Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 23 röster - Betygsätt

Ganska så ofta så finns det färdiggrillad kyckling i butikerna till väldigt bra pris, men det kan vara lite tråkigt att äta bara som den…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ganska så ofta så finns det färdiggrillad kyckling i butikerna till väldigt bra pris, men det kan vara lite tråkigt att äta bara som den är även om det är supergott att bara dra köttet av benen och doppa i en god tzatziki.
Men, det finns ju härliga maträtter man kan göra och denna krämiga kycklinggratäng med tomat och basilika är just en sådan.

Bild och recept: Sofie Marklund

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1,50 Färdiggrillad kyckling
 1 Ask körsbärstomater
 1 Kruka färsk basilika
 4 deciliter Grädde
 4 deciliter Creme fraiche
 4 msk Dijonsenap
 3 deciliter Riven ost
 Salt och peppar

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ta kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form.

3

Dela tomaterna i halvor och fördela över kycklingen.
Plocka basilikabladen och lägg de över allt.

4

Blanda ihop creme fraiche, grädde, senap, pressad vitlök och smaka av med salt & peppar.

5

Häll blandningen över kycklingen.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 23

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 Färdiggrillad kyckling
 1 Ask körsbärstomater
 1 Kruka färsk basilika
 4 deciliter Grädde
 4 deciliter Creme fraiche
 4 msk Dijonsenap
 3 deciliter Riven ost
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ta kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form.

3

Dela tomaterna i halvor och fördela över kycklingen.
Plocka basilikabladen och lägg de över allt.

4

Blanda ihop creme fraiche, grädde, senap, pressad vitlök och smaka av med salt & peppar.

5

Häll blandningen över kycklingen.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida