Krämig blomkålssallad

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 24 röster - Betygsätt

Många som äter LCHF saknar något alternativ till en helt vanlig potatissallad och det finns ju så mycket annat som är gott. Den här krämiga…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Krämig blomkålssallad
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Många som äter LCHF saknar något alternativ till en helt vanlig potatissallad och det finns ju så mycket annat som är gott. Den här krämiga blomkålssalladen kommer du garanterat tycka om. Inte lika full av stärkelse som en potatissallad men ändå mättande.

En annan variant hittar du här: Falsk potatissallad

https://youtu.be/0lkGKezt8-w

Recept och bild: Delish

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Blomkål
 3 st Ägg (hårdkokta och hackade)
 3/4 dl Majonnäs
 1/2 dl Rödlök (finhackad)
 1 msk Rödvinsvinäger
 1 1/2 msk Saften från citron
 1 tsk Salt
 1/4 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 dl Dill (färsk, hackad)
 1/2 dl Salladslök eller purjolök (tunt skivad)

 

Gör så här:

1

Dela upp blomkålen i buketter och ångkoka/koka dem tills de är al dente (mjuka men med lite kärna). Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2

Blanda ner majonnäs, yoghurt, rödlök, hackat ägg, saltgurka, salladslök, senap, citronsaft, vinäger, salt och peppar tillsammans med blomkålen och rör om.

3

Smaka av och justera smakerna lite om det behövs. Tillsätt lite av dillen och blanda ihop. Täck med plast och ställ i kylen i 2 timmar.

4

Ta ut den och fördela paprikapulver, lite dill och lite salladslök över och servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 24

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Blomkål
 3 st Ägg (hårdkokta och hackade)
 3/4 dl Majonnäs
 1/2 dl Rödlök (finhackad)
 1 msk Rödvinsvinäger
 1 1/2 msk Saften från citron
 1 tsk Salt
 1/4 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 dl Dill (färsk, hackad)
 1/2 dl Salladslök eller purjolök (tunt skivad)

Instruktioner

1

Dela upp blomkålen i buketter och ångkoka/koka dem tills de är al dente (mjuka men med lite kärna). Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2

Blanda ner majonnäs, yoghurt, rödlök, hackat ägg, saltgurka, salladslök, senap, citronsaft, vinäger, salt och peppar tillsammans med blomkålen och rör om.

3

Smaka av och justera smakerna lite om det behövs. Tillsätt lite av dillen och blanda ihop. Täck med plast och ställ i kylen i 2 timmar.

4

Ta ut den och fördela paprikapulver, lite dill och lite salladslök över och servera.

Krämig blomkålssallad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida