Krämig kyckling i panna

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Krämig kyckling i panna är ett sånt där enkelt, gott och underbart recept som är helt perfekt att ha tillhands när man inte riktigt vet…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krämig kyckling i panna | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Krämig kyckling i panna är ett sånt där enkelt, gott och underbart recept som är helt perfekt att ha tillhands när man inte riktigt vet vad man ska laga, men ändå vill göra något lätt och gott.

Här får du fina smaker av paprika, champinjoner, parmesanost, vitlök och givetvis kyckling.

Detta tar inte mycket mer än 30 minuter att laga om du är lite flink i köket och jag lovar att det kommer uppskattas av de flesta.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Kycklingen
 3 st KycklingfiléerCirka 700 g.
 1 tsk Lökpulver
 1 tsk Rosmarin, torkad
 1 tsk Timjan, torkad
 0,50 tsk Salt
 0,50 tsk Svartpeppar, nymalen
 1 tsk Olivolja
 1 msk Smör
Till såsen
 2 msk Smör
 225 g Champinjoner, skivade
 3 st Paprikor, blandade färger
 5 st Vitlöksklyftor, hackade
 0,25 tsk Timjan, torkad
 0,25 tsk Rosmarin, torkad
 0,50 dl Persilja, hackad
 4 deciliter Grädde
 1,25 deciliter Riven parmesanost
 Salt efter smak
 Svartpeppar efter smak

 

Gör så här:

1

Skär ner paprikan i antingen ringar eller stavar, det är en smaksak hur man tycker det ser vackrast ut.
Lägg åt sidan tills vidare.

2

Skär kycklingen i större bitar.

3

Blanda ihop alla kryddor och rubba kycklingen med denna. Det ska vara rikligt med kryddor på kycklingen.

4

Ta fram en stor stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Vi ska nämligen tillaga allt i en och samma stekpanna.

5

Tillsätt olja och smör och värm upp pannan på medelhög värme.

6

Bryn kycklingen. Cirka 5-7 minuter på varje sida.

7

När du har stekt kycklingen på bägge sidor, så lägger du upp dom på en tallrik tills vidare.

8

I samma panna, smält smöret och tillsätt skivade champinjoner och paprika tillsammans med vitlök, salt och peppar.

9

Låt allt steka i cirka fem minuter under omrörning. Se till att inte ha för hög värme i pannan då vi inte vill att det ska bli en bränd smak.
Tillsätt timjan och rosmarin och låt fräsa med en minut.

10

Tillsätt grädden och låt allt koka upp. Låt puttra ett par minuter.

11

Blanda ner riven parmesanost i såsen.

12

Lägg i kycklingen i pannan igen och blanda ner persiljan.

13

Låt allt småputtra tills du har en fin konsistens på såsen.

Smaka av med salt och peppar.

14

Garnera med lite hackad persilja och servera direkt.

Krämig kyckling i panna | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kycklingen
 3 st KycklingfiléerCirka 700 g.
 1 tsk Lökpulver
 1 tsk Rosmarin, torkad
 1 tsk Timjan, torkad
 0,50 tsk Salt
 0,50 tsk Svartpeppar, nymalen
 1 tsk Olivolja
 1 msk Smör
Till såsen
 2 msk Smör
 225 g Champinjoner, skivade
 3 st Paprikor, blandade färger
 5 st Vitlöksklyftor, hackade
 0,25 tsk Timjan, torkad
 0,25 tsk Rosmarin, torkad
 0,50 dl Persilja, hackad
 4 deciliter Grädde
 1,25 deciliter Riven parmesanost
 Salt efter smak
 Svartpeppar efter smak

Instruktioner

1

Skär ner paprikan i antingen ringar eller stavar, det är en smaksak hur man tycker det ser vackrast ut.
Lägg åt sidan tills vidare.

2

Skär kycklingen i större bitar.

3

Blanda ihop alla kryddor och rubba kycklingen med denna. Det ska vara rikligt med kryddor på kycklingen.

4

Ta fram en stor stekpanna med höga kanter (traktörpanna). Vi ska nämligen tillaga allt i en och samma stekpanna.

5

Tillsätt olja och smör och värm upp pannan på medelhög värme.

6

Bryn kycklingen. Cirka 5-7 minuter på varje sida.

7

När du har stekt kycklingen på bägge sidor, så lägger du upp dom på en tallrik tills vidare.

8

I samma panna, smält smöret och tillsätt skivade champinjoner och paprika tillsammans med vitlök, salt och peppar.

9

Låt allt steka i cirka fem minuter under omrörning. Se till att inte ha för hög värme i pannan då vi inte vill att det ska bli en bränd smak.
Tillsätt timjan och rosmarin och låt fräsa med en minut.

10

Tillsätt grädden och låt allt koka upp. Låt puttra ett par minuter.

11

Blanda ner riven parmesanost i såsen.

12

Lägg i kycklingen i pannan igen och blanda ner persiljan.

13

Låt allt småputtra tills du har en fin konsistens på såsen.

Smaka av med salt och peppar.

14

Garnera med lite hackad persilja och servera direkt.

Krämig kyckling i panna | LCHF-arkivet

Krämig kyckling i panna
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida