Krämig gurksallad med dill

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Varje år så odlar jag egen gurka och försöker att komma på vad jag ska göra med allt som man skördar. Nu har jag kommit…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krämig gurksallad med dill
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Varje år så odlar jag egen gurka och försöker att komma på vad jag ska göra med allt som man skördar. Nu har jag kommit på detta goda receptet på en krämig gurksallad med dill som blev toppengod och detta kommer jag göra ofta varje sommar.

kramig gurksallad med dill1 Krämig gurksallad med dill

Just kombinationen av gurka och dill är en riktigt god klassisk kombination och tillsammans med yoghurten och vitlöken så blir det lite av en svensk tzatziki. 🙂

Självklart så kan du byta ut dillen mot andra örter om du vill, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att hackad färsk mynta skulle vara riktigt gott med och då kanske även tillsätta lite rivet citronskal. Men, det kanske får bli ett eget recept i framtiden.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 400 g Färsk gurka
 70 g RödlökUngefär en rödlök.
 1 dl Majonnäs
 3 msk Hackad dill
 1 tsk Örtsalt

 

Gör så här:

1

Skiva/skär gurkan i önskad tjocklek. Jag använde en mandolin och skivade den på 4 mm's tjocklek. Det tyckte jag blev lagom tjocklek.

2

Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med den skivade gurkan i en bunke och smaka av med salt och peppar.

3

Ät direkt, eller låt den stå och dra nån timme för att få fram så mycket smaker som möjligt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Färsk gurka
 70 g RödlökUngefär en rödlök.
 1 dl Majonnäs
 3 msk Hackad dill
 1 tsk Örtsalt

Instruktioner

1

Skiva/skär gurkan i önskad tjocklek. Jag använde en mandolin och skivade den på 4 mm's tjocklek. Det tyckte jag blev lagom tjocklek.

2

Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med den skivade gurkan i en bunke och smaka av med salt och peppar.

3

Ät direkt, eller låt den stå och dra nån timme för att få fram så mycket smaker som möjligt.

Krämig gurksallad med dill
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida