Köttfärssoppa
1
En värmande köttfärssoppa med vitlöks- och ostcrème.
Det här är ett väldigt lättlagat och gott recept på köttfärssoppa som är helt anpassat för dig som äter lchf eller keto. Men, givetvis så passar den även för den som inte äter lchf.
För att sätta pricken över i, så har vi en god vitlök- och ostcrème.
Ett ännu mer matigt alternativ till denna köttfärssoppan, det är LCHF-arkivets goda Cowboysoppa.
Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 60 g Smör
- 80 g Hackad lök gul + röd
- 400 g Älgfärs
- 32 g Röd paprika
- 2 msk Tacokrydda
- 1 st Köttbuljongtärning
- 200 g Krossade tomater
- 6 dl Vatten
Vitlök och ostcreme
- 120 g Creme fraiche
- 80 g Riven ost
- 1 tsk Vitlökspulver
- salt
Instruktioner
- Fräs den hackade löken i smöret. Tillsätt färsen och låt den bli brynt. Tillsätt kryddor, paprika, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt puttra på svag värme ca 60 min. Gärna längre för en mustigare soppa.
Vitlök och ostcreme
Näringsinnehåll
Kolhydrater: 6g | Protein: 29g
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!