Krämig kyckling i panna
30
Krämig kyckling i panna är ett sånt där enkelt, gott och underbart recept som är helt perfekt att ha tillhands när man inte riktigt vet vad man ska laga, men ändå vill göra något lätt och gott.
Här får du fina smaker av paprika, champinjoner, parmesanost, vitlök och givetvis kyckling.
Detta tar inte mycket mer än 30 minuter att laga om du är lite flink i köket och jag lovar att det kommer uppskattas av de flesta.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Kalorier: 909kcal
Ingredienser
Kycklingen
- 600 g kycklingfilé 3-4 stycken
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk rosmarin, torkad
- 1 tsk timjan, torkad
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk olivolja
- 1 msk smör
Till såsen
- 2 msk smör
- 225 g champinjoner, skivade
- 3 st paprikor Ta de färger du tycker om
- 5 st vitlöksklyftor, hackade
- 0,25 tsk timjan, torkad
- 0,25 tsk rosmarin, torkad
- 0,5 dl persilja, hackad
- 4 dl grädde
- 1,25 dl riven parmesanost
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Skär ner paprikan i antingen ringar eller stavar, det är en smaksak hur man tycker det ser vackrast ut. Lägg åt sidan tills vidare.
- Skär kycklingen i större bitar. Har du små kycklingfiléer så kan du ha dom hela.
- Blanda ihop alla kryddor och rubba kycklingen med denna. Det ska vara rikligt med kryddor på kycklingen.
- Ta fram en stor stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Vi ska nämligen tillaga allt i en och samma stekpanna.
- Tillsätt olja och smör och värm upp pannan på medelhög värme.
- Bryn kycklingen. Cirka 5-7 minuter på varje sida.
- När du har stekt kycklingen på bägge sidor, så lägger du upp dom på en tallrik tills vidare.
- I samma panna, smält smöret och tillsätt skivade champinjoner och paprika tillsammans med vitlök, salt och peppar.
- Låt allt steka i cirka fem minuter under omrörning. Se till att inte ha för hög värme i pannan då vi inte vill att det ska bli en bränd smak. Tillsätt timjan och rosmarin och låt fräsa med en minut.
- Tillsätt grädden och låt allt koka upp. Låt puttra ett par minuter.
- Blanda ner riven parmesanost i såsen.
- Lägg i kycklingen i pannan igen och blanda ner persiljan.
- Garnera med lite hackad persilja och servera direkt.
Näringsinnehåll
Kalorier: 909kcal | Kolhydrater: 11g | Protein: 39g | Fett: 80g | Fiber: 1g
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Helt underbar ☺️
Jättegott. Smakrikt utan att vara starkt.
Kul att höra! Tack för återkopplingen. =)