Krämig kyckling i ugn

30
En jätteenkel och lättlagad krämig kyckling i ugn som bara kräver några minuter i köket.
Måtten lite höftade i detta receptet, men utgå ifrån de mängder som angetts och modifiera lite efter eget tycke.
Servera med till exempel blomkålsris, heta shiratakinudlar eller varför inte bara en god treveckorssallad.
Total tid:
45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 g Kycklingfilé
- 4 dl Crème fraiche
- 2 dl Grädde
- ´0,75 dl Tamarisoja
- 1 msk Sambal oelek
- 2 dl Riven ost
- Champinjoner
- 50 g Smör
Du behöver
- Skärbräda i plast
- Kockkniv
- Stekpanna
- Ugnsfast form
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela filéerna en gång på längden. Salta och peppra lite.
- Skiva champinjonerna.
- Bryn kycklingen snabbt i stekpanna. Dom behöver bara få lite färg. Lägg över i en ugnsfast form.
- I samma stekpanna fräser du snabbt champinjonerna. Mest för att få bort den mesta vätskan. Salta och peppra lite och lägg sedan över det i samma form som kycklingen.
- Häll såsen över kycklingen och champinjonerna.
- Fördela den rivna osten över. Det får gärna vara ett rejält lager med ost.
- Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30 minuter tills det att gratängen har fått fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Är det ris eller potatis som gäller till denna rätt?
Det är LCHF så man använder varken ris eller potatis till denna rätt.
Om man äter lchf, så får man välja något lchf-vänligt tillbehör, men om man nu inte äter lchf utan hänger på min sida för att hitta goda recept, så skulle jag nog välja att ha ris till av de två du frågar om. 🙂