Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 10 röster - Betygsätt

När grillsäsongen är igång så älskar jag enkla men goda och smakrika sallader att ha till istället för den hederliga potatissalladen som man alltid haft…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

När grillsäsongen är igång så älskar jag enkla men goda och smakrika sallader att ha till istället för den hederliga potatissalladen som man alltid haft innan.

Det här är en krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika som jag hittade på när jag skulle grilla lite kycklinglårfilé.

Det blev en supergod sallad som jag absolut kommer laga flera gånger i sommar.

Absolut godast blir det om du gör din egen majonnäs.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 300 g Blomkål
 1 dl Majonnäs
 1 dl Turkisk/grekisk yoghurt
 4 st Soltorkade tomater i olja
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1/2 dl Rödlök (finhackad)
 1 msk Gräslök (hackad)
 1 msk Persilja (hackad)
 1 tsk Vitlök (finhackad)
 30 g Gurka (fintärnad)
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.

3

Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.

5

Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.

7

Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt en stund så att alla smaker får dra ur ordentligt.

9

Toppa med lite hackade örter och servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Blomkål
 1 dl Majonnäs
 1 dl Turkisk/grekisk yoghurt
 4 st Soltorkade tomater i olja
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1/2 dl Rödlök (finhackad)
 1 msk Gräslök (hackad)
 1 msk Persilja (hackad)
 1 tsk Vitlök (finhackad)
 30 g Gurka (fintärnad)
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.

3

Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.

5

Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.

7

Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt en stund så att alla smaker får dra ur ordentligt.

9

Toppa med lite hackade örter och servera.

Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/