Krämig och stark falukorvsgryta är ett av mina favoriter faktiskt. Men alltid falukorv med hög kötthalt nu använde jag siljan charks 70% kötthalt. Och till det hade jag lök/purjolök/vitkål som jag steker mjukt och sen i med grädde och puttra.
Strimla korven.
Skala och skiva löken.
Bryn korven och löken i omgångar i oljan.
Krydda med salt, cayennepeppar och spiskummin. Blanda crème fraichen med tomatpurén och vattnet/grädden. Häll blandningen i pannan och låt puttra några minuter. Smaka av.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Strimla korven.
Skala och skiva löken.
Bryn korven och löken i omgångar i oljan.
Krydda med salt, cayennepeppar och spiskummin. Blanda crème fraichen med tomatpurén och vattnet/grädden. Häll blandningen i pannan och låt puttra några minuter. Smaka av.