Köttfärslimpa – LCHF

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Klassisk husmanskost som smakar hur gott som helst är detta. Köttfärslimpa - LCHF style. Otroligt lätt att laga och det blir ju sååå gott. Servera…

Läs mer 0 kommentarer
Köttfärslimpa – LCHF
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Klassisk husmanskost som smakar hur gott som helst är detta. Köttfärslimpa - LCHF style.

Otroligt lätt att laga och det blir ju sååå gott.

Servera med en god gräddsås, pressgurka och lite kokta grönsaker till.

Kategori,

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Nötfärs
 50 g Lök (gul)
 2 st Ägg
 2 tsk Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)

Gör så här:

1

Hacka löken fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

3

Ta en avlång brödform och smörj dem med lite smör/olja.

4

Häll ut färsen i formen och platta till den så att färsen fördelar sig jämnt.

5

Grädda i ugn 200 grader cirka 40-45 minuter. Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 75 grader i kärntemperatur.

6

Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

7

Spadet som blir över i formen kan du med fördel hälla ner i gräddsåsen.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Nötfärs
 50 g Lök (gul)
 2 st Ägg
 2 tsk Salt
 2 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Hacka löken fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.

3

Ta en avlång brödform och smörj dem med lite smör/olja.

4

Häll ut färsen i formen och platta till den så att färsen fördelar sig jämnt.

5

Grädda i ugn 200 grader cirka 40-45 minuter. Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 75 grader i kärntemperatur.

6

Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.

7

Spadet som blir över i formen kan du med fördel hälla ner i gräddsåsen.

Köttfärslimpa – LCHF

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida