När grillsäsongen är igång så älskar jag enkla men goda och smakrika sallader att ha till istället för den hederliga potatissalladen som man alltid haft innan.
Det här är en krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika som jag hittade på när jag skulle grilla lite kycklinglårfilé.
Det blev en supergod sallad som jag absolut kommer laga flera gånger i sommar.
Absolut godast blir det om du gör din egen majonnäs.
Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.
Toppa med lite hackade örter och servera.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.
Toppa med lite hackade örter och servera.