Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig gurksallad med dill

5 av 3 röster
Krämig gurksallad med dill

Varje år så odlar jag egen gurka och försöker att komma på vad jag ska göra med allt som man skördar. Nu har jag kommit på detta goda receptet på en krämig gurksallad med dill som blev toppengod och detta kommer jag göra ofta varje sommar.

Krämig gurksallad med dill | LCHF-arkivet

Just kombinationen av gurka och dill är en riktigt god klassisk kombination och tillsammans med yoghurten och vitlöken så blir det lite av en svensk tzatziki. 🙂

Självklart så kan du byta ut dillen mot andra örter om du vill, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att hackad färsk mynta skulle vara riktigt gott med och då kanske även tillsätta lite rivet citronskal. Men, det kanske får bli ett eget recept i framtiden.

Total tid: 10 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skiva/skär gurkan i önskad tjocklek. Jag använde en mandolin och skivade den på 4 mm’s tjocklek. Det tyckte jag blev lagom tjocklek.
  • Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med den skivade gurkan i en bunke och smaka av med salt och peppar.
  • Ät direkt, eller låt den stå och dra nån timme för att få fram så mycket smaker som möjligt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg