Varje år så odlar jag egen gurka och försöker att komma på vad jag ska göra med allt som man skördar. Nu har jag kommit på detta goda receptet på en krämig gurksallad med dill som blev toppengod och detta kommer jag göra ofta varje sommar.
Just kombinationen av gurka och dill är en riktigt god klassisk kombination och tillsammans med yoghurten och vitlöken så blir det lite av en svensk tzatziki. 🙂
Självklart så kan du byta ut dillen mot andra örter om du vill, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att hackad färsk mynta skulle vara riktigt gott med och då kanske även tillsätta lite rivet citronskal. Men, det kanske får bli ett eget recept i framtiden.
Skiva/skär gurkan i önskad tjocklek. Jag använde en mandolin och skivade den på 4 mm's tjocklek. Det tyckte jag blev lagom tjocklek.
Ät direkt, eller låt den stå och dra nån timme för att få fram så mycket smaker som möjligt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!