Här har ni ett LCHF-recept på en kanongod köttfärslimpa.
Lite bacon och massor av ost i den och som pricken över i, en god smak av ajvar relish.
Servera med en god champinjonsås och lite kokta grönsaker.
Den här rätten är perfekt om du äter strikt, då det bara är 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.
Hacka lök och vitlök riktigt fint.
Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.
Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.
Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.
Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.
Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.
Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.
Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Hacka lök och vitlök riktigt fint.
Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.
Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.
Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.
Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.
Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.
Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.
Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.
Gunnar Enequist says:
Mycket god köttfärslimpa, men varför svampsås? Det blir ju en bra bas för sås när limpan är klar i ugnen. Med en skvätt grädde och/eller creme fraiche blir den utmärkt. Möjligen kräver det att man gräddar i en form istället för på en plåt. Men gott blir det 👌