Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika

4,31 av 23 röster
Skapat: 14 mars, 2020
Senast ändrat: 11 mars, 2024
Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika
Ganska så ofta så finns det färdiggrillad kyckling i butikerna till väldigt bra pris, men det kan vara lite tråkigt att äta bara som den är även om det är supergott att bara dra köttet av benen och doppa i en god tzatziki. Men, det finns ju härliga maträtter man kan göra och denna krämiga kycklinggratäng med tomat och basilika är just en sådan. Bild och recept: Sofie Marklund
Total tid: 35 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Ta kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form.
  • Dela tomaterna i halvor och fördela över kycklingen. Plocka basilikabladen och lägg de över allt.
  • Blanda ihop creme fraiche, grädde, senap, pressad vitlök och smaka av med salt & peppar.
  • Häll blandningen över kycklingen. Strö över osten. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,31 from 23 votes (23 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.