Krämig dragonkyckling
0
Innehåll
En enkel kycklinggratäng (går att förbereda det mesta innan – snabbt sen att laga till, endast 20 minuter i ugnen) gjord många gånger, nu lite korrigerad för att passa LCHF. Provade även att ersätta champinjonerna med kantareller, en strålande idé om man har tur i svampskogen. Vikt på färsk svamp som kantareller kan vara vanskligt att uppge, kanske bör man nämna vikten i stekt skick då(?), i sådana fall; 100 gram färdigstekt svamp blir lagom. (Tidigare inlägg på receptbloggen ‘pot marigolds’: Helgfin kycklinggratäng).
Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
- 2 st kycklingfiléer
- 200 g färska champinjoner eller kantareller
- 2 st gula lökar
- 2 dl Crème fraiche
- 0,5 dl grädde 40%
- 2 dl riven ost
- 1 msk torkad dragon
- 0,5 msk dijonsenap
- 8 st körsbärstomater
- 2 msk ghee eller smör
- 1 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
Instruktioner
- Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner eller skär kantareller i mindre bitar, hacka lök.
- Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna.
- Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen.Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!