Ganska så ofta så finns det färdiggrillad kyckling i butikerna till väldigt bra pris, men det kan vara lite tråkigt att äta bara som den är även om det är supergott att bara dra köttet av benen och doppa i en god tzatziki.
Men, det finns ju härliga maträtter man kan göra och denna krämiga kycklinggratäng med tomat och basilika är just en sådan.
Bild och recept: Sofie Marklund
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form.
Dela tomaterna i halvor och fördela över kycklingen.
Plocka basilikabladen och lägg de över allt.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, senap, pressad vitlök och smaka av med salt & peppar.
Häll blandningen över kycklingen.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form.
Dela tomaterna i halvor och fördela över kycklingen.
Plocka basilikabladen och lägg de över allt.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, senap, pressad vitlök och smaka av med salt & peppar.
Häll blandningen över kycklingen.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.