Krämig mejerifri kyckling- och champinjongryta

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Denna krämiga och mejerifria kyckling- och champinjongryta är nog en av de bästa mejerifria rätterna jag har komponerat ihop. Den använder kokosgrädde som bas, vilket…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
recipe 22449
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Denna krämiga och mejerifria kyckling- och champinjongryta är nog en av de bästa mejerifria rätterna jag har komponerat ihop. Den använder kokosgrädde som bas, vilket ofta ger en rätt kraftig smakpåverkan, men detta receptet lyckas dölja mycket av den smaken vilket gör att den i stort sett inte alls smakar kokos.
En viss antydan kan man säkert känna, men min fru som ofta reagerar på den söta smaken av kokos i mejerifritt, hon kände inte av det.

Till det hela så serverade jag snabbt stekta zoodles som jag bara saltade och pepprade lite. Det blev toppen!

Tallrik med kycklinggryta och lite zoodles i botten

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Benfri kycklingT ex bröstfilé eller lårfilé.
 350 g Färska champinjoner, skivade
 0,50 Paket bacon, strimlat
 1 st Rödlök, finhackad
 3 st Stora vitlöksklyftor, rivna/hackade
 1 dl Vatten
 250 ml Kokosgrädde
 1 msk Tamarisoja
 0,50 dl Sesamolja
 1 tsk Srirachasås
 Nymalen svartpeppar
 Hackad bladpersilja att garnera med.

 

Gör så här:

1

Skär kycklingen i bitar, efter smak.

2

Bryn baconet i lite olja tills det är knaprigt.
Ta upp ur stekpannan när det är klart.

3

Bryn kycklingen i samma panna som baconet, behåll fettet som blev när du stekte baconet.
Salta och peppra lite.

4

När kycklingen har fått lite färg, ta upp den och lägg åt sidan så länge.
Behåll samma panna och det fett som är kvar.

5

Fräs lök, vitlök och champinjonerna.

6

Tillsätt vatten och kokosgrädden. Koka upp och låt puttra några minuter.

7

Tillsätt tamarisoja, sriracha och lägg i kycklingen och baconet igen.

8

Låt allt puttra ihop till en krämig konsistens. Vill du ha lite mer sås, tillsätt lite extra kokosgrädde då.

9

Smaka av med salt och peppar.
Strö hackad persilja över och servera direkt.

85116776 IMG 20210708 183731 resized 20210708 100628427

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Benfri kycklingT ex bröstfilé eller lårfilé.
 350 g Färska champinjoner, skivade
 0,50 Paket bacon, strimlat
 1 st Rödlök, finhackad
 3 st Stora vitlöksklyftor, rivna/hackade
 1 dl Vatten
 250 ml Kokosgrädde
 1 msk Tamarisoja
 0,50 dl Sesamolja
 1 tsk Srirachasås
 Nymalen svartpeppar
 Hackad bladpersilja att garnera med.

Instruktioner

1

Skär kycklingen i bitar, efter smak.

2

Bryn baconet i lite olja tills det är knaprigt.
Ta upp ur stekpannan när det är klart.

3

Bryn kycklingen i samma panna som baconet, behåll fettet som blev när du stekte baconet.
Salta och peppra lite.

4

När kycklingen har fått lite färg, ta upp den och lägg åt sidan så länge.
Behåll samma panna och det fett som är kvar.

5

Fräs lök, vitlök och champinjonerna.

6

Tillsätt vatten och kokosgrädden. Koka upp och låt puttra några minuter.

7

Tillsätt tamarisoja, sriracha och lägg i kycklingen och baconet igen.

8

Låt allt puttra ihop till en krämig konsistens. Vill du ha lite mer sås, tillsätt lite extra kokosgrädde då.

9

Smaka av med salt och peppar.
Strö hackad persilja över och servera direkt.

85116776 IMG 20210708 183731 resized 20210708 100628427

Krämig mejerifri kyckling- och champinjongryta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida