Köttfärsrulle
64
Denna köttfärsrulle är ett superenkelt och gott recept som passar till både lunch och middag. Passar även toppen att värma upp dagen efter om man så vill.
Receptet ger 5 mindre rullar eller så 2-3 större rullar.
Receptinspo: Carols mat.
Jag själv provlagade detta ikväll, och det var toppengott! Då hade jag i lite hackad jalapeño med för att få lite extra hetta och rikligt med ost.
Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Köttfärsfyllningen
- 500 g Köttfärs
- 1 st Gul lök
- 4 st Vitlöksklyftor
- Salt efter smak
- Paprikapulver efter smak
- Torkad basilika
- Hackad jalapeño eller lite sambal oelek
Till monteringen
- 3 msk Majonnäs
- Några skivor lagrad ost
Instruktioner
Brödet
- Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i 180 grader i ca 45 min. Om den blir brun för fort så sänk värmen lite, den ska kännas kompakt.
- Ta ut ur ugnen och lyft över hela bakplåtspapprena och låter det kallna på galler i ca 10 minuter.
Köttfärsfyllningen
- Krydda med paprikapulver, salt, svartpeppar och allroundkrydda. Om du vill så kan du även tillsätta lite örter i form av basilika/oregano/timjan.
- Blanda i lite osötad ketchup eller chilisås och rör om snabbt.
Montering
- Bred ut majonnäsen över brödet.
- Fördela köttfärsen i ett jämnt lager på brödet.
- Lägg på 2-3 skivor med lagrad ost uppe på köttfärsen.
- Rulla ihop rullen så skarven är nedåt och kör den i mikron i 40-60 sekunder.Vill du inte använda mikro, så kan du gratinera dom i ugnen på 250 grader i några minuter.
- Servera med en god sallad, kanske en fräsch Pico de gallo.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Jättegod, funkar jättebra att frysa ner och blir lika god som färsk när man tinar matlådan
Riktigt gott. Jag hade bara kycklingfärs hemma, men det funkade jättebra.