Krämig Broccolisallad

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 17 röster - Betygsätt

Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är både god, mättande och väldigt tillfredställande. Helt enkelt allt man vill…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krämig Broccolisallad

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för KetolivetSkapareKetolivetFörberedelse10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är både god, mättande och väldigt tillfredställande. Helt enkelt allt man vill ha i ett tillbehör. Det bästa är att receptet i stort sett innehåller saker man alltid har hemma, så det är en enkel "go-to-rätt" i vardagen.

Innehållsförteckning

  1. Servera en krämig sallad till kötträtter
  2. Med ingredienser du redan har hemma
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

ANNONS


Den här broccolisalladen går utmärkt att förvara ett par dagar i kylskåpet. Du kan därför förbereda den kvällen innan det vankas gäster. Du kan dessutom göra en större sats och servera under hela veckan. Solrosfrön blir dock degiga i kylskåpet, så ha alltid på dem direkt innan serveringen.

Besök mig gärna på @ketolivet/ eller på min hemsida www.ketolivet.se för mer inspiration och recept.

Servera en krämig broccolisallad till kötträtter

En krämig broccolisallad är ett utmärkt tillbehör till de flesta kötträtter. Det spelar ingen roll om du ska servera en grillad köttbit eller en stekt korv till. Den här salladen kan göra även den enklaste måltiden riktigt lyxig.

Du kan servera salladen både till vardagens lunch och middag och på ett festligare buffébord. På midsommarens eller kalasets buffé utgör den en riktigt härlig färgklick och dessutom är den enkel att förbereda dagen innan. Salladen kommer dessutom att tilltala såväl LCHF-anhängare som andra hungriga matentusiaster.

Något som är extra gott är att strö krispig bacon över salladen. Då får du en extra sälta som ligger bra i munnen och smaken blir otroligt god. Dessutom får du in ännu mer krispighet i maten. Även mandlar är en perfekt ingrediens som ger både smak och tuggmotstånd. Rosta gärna mandlarna lite innan du har i dem i salladen.

Med ingredienser du redan har hemma

Broccolisalladen innehåller ingredienser som de flesta redan har hemma. Låt dig därför inte avskräckas av den långa ingredienslistan. Det här är en sallad som är enkel att slänga ihop när du vill ha ett gott tillbehör. Att den dessutom är LCHF-vänlig är ett stort plus i kanten.

Färsk broccoli, vitkål och salladslök utgör basen i salladen. Här har du både krispighet och många näringsämnen. Själva krämigheten kommer från en röra bestående av äkta majonnäs och fullfet crème fraiche. Då får du dessutom rejält med nyttigt fett i salladen.

Näringsvärde

Som du förstår så innehåller den här broccolisalladen många näringsämnen. Broccoli och vitkål är två LCHF-vänliga ovanjordgrönsaker. De innehåller mycket fibrer, C-vitamin, kalcium och annat som är bra för din hälsa. Det bästa av allt är dock att de inte bara är goda utan de har även ett lågt kolhydratinnehåll.

Näringsvärden för samtliga ingredienser i denna broccolisallad.

Du får gott om fett från salladens krämiga grund bestående av crème fraiche och majonnäs. Välj äkta och fullfeta produkter för att få en så hög halt som möjligt. Du ser hela näringsvärdet på bilden från Kostbevakningen.

Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är både god, mätande och väldigt tillfredställande. Allt man vill ha i ett tillbehör. Det bästa är att receptet i stort sett innehåller saker man alltid har hemma, så det är en enkel "go-to-rätt" i vardagen.
Salladen går utmärkt att förvara et par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).
Något som också är gott är att strö krispig bacon över salladen för en extra sälta och god smak.
Kolhydrater per portion: 8g

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 350 g färsk broccoli
 100 g finstrimlad vitkål
 2 st små salladslökar Eller 1/2 rödlök.
 Finhackad gräslökEfter smak
 150 g majonnäs
 1 msk rödvinsvinäger
 Limesaft från 1/2 lime
 0,50 msk Sukrin gold Kan uteslutas.
 SaltEfter smak
 SolroskärnorAtt toppa med.
ANNONS

 

Gör så här:

1

Blanda majonnäs, creme fraiche, rödvinsvinäger, sukrin gold, limesaften, salt och peppar i en bunke.

2

Skär broccolibuketter i mindre bitar och finstrimla vitkålen. (Du kan också skala stjälken på broccolin och använda i salladen, det blir jättegott - det gör du bäst med kniv.)

3

Skiva salladslöken eller rödlöken tunt och finhacka gräslöken.

4

Blanda grönsaker och örterna med dressingen.

5

Garnera med solrosfrön vid servering.

6

Serveringsförslag: Snitta och stek upp några Bratwurst som du serverar till för middag på 10 min.

7

Tips! Salladen går utmärkt att förvara ett par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 350 g färsk broccoli
 100 g finstrimlad vitkål
 2 st små salladslökar Eller 1/2 rödlök.
 Finhackad gräslökEfter smak
 150 g majonnäs
 1 msk rödvinsvinäger
 Limesaft från 1/2 lime
 0,50 msk Sukrin gold Kan uteslutas.
 SaltEfter smak
 SolroskärnorAtt toppa med.

Instruktioner

1

Blanda majonnäs, creme fraiche, rödvinsvinäger, sukrin gold, limesaften, salt och peppar i en bunke.

2

Skär broccolibuketter i mindre bitar och finstrimla vitkålen. (Du kan också skala stjälken på broccolin och använda i salladen, det blir jättegott - det gör du bäst med kniv.)

3

Skiva salladslöken eller rödlöken tunt och finhacka gräslöken.

4

Blanda grönsaker och örterna med dressingen.

5

Garnera med solrosfrön vid servering.

6

Serveringsförslag: Snitta och stek upp några Bratwurst som du serverar till för middag på 10 min.

7

Tips! Salladen går utmärkt att förvara ett par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).

Krämig Broccolisallad
Profilbild för Ketolivet

Recept av: BiancaOlsson

Jag hörde en gång att det finns två slags människor: “De som äter för att leva och de som lever för att äta”, jag är det sistnämnda. Jag jobber egentligen som reklamare, men har en stor förkärlek för att laga mat och skriva recept. Bilderna tar jag med mobilen och alla recept är såklart både skrivna av mig och testade. Det är riktig mat, lagad från grunden, som håller dig mätt - Det är lätt att gilla Keto-mat.

Visa alla recept från BiancaOlsson Hemsida http://www.ketolivet.se
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida