En krämig och riktigt god kycklinglevergryta är ett perfekt recept att börja med om du vill lära dig att tycka om inälvsmat.
Just kycklinglever är så mycket mildare i smaken än till exempel kalvlever eller nötlever är.
När du äter den här otroligt goda kycklinglevergrytan så får du i dig otroligt mycket nyttigheter från levern. Det är en supermat som man egentligen borde äta mycket oftare.
Dessutom så är det ett bra sätt att anamma lite Nose to tail att äta inälvsmat med. Då tar man hand om ytterligare en liten del av djuret.
Just detta receptet innehåller bacon och färska champinjoner som kommer bidra till att smaken blir ännu mildare och godare. Baconet passar faktiskt otroligt bra ihop med kycklinglever.
Servera detta med lite gott blomkålsmos och lite lingon så har du en toppenmåltid.
Är det så att du vet med dig att du tycker om lever, då kan du göra denna gryta på vilken lever som helst.
Recept och bilder: Lena
Börja med att putsa levern så att den är fri från eventuella senor.
Skär den sedan i bitar. Storleksmässigt kan du avgöra själv vilken storlek du vill ha.
Hacka löken, vitlöken och skiva svampen i bitar.
Strimla baconet, eller skär det i lite större bitar om du tycker om det.
Bryn på svamp, bacon och lök i en djup stekpanna.
Tillsätt levern och låt den bryna med några minuter.
Salta och peppra.
Blanda ner övriga ingredienser och låt allt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan står och puttrar lite.
Låt den småputtra i 10-15 minuter tills det att du har en fin simmig sås.
Smaka av och servera direkt med lite lingon och ett gott mos.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att putsa levern så att den är fri från eventuella senor.
Skär den sedan i bitar. Storleksmässigt kan du avgöra själv vilken storlek du vill ha.
Hacka löken, vitlöken och skiva svampen i bitar.
Strimla baconet, eller skär det i lite större bitar om du tycker om det.
Bryn på svamp, bacon och lök i en djup stekpanna.
Tillsätt levern och låt den bryna med några minuter.
Salta och peppra.
Blanda ner övriga ingredienser och låt allt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan står och puttrar lite.
Låt den småputtra i 10-15 minuter tills det att du har en fin simmig sås.
Smaka av och servera direkt med lite lingon och ett gott mos.