Hoppa till innehåll
Open navigation

Krämig dragonkyckling

3,93 av 13 röster
Sparat av: st
Krämig dragonkyckling
En enkel kycklinggratäng (går att förbereda det mesta innan – snabbt sen att laga till, endast 20 minuter i ugnen) gjord många gånger, nu lite korrigerad för att passa LCHF. Provade även att ersätta champinjonerna med kantareller, en strålande idé om man har tur i svampskogen. Vikt på färsk svamp som kantareller kan vara vanskligt att uppge, kanske bör man nämna vikten i stekt skick då(?), i sådana fall; 100 gram färdigstekt svamp blir lagom. (Tidigare inlägg på receptbloggen ‘pot marigolds’: Helgfin kycklinggratäng).
3,93 av 13 röster
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: Åsa

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner eller skär kantareller i mindre bitar, hacka lök.
  • Skär kyckling i bitar, bryn i ghee/smör, salta, peppra och lägg i botten av ugnsform.
  • Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna.
  • Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen.Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg