Köttfärssås med zoodles och parmesan

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ibland så känner man bara för klassisk svensk vardagsmat som köttfärssås! Istället för pasta så blir det Squashgetti eller "Zoodles" - det är Zucchini som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Köttfärssås med zoodles och parmesan
ANNONS
Profilbild för KetolivetSkapareKetolivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ibland så känner man bara för klassisk svensk vardagsmat som köttfärssås! Istället för pasta så blir det Squashgetti eller "Zoodles" - det är Zucchini som man kör genom en spiralizer eller grönsakssvarv. Visste du att du kan köra zoodles i mikron? Lägg i en mikrofast form och kör på i full effekt i 1-2 minuter (beroende mängd zucchini). Jag har ingen micro och föredrar att sautera mina.
13 kolhydrater per person.

Få på köttfärsen på plattan först och fixa zoodles och riv parmesan när det står och puttrar, så blir du färdig fortare.
Jag använder Cholula Hot Sauce då den har 0 carbs och är autentisk.
Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration.

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g köttfärs
 1 mellan gul lök
 1 liten röd chili (10 g)
 2-3 finhackade vitlöksklyftor
 200 g Championer
 2 dl oxfond (utspädd)
 2 msk sojasås
 1 msk Cholula Hot Sauce
 2 tsk Chili Powder
 60 g bladspenat
 Salt & Peppar (efter smak)
 20 g smör att steka i
 600 g zucchini

 

Gör så här:

1

Finhacka löken, vitlöken och chili och stek glansigt i smöret. Höj värmen och ha i köttfärsen och stek färdigt. Det är viktigt med hög värme, då blir köttfärsen stekt och inte kokt.

2

Hacka champinjonen och ha i pannan.

3

Ha i tomatkrosset, oxfonden, Hot Sauce, vitvinsvinäger och sojasås. Krydda med paprikapulver, chilipulver, oregano och smaka av med salt & peppar. Låt det småputtra i 10 minuter.

4

Rätt innan du ska servera; strimla spenaten grovt och rör ner i köttfärsen, ta av värmen efter någon minut.

5

Spiralizera zucchinin och värm en panna med lite värmetålig olja. Sautera i 1-2 minuter. Detta gör du för att de ska få en tillagad yta utan att bli för mjuka inuti.

6

Finriv parmesanost och dryssa över tallriken vid servering.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g köttfärs
 1 mellan gul lök
 1 liten röd chili (10 g)
 2-3 finhackade vitlöksklyftor
 200 g Championer
 2 dl oxfond (utspädd)
 2 msk sojasås
 1 msk Cholula Hot Sauce
 2 tsk Chili Powder
 60 g bladspenat
 Salt & Peppar (efter smak)
 20 g smör att steka i
 600 g zucchini

Instruktioner

1

Finhacka löken, vitlöken och chili och stek glansigt i smöret. Höj värmen och ha i köttfärsen och stek färdigt. Det är viktigt med hög värme, då blir köttfärsen stekt och inte kokt.

2

Hacka champinjonen och ha i pannan.

3

Ha i tomatkrosset, oxfonden, Hot Sauce, vitvinsvinäger och sojasås. Krydda med paprikapulver, chilipulver, oregano och smaka av med salt & peppar. Låt det småputtra i 10 minuter.

4

Rätt innan du ska servera; strimla spenaten grovt och rör ner i köttfärsen, ta av värmen efter någon minut.

5

Spiralizera zucchinin och värm en panna med lite värmetålig olja. Sautera i 1-2 minuter. Detta gör du för att de ska få en tillagad yta utan att bli för mjuka inuti.

6

Finriv parmesanost och dryssa över tallriken vid servering.

Köttfärssås med zoodles och parmesan
Profilbild för Ketolivet

Recept av: BiancaOlsson

Jag hörde en gång att det finns två slags människor: “De som äter för att leva och de som lever för att äta”, jag är det sistnämnda. Jag jobber egentligen som reklamare, men har en stor förkärlek för att laga mat och skriva recept. Bilderna tar jag med mobilen och alla recept är såklart både skrivna av mig och testade. Det är riktig mat, lagad från grunden, som håller dig mätt - Det är lätt att gilla Keto-mat.

Visa alla recept från BiancaOlsson Hemsida http://www.ketolivet.se

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida