Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig parmesangratinerad kyckling

4,67 av 3 röster
Krämig parmesangratinerad kyckling

Detta lchf-receptet på parmesangratinerad kyckling är ett recept som omedelbart blev en storfavorit hos familjen.

Trots att barnen varit rätt så selektiva i maten på sista tiden, så blev detta en succé. Det togs mer mat så snart det var tomt på tallriken, så ett riktigt gott betyg.

Det här är ett recept som funkar som vardagsmat, om än lite lyxig sådan då man använder rätt så mycket parmesanost, men det är ju även toppen som bjudmat till en god middag.

Har man inte tillgång till parmesan, så funkar väl en vällagrad ost av annan sort bra med.

Du kan använda dig av vanlig kycklingfilé, minutfilé eller varför inte lårbensfilé.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
  • Skär upp kycklingen i den storlek som du vill ha dom.
  • Bryn kycklingen lite snabbt i lite olja eller smör. Salta och peppra och lägg över dom i en ugnsfast form.
  • Fräs purjolök och paprika lite snabbt och blanda med kycklingen.
    Krämig parmesangratinerad kyckling
  • Blanda ihop parmesanost, smetana, riven vitlök, persilja och lite salt och peppar.
  • Fördela smeten över kycklingen och grönsakerna.
    Krämig parmesangratinerad kyckling
  • Ställ in i ugnen och gratinera cirka 25-30 minuter tills det att täcket har fått en vacker gyllene färg.
  • Ta ut och servera direkt.
    Krämig parmesangratinerad kyckling
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg