Denna köttfärssoppa med dragon är en sån där soppa som är otroligt enkel att göra och smakar riktigt härligt.
Dragon tillsammans med köttfärs är faktiskt en kombination som jag tycker funkar riktigt bra ihop.
Receptet kommer från Malin.
Skala och riv morötterna på grova sidan av ett rivjärn. Du kan även tärna dom om du känner för det.
Strimla eller riv vitkålen.
Blanda ihop morötter, vitkål, vatten och kycklingfond i en kastrull och koka upp.
Låt sjuda i cirka 10 minuter.
Stek under tiden köttfärsen i en stekpanna, tillsammans med alla kryddor utom dragonen.
Tillsätt den brynta köttfärsen och dragon till grönsakerna.
Låt koka 5-10 minuter till så att vitkålen har mjuknat.
Servera med en klick smetana och någon typ av lchf-bröd.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala och riv morötterna på grova sidan av ett rivjärn. Du kan även tärna dom om du känner för det.
Strimla eller riv vitkålen.
Blanda ihop morötter, vitkål, vatten och kycklingfond i en kastrull och koka upp.
Låt sjuda i cirka 10 minuter.
Stek under tiden köttfärsen i en stekpanna, tillsammans med alla kryddor utom dragonen.
Tillsätt den brynta köttfärsen och dragon till grönsakerna.
Låt koka 5-10 minuter till så att vitkålen har mjuknat.
Servera med en klick smetana och någon typ av lchf-bröd.