Krämig mejerifri kyckling- och champinjongryta
0
Innehåll
Denna krämiga och mejerifria kyckling- och champinjongryta är nog en av de bästa mejerifria rätterna jag har komponerat ihop. Den använder kokosgrädde som bas, vilket ofta ger en rätt kraftig smakpåverkan, men detta receptet lyckas dölja mycket av den smaken vilket gör att den i stort sett inte alls smakar kokos.
En viss antydan kan man säkert känna, men min fru som ofta reagerar på den söta smaken av kokos i mejerifritt, hon kände inte av det.
Till det hela så serverade jag snabbt stekta zoodles som jag bara saltade och pepprade lite. Det blev toppen!
Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 g Benfri kyckling
- 350 g Färska champinjoner, skivade
- 0,5 Paket bacon, strimlat
- 1 st Rödlök, finhackad
- 3 st Stora vitlöksklyftor, rivna/hackade
- 1 dl Vatten
- 250 ml Kokosgrädde
- 1 msk Tamarisoja
- 0,5 dl Sesamolja
- 1 tsk Srirachasås
- salt
- nymalen svartpeppar
- Hackad bladpersilja att garnera med.
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar, efter smak.
- Bryn baconet i lite olja tills det är knaprigt. Ta upp ur stekpannan när det är klart.
- Bryn kycklingen i samma panna som baconet, behåll fettet som blev när du stekte baconet. Salta och peppra lite.
- När kycklingen har fått lite färg, ta upp den och lägg åt sidan så länge. Behåll samma panna och det fett som är kvar.
- Fräs lök, vitlök och champinjonerna.
- Tillsätt vatten och kokosgrädden. Koka upp och låt puttra några minuter.
- Tillsätt tamarisoja, sriracha och lägg i kycklingen och baconet igen.
- Låt allt puttra ihop till en krämig konsistens. Vill du ha lite mer sås, tillsätt lite extra kokosgrädde då.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!