet är gjort för 4 portioner.

Det innehåller dessutom gott om protein och naturligt fett från kött och ägg.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Blandfärs
 50 g Lök (gul)
 2 st Ägg
 1 dl Pofiber
 2 tsk Salt
 2 deciliter Grädde 40%
ANNONS

Gör så här:

1

Hacka löken fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

3

Ta fram en plåt och klä den med lite bakplåtspapper.

4

Forma färsen till "limpor" likt en vanlig brödlimpa. Om du gör ett par stycken mindre eller en enda stor, det är helt upp till dig. Ju mindre limpor, desto kortare tillagningstid.

Du kan även använda dig av en avlång brödform som du smörar lite först och sen plattar ut färsen i. Då får du en mer fyrkantig form på din limpa.

Köttfärslimpa – LCHF

5

Grädda i ugn på 200 grader 25-45 minuter, beroende på vilken storlek du har valt att göra.

Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 73 grader i kärntemperatur.

6

Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

7

Spadet som du får över på plåten eller i brödformen kan du använda i såsen. Det är bara att sila ner den direkt i din sås.

8

Servera sedan med goda tillbehör och en riktigt god sås.

Köttfärslimpa – LCHF

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Blandfärs
 50 g Lök (gul)
 2 st Ägg
 1 dl Pofiber
 2 tsk Salt
 2 deciliter Grädde 40%

Instruktioner

1

Hacka löken fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

3

Ta fram en plåt och klä den med lite bakplåtspapper.

4

Forma färsen till "limpor" likt en vanlig brödlimpa. Om du gör ett par stycken mindre eller en enda stor, det är helt upp till dig. Ju mindre limpor, desto kortare tillagningstid.

Du kan även använda dig av en avlång brödform som du smörar lite först och sen plattar ut färsen i. Då får du en mer fyrkantig form på din limpa.

Köttfärslimpa – LCHF

5

Grädda i ugn på 200 grader 25-45 minuter, beroende på vilken storlek du har valt att göra.

Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 73 grader i kärntemperatur.

6

Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

7

Spadet som du får över på plåten eller i brödformen kan du använda i såsen. Det är bara att sila ner den direkt i din sås.

8

Servera sedan med goda tillbehör och en riktigt god sås.

Köttfärslimpa – LCHF

Köttfärslimpa

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida