Krämig köttfärssoppa

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En krämig köttfärssoppa är en soppa som alltid funkar. Denna har en härlig kombination av goda kryddor och en aning hetta som värmer gott och…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krämig köttfärssoppa
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

En krämig köttfärssoppa är en soppa som alltid funkar. Denna har en härlig kombination av goda kryddor och en aning hetta som värmer gott och väl när kylan biter lite i kinderna på vintern.

Om du vill, så kan du tillsätta ännu mer grönsaker för att göra den ännu mer matig.

Den här köttfärssoppan är helt anpassad för dig som äter lchf eller keto, dvs mindre mängd kolhydrater och lite mer fett för att hålla dig mätt länge.

Recept och bild: Lola

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Köttfärs
 1 st Röd paprika
 3 st Tomater
 1 st Gul lök
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Röd currypasta
 2 deciliter Crème fraiche
 1 dl Grädde
 1 st Buljongtärning
 7 deciliter Vatten
 0,50 dl Hackad persilja
 Salt
 Nymalen peppar
Topping
 1 dl Crème fraiche
 Rivet skal av 1/4 citron
 2 msk Hackad persilja
ANNONS

Gör så här:

1

Hacka löken och bryn den tillsammans med färsen i en kastrull.
Salta och peppra.

2

Hacka paprikan och tomaterna.
Blanda ner detta i färsen.

3

Tillsätt tomatpuré. currypasta, crème fraiche, buljongtärning och vatten.
Låt allt koka upp och sedan puttra på låg värme i cirka 15-20 minuter.

4

Slå på vispgrädden och låt det hela puttra ytterligare 5-10 minuter.

5

Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt den hackade persiljan.

6

Häll upp i djupa skålar och toppa med lite citrontopping.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 1 st Röd paprika
 3 st Tomater
 1 st Gul lök
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Röd currypasta
 2 deciliter Crème fraiche
 1 dl Grädde
 1 st Buljongtärning
 7 deciliter Vatten
 0,50 dl Hackad persilja
 Salt
 Nymalen peppar
Topping
 1 dl Crème fraiche
 Rivet skal av 1/4 citron
 2 msk Hackad persilja

Instruktioner

1

Hacka löken och bryn den tillsammans med färsen i en kastrull.
Salta och peppra.

2

Hacka paprikan och tomaterna.
Blanda ner detta i färsen.

3

Tillsätt tomatpuré. currypasta, crème fraiche, buljongtärning och vatten.
Låt allt koka upp och sedan puttra på låg värme i cirka 15-20 minuter.

4

Slå på vispgrädden och låt det hela puttra ytterligare 5-10 minuter.

5

Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt den hackade persiljan.

6

Häll upp i djupa skålar och toppa med lite citrontopping.

Krämig köttfärssoppa

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida