En jätteenkel och lättlagad krämig kyckling i ugn som bara kräver några minuter i köket.
Måtten lite höftade i detta receptet, men utgå ifrån de mängder som angetts och modifiera lite efter eget tycke.
Servera med till exempel blomkålsris, heta shiratakinudlar eller varför inte bara en god treveckorssallad.
Sätt ugnen på 200°C.
Dela filéerna en gång på längden.
Salta och peppra lite.
Skiva champinjonerna.
Bryn kycklingen snabbt i stekpanna. Dom behöver bara få lite färg.
Lägg över i en ugnsfast form.
I samma stekpanna fräser du snabbt champinjonerna. Mest för att få bort den mesta vätskan.
Salta och peppra lite och lägg sedan över det i samma form som kycklingen.
Blanda ihop crème fraiche, grädde, soja och sambal oelek i en egen bunke.
Häll såsen över kycklingen och champinjonerna.
Fördela den rivna osten över. Det får gärna vara ett rejält lager med ost.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30 minuter tills det att gratängen har fått fin färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Dela filéerna en gång på längden.
Salta och peppra lite.
Skiva champinjonerna.
Bryn kycklingen snabbt i stekpanna. Dom behöver bara få lite färg.
Lägg över i en ugnsfast form.
I samma stekpanna fräser du snabbt champinjonerna. Mest för att få bort den mesta vätskan.
Salta och peppra lite och lägg sedan över det i samma form som kycklingen.
Blanda ihop crème fraiche, grädde, soja och sambal oelek i en egen bunke.
Häll såsen över kycklingen och champinjonerna.
Fördela den rivna osten över. Det får gärna vara ett rejält lager med ost.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30 minuter tills det att gratängen har fått fin färg.