Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika

4,84 av 12 röster
Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika

När grillsäsongen är igång så älskar jag enkla men goda och smakrika sallader att ha till istället för den hederliga potatissalladen som man alltid haft innan.

Det här är en krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika som jag hittade på när jag skulle grilla lite kycklinglårfilé.

Det blev en supergod sallad som jag absolut kommer laga flera gånger i sommar.

Absolut godast blir det om du gör din egen majonnäs.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
  • Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
  • Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.
  • Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt en stund så att alla smaker får dra ur ordentligt.
  • Toppa med lite hackade örter och servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,84 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg