Denna krämiga och mejerifria kyckling- och champinjongryta är nog en av de bästa mejerifria rätterna jag har komponerat ihop. Den använder kokosgrädde som bas, vilket ofta ger en rätt kraftig smakpåverkan, men detta receptet lyckas dölja mycket av den smaken vilket gör att den i stort sett inte alls smakar kokos.
En viss antydan kan man säkert känna, men min fru som ofta reagerar på den söta smaken av kokos i mejerifritt, hon kände inte av det.
Till det hela så serverade jag snabbt stekta zoodles som jag bara saltade och pepprade lite. Det blev toppen!
Skär kycklingen i bitar, efter smak.
Bryn baconet i lite olja tills det är knaprigt.
Ta upp ur stekpannan när det är klart.
Bryn kycklingen i samma panna som baconet, behåll fettet som blev när du stekte baconet.
Salta och peppra lite.
När kycklingen har fått lite färg, ta upp den och lägg åt sidan så länge.
Behåll samma panna och det fett som är kvar.
Fräs lök, vitlök och champinjonerna.
Tillsätt vatten och kokosgrädden. Koka upp och låt puttra några minuter.
Tillsätt tamarisoja, sriracha och lägg i kycklingen och baconet igen.
Låt allt puttra ihop till en krämig konsistens. Vill du ha lite mer sås, tillsätt lite extra kokosgrädde då.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär kycklingen i bitar, efter smak.
Bryn baconet i lite olja tills det är knaprigt.
Ta upp ur stekpannan när det är klart.
Bryn kycklingen i samma panna som baconet, behåll fettet som blev när du stekte baconet.
Salta och peppra lite.
När kycklingen har fått lite färg, ta upp den och lägg åt sidan så länge.
Behåll samma panna och det fett som är kvar.
Fräs lök, vitlök och champinjonerna.
Tillsätt vatten och kokosgrädden. Koka upp och låt puttra några minuter.
Tillsätt tamarisoja, sriracha och lägg i kycklingen och baconet igen.
Låt allt puttra ihop till en krämig konsistens. Vill du ha lite mer sås, tillsätt lite extra kokosgrädde då.