Gjorde denna kräftstjärtsgryta och lovar så underbart gött och med en hel del sting. Men det kan man ju bestämma själv hur mycket hetta man vill ha.
Ett gott och enkelt recept att göra.
Hacka löken fint.
Fräs löken i smör och tillsätt curry och cayennepeppar efter smak och låt det fräsa med för att få fram smakerna bättre.
När löken har mjuknat så tillsätter du grädde och crème fraiche.
Blanda ner hummerfonden.
Låt nu såsen puttra ner till lagom simmig konsistens. Glöm inte bort att röra om lite ibland så det inte fastnar i botten.
När du har fått en bra konsistens på såsen, så tillsätter du kräftstjärtarna och blandar ihop dom.
Nu ska dom bara bli varma, så håll koll så du inte kör dom för länge.
Smaka av snabbt om det behövs mer krydda eller lite salt.
Servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka löken fint.
Fräs löken i smör och tillsätt curry och cayennepeppar efter smak och låt det fräsa med för att få fram smakerna bättre.
När löken har mjuknat så tillsätter du grädde och crème fraiche.
Blanda ner hummerfonden.
Låt nu såsen puttra ner till lagom simmig konsistens. Glöm inte bort att röra om lite ibland så det inte fastnar i botten.
När du har fått en bra konsistens på såsen, så tillsätter du kräftstjärtarna och blandar ihop dom.
Nu ska dom bara bli varma, så håll koll så du inte kör dom för länge.
Smaka av snabbt om det behövs mer krydda eller lite salt.
Servera direkt!