Krämig och stark falukorvsgryta

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

Krämig och stark falukorvsgryta är ett av mina favoriter faktiskt. Men alltid falukorv med hög kötthalt nu använde jag siljan charks 70% kötthalt. Och till…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krämig och stark gryta med falukorv

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LasseSkapareLasseFörberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Krämig och stark falukorvsgryta är ett av mina favoriter faktiskt. Men alltid falukorv med hög kötthalt nu använde jag siljan charks 70% kötthalt. Och till det hade jag lök/purjolök/vitkål som jag steker mjukt och sen i med grädde och puttra.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Falukorv eller annan korv hög kötthalt
 2 msk rapsoljaEller smör
 1 tsk salt
 ½ tsk cayennepeppar
 1 tsk spiskummin
 2 deciliter crème fraiche
 3 msk tomatpuré
 1 dl vatten, mjölk eller grädde
ANNONS

 

Gör så här:

1

Strimla korven.

2

Skala och skiva löken.

3

Bryn korven och löken i omgångar i oljan.

4

Krydda med salt, cayennepeppar och spiskummin. Blanda crème fraichen med tomatpurén och vattnet/grädden. Häll blandningen i pannan och låt puttra några minuter. Smaka av.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Falukorv eller annan korv hög kötthalt
 2 msk rapsoljaEller smör
 1 tsk salt
 ½ tsk cayennepeppar
 1 tsk spiskummin
 2 deciliter crème fraiche
 3 msk tomatpuré
 1 dl vatten, mjölk eller grädde

Instruktioner

1

Strimla korven.

2

Skala och skiva löken.

3

Bryn korven och löken i omgångar i oljan.

4

Krydda med salt, cayennepeppar och spiskummin. Blanda crème fraichen med tomatpurén och vattnet/grädden. Häll blandningen i pannan och låt puttra några minuter. Smaka av.

Krämig och stark falukorvsgryta
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida