Krämig gurksallad med dill
Varje år så odlar jag egen gurka och försöker att komma på vad jag ska göra med allt som man skördar. Nu har jag kommit på detta goda receptet på en krämig gurksallad med dill som blev toppengod och detta kommer jag göra ofta varje sommar.
Just kombinationen av gurka och dill är en riktigt god klassisk kombination och tillsammans med yoghurten och vitlöken så blir det lite av en svensk tzatziki. 🙂
Självklart så kan du byta ut dillen mot andra örter om du vill, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att hackad färsk mynta skulle vara riktigt gott med och då kanske även tillsätta lite rivet citronskal. Men, det kanske får bli ett eget recept i framtiden.
Ingredienser
- 400 g Färsk gurka
- 70 g Rödlök
- 1 dl Majonnäs
- 1 dl Turkisk yoghurt
- 1 st Vitlöksklyfta
- 3 msk Hackad dill
- 1 tsk Örtsalt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skiva/skär gurkan i önskad tjocklek. Jag använde en mandolin och skivade den på 4 mm’s tjocklek. Det tyckte jag blev lagom tjocklek.
- Ät direkt, eller låt den stå och dra nån timme för att få fram så mycket smaker som möjligt.