Krämig kycklinglevergryta

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 4 röster - Betygsätt

En krämig och riktigt god kycklinglevergryta är ett perfekt recept att börja med om du vill lära dig att tycka om inälvsmat. Just kycklinglever är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
kycklinglevergryta
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En krämig och riktigt god kycklinglevergryta är ett perfekt recept att börja med om du vill lära dig att tycka om inälvsmat.
Just kycklinglever är så mycket mildare i smaken än till exempel kalvlever eller nötlever är.

När du äter den här otroligt goda kycklinglevergrytan så får du i dig otroligt mycket nyttigheter från levern. Det är en supermat som man egentligen borde äta mycket oftare.

Dessutom så är det ett bra sätt att anamma lite Nose to tail att äta inälvsmat med. Då tar man hand om ytterligare en liten del av djuret.

Just detta receptet innehåller bacon och färska champinjoner som kommer bidra till att smaken blir ännu mildare och godare. Baconet passar faktiskt otroligt bra ihop med kycklinglever.

kycklinglevergryta1 Krämig kycklinglevergryta

Servera detta med lite gott blomkålsmos och lite lingon så har du en toppenmåltid.

Är det så att du vet med dig att du tycker om lever, då kan du göra denna gryta på vilken lever som helst.

Recept och bilder: Lena

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Kycklinglever
 140 g BaconEtt paket.
 200 g Färska champinjonerEller annan svamp du har tillgång till. Kantareller eller Karl-Johan är toppengott med.
 60 g Gul lökCirka 1 lök.
 3 deciliter Grädde
 2 krm CurrypulverKan uteslutas.
 2 krm Chilipulver
 Smör till stekning
Tips på tillbehör
 Sockerfri lingonsyltEller färska lingon.

 

Gör så här:

1

Börja med att putsa levern så att den är fri från eventuella senor.
Skär den sedan i bitar. Storleksmässigt kan du avgöra själv vilken storlek du vill ha.

Krämig kycklinglevergryta

2

Hacka löken, vitlöken och skiva svampen i bitar.

Krämig kycklinglevergryta

3

Strimla baconet, eller skär det i lite större bitar om du tycker om det.

4

Bryn på svamp, bacon och lök i en djup stekpanna.

5

Tillsätt levern och låt den bryna med några minuter.
Salta och peppra.

Krämig kycklinglevergryta

6

Blanda ner övriga ingredienser och låt allt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan står och puttrar lite.
Låt den småputtra i 10-15 minuter tills det att du har en fin simmig sås.

7

Smaka av och servera direkt med lite lingon och ett gott mos.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Kycklinglever
 140 g BaconEtt paket.
 200 g Färska champinjonerEller annan svamp du har tillgång till. Kantareller eller Karl-Johan är toppengott med.
 60 g Gul lökCirka 1 lök.
 3 deciliter Grädde
 2 krm CurrypulverKan uteslutas.
 2 krm Chilipulver
 Smör till stekning
Tips på tillbehör
 Sockerfri lingonsyltEller färska lingon.

Instruktioner

1

Börja med att putsa levern så att den är fri från eventuella senor.
Skär den sedan i bitar. Storleksmässigt kan du avgöra själv vilken storlek du vill ha.

Krämig kycklinglevergryta

2

Hacka löken, vitlöken och skiva svampen i bitar.

Krämig kycklinglevergryta

3

Strimla baconet, eller skär det i lite större bitar om du tycker om det.

4

Bryn på svamp, bacon och lök i en djup stekpanna.

5

Tillsätt levern och låt den bryna med några minuter.
Salta och peppra.

Krämig kycklinglevergryta

6

Blanda ner övriga ingredienser och låt allt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan står och puttrar lite.
Låt den småputtra i 10-15 minuter tills det att du har en fin simmig sås.

7

Smaka av och servera direkt med lite lingon och ett gott mos.

Krämig kycklinglevergryta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida