Krämig kyckling i panna är ett sånt där enkelt, gott och underbart recept som är helt perfekt att ha tillhands när man inte riktigt vet vad man ska laga, men ändå vill göra något lätt och gott.
Här får du fina smaker av paprika, champinjoner, parmesanost, vitlök och givetvis kyckling.
Detta tar inte mycket mer än 30 minuter att laga om du är lite flink i köket och jag lovar att det kommer uppskattas av de flesta.
Skär ner paprikan i antingen ringar eller stavar, det är en smaksak hur man tycker det ser vackrast ut.
Lägg åt sidan tills vidare.
Skär kycklingen i större bitar.
Blanda ihop alla kryddor och rubba kycklingen med denna. Det ska vara rikligt med kryddor på kycklingen.
Ta fram en stor stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Vi ska nämligen tillaga allt i en och samma stekpanna.
Tillsätt olja och smör och värm upp pannan på medelhög värme.
Bryn kycklingen. Cirka 5-7 minuter på varje sida.
När du har stekt kycklingen på bägge sidor, så lägger du upp dom på en tallrik tills vidare.
I samma panna, smält smöret och tillsätt skivade champinjoner och paprika tillsammans med vitlök, salt och peppar.
Låt allt steka i cirka fem minuter under omrörning. Se till att inte ha för hög värme i pannan då vi inte vill att det ska bli en bränd smak.
Tillsätt timjan och rosmarin och låt fräsa med en minut.
Tillsätt grädden och låt allt koka upp. Låt puttra ett par minuter.
Blanda ner riven parmesanost i såsen.
Lägg i kycklingen i pannan igen och blanda ner persiljan.
Garnera med lite hackad persilja och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner paprikan i antingen ringar eller stavar, det är en smaksak hur man tycker det ser vackrast ut.
Lägg åt sidan tills vidare.
Skär kycklingen i större bitar.
Blanda ihop alla kryddor och rubba kycklingen med denna. Det ska vara rikligt med kryddor på kycklingen.
Ta fram en stor stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Vi ska nämligen tillaga allt i en och samma stekpanna.
Tillsätt olja och smör och värm upp pannan på medelhög värme.
Bryn kycklingen. Cirka 5-7 minuter på varje sida.
När du har stekt kycklingen på bägge sidor, så lägger du upp dom på en tallrik tills vidare.
I samma panna, smält smöret och tillsätt skivade champinjoner och paprika tillsammans med vitlök, salt och peppar.
Låt allt steka i cirka fem minuter under omrörning. Se till att inte ha för hög värme i pannan då vi inte vill att det ska bli en bränd smak.
Tillsätt timjan och rosmarin och låt fräsa med en minut.
Tillsätt grädden och låt allt koka upp. Låt puttra ett par minuter.
Blanda ner riven parmesanost i såsen.
Lägg i kycklingen i pannan igen och blanda ner persiljan.
Garnera med lite hackad persilja och servera direkt.