Köttfärslimpa med bacon och ost

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Här har ni ett LCHF-recept på en kanongod köttfärslimpa. Lite bacon och massor av ost i den och som pricken över i, en god smak…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Köttfärslimpa med bacon och ost

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 tim 5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Här har ni ett LCHF-recept på en kanongod köttfärslimpa.

Lite bacon och massor av ost i den och som pricken över i, en god smak av ajvar relish.

Servera med en god champinjonsås och lite kokta grönsaker.

Den här rätten är perfekt om du äter strikt, då det bara är 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 kg Köttfärs
 50 g Gul lök
 15 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 2 Ägg
 2 krm Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt
 2 paket Bacon
 300 g Ost (riven)
 2 dl Ajvar relish (stark)
ANNONS

 

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök riktigt fint.

2

Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.

3

Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.

4

Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.

5

Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.

6

Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.

7

Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.

8

Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Köttfärs
 50 g Gul lök
 15 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 2 Ägg
 2 krm Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt
 2 paket Bacon
 300 g Ost (riven)
 2 dl Ajvar relish (stark)

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök riktigt fint.

2

Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.

3

Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.

4

Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.

5

Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.

6

Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.

7

Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.

8

Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.

Köttfärslimpa med bacon och ost
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

  • Profilbild för Gunnar Enequist
    Gunnar Enequist says:

    Mycket god köttfärslimpa, men varför svampsås? Det blir ju en bra bas för sås när limpan är klar i ugnen. Med en skvätt grädde och/eller creme fraiche blir den utmärkt. Möjligen kräver det att man gräddar i en form istället för på en plåt. Men gott blir det 👌

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida