Krämig dragonkyckling

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 12 röster - Betygsätt

En enkel kycklinggratäng (går att förbereda det mesta innan - snabbt sen att laga till, endast 20 minuter i ugnen) gjord många gånger, nu lite…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krämig dragonkyckling
bf8a4c08a7ca7b8b6d70f786d6bac496?s=96&d=mm&r=gSkapareÅsaFörberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim

Beskrivning - Information

En enkel kycklinggratäng (går att förbereda det mesta innan - snabbt sen att laga till, endast 20 minuter i ugnen) gjord många gånger, nu lite korrigerad för att passa LCHF. Provade även att ersätta champinjonerna med kantareller, en strålande idé om man har tur i svampskogen. Vikt på färsk svamp som kantareller kan vara vanskligt att uppge, kanske bör man nämna vikten i stekt skick då(?), i sådana fall; 100 gram färdigstekt svamp blir lagom. (Tidigare inlägg på receptbloggen 'pot marigolds': Helgfin kycklinggratäng).

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 Kycklingfiléer
 200 g färska champinjoner eller kantareller
 2 st gula lökar
 2 dl Creme Fraiche
 0,5 dl Grädde 40%
 2 dl Riven ost
 1 msk torkad dragon
 8 st Körsbärstomater
 2 msk ghee eller smör
 3 krm Salt
 1 krm malen vitpeppar
ANNONS

Gör så här:

1

Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner eller skär kantareller i mindre bitar, hacka lök.

2

Skär kyckling i bitar, bryn i ghee/smör, salta, peppra och lägg i botten av ugnsform.

3

Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna.

4

Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen.Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 12

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 Kycklingfiléer
 200 g färska champinjoner eller kantareller
 2 st gula lökar
 2 dl Creme Fraiche
 0,5 dl Grädde 40%
 2 dl Riven ost
 1 msk torkad dragon
 8 st Körsbärstomater
 2 msk ghee eller smör
 3 krm Salt
 1 krm malen vitpeppar

Instruktioner

1

Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner eller skär kantareller i mindre bitar, hacka lök.

2

Skär kyckling i bitar, bryn i ghee/smör, salta, peppra och lägg i botten av ugnsform.

3

Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna.

4

Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen.Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.

Krämig dragonkyckling
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida