Krämig dragonkyckling

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 13 röster - Betygsätt

En enkel kycklinggratäng (går att förbereda det mesta innan - snabbt sen att laga till, endast 20 minuter i ugnen) gjord många gånger, nu lite…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krämig dragonkyckling
ANNONS
Profilbild för ÅsaSkapareÅsaFörberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En enkel kycklinggratäng (går att förbereda det mesta innan - snabbt sen att laga till, endast 20 minuter i ugnen) gjord många gånger, nu lite korrigerad för att passa LCHF. Provade även att ersätta champinjonerna med kantareller, en strålande idé om man har tur i svampskogen. Vikt på färsk svamp som kantareller kan vara vanskligt att uppge, kanske bör man nämna vikten i stekt skick då(?), i sådana fall; 100 gram färdigstekt svamp blir lagom. (Tidigare inlägg på receptbloggen 'pot marigolds': Helgfin kycklinggratäng).

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 200 g färska champinjoner eller kantareller
 0,5 dl Grädde 40%
 2 dl Riven ost
 1 msk torkad dragon
 8 st Körsbärstomater
 2 msk ghee eller smör
 3 krm Salt
 1 krm malen vitpeppar

 

Gör så här:

1

Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner eller skär kantareller i mindre bitar, hacka lök.

2

Skär kyckling i bitar, bryn i ghee/smör, salta, peppra och lägg i botten av ugnsform.

3

Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna.

4

Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen.Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 13

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g färska champinjoner eller kantareller
 0,5 dl Grädde 40%
 2 dl Riven ost
 1 msk torkad dragon
 8 st Körsbärstomater
 2 msk ghee eller smör
 3 krm Salt
 1 krm malen vitpeppar

Instruktioner

1

Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner eller skär kantareller i mindre bitar, hacka lök.

2

Skär kyckling i bitar, bryn i ghee/smör, salta, peppra och lägg i botten av ugnsform.

3

Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna.

4

Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen.Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.

Krämig dragonkyckling

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida