Köttfärssås med zoodles och parmesan
Ibland så känner man bara för klassisk svensk vardagsmat som köttfärssås! Istället för pasta så blir det Squashgetti eller ”Zoodles” – det är Zucchini som man kör genom en spiralizer eller grönsakssvarv. Visste du att du kan köra zoodles i mikron? Lägg i en mikrofast form och kör på i full effekt i 1-2 minuter (beroende mängd zucchini). Jag har ingen micro och föredrar att sautera mina.
13 kolhydrater per person.
Få på köttfärsen på plattan först och fixa zoodles och riv parmesan när det står och puttrar, så blir du färdig fortare.
Jag använder Cholula Hot Sauce då den har 0 carbs och är autentisk.
Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration.
Ingredienser
- 600 g köttfärs
- 1 st mellanstor gul lök
- 1 st liten röd chili
- 3 st finhackade vitlöksklyftor
- 200 g champinjoner
- 300 g krossade Tomater
- 2 dl oxfond (utspädd)
- 2 msk sojasås
- 1 msk Cholula Hot Sauce
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk oregano
- 2 tsk Chili Powder
- 2 tsk paprikapulver
- 60 g bladspenat
- Salt & Peppar (efter smak)
- 20 g smör att steka i
- 600 g zucchini
- 80 g finriven parmesanost
Instruktioner
- Finhacka löken, vitlöken och chili och stek glansigt i smöret. Höj värmen och ha i köttfärsen och stek färdigt. Det är viktigt med hög värme, då blir köttfärsen stekt och inte kokt.
- Hacka champinjonen och ha i pannan.
- Ha i tomatkrosset, oxfonden, Hot Sauce, vitvinsvinäger och sojasås. Krydda med paprikapulver, chilipulver, oregano och smaka av med salt & peppar. Låt det småputtra i 10 minuter.
- Rätt innan du ska servera; strimla spenaten grovt och rör ner i köttfärsen, ta av värmen efter någon minut.
- Spiralizera zucchinin och värm en panna med lite värmetålig olja. Sautera i 1-2 minuter. Detta gör du för att de ska få en tillagad yta utan att bli för mjuka inuti.
- Finriv parmesanost och dryssa över tallriken vid servering.