Krämig parmesangratinerad kyckling

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 3 röster - Betygsätt

Detta lchf-receptet på parmesangratinerad kyckling är ett recept som omedelbart blev en storfavorit hos familjen. Trots att barnen varit rätt så selektiva i maten på…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krämig parmesangratinerad kyckling
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Detta lchf-receptet på parmesangratinerad kyckling är ett recept som omedelbart blev en storfavorit hos familjen.

Trots att barnen varit rätt så selektiva i maten på sista tiden, så blev detta en succé. Det togs mer mat så snart det var tomt på tallriken, så ett riktigt gott betyg.

Det här är ett recept som funkar som vardagsmat, om än lite lyxig sådan då man använder rätt så mycket parmesanost, men det är ju även toppen som bjudmat till en god middag.

Har man inte tillgång till parmesan, så funkar väl en vällagrad ost av annan sort bra med.

Du kan använda dig av vanlig kycklingfilé, minutfilé eller varför inte lårbensfilé.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Kycklingfilé
 4 deciliter SmetanaEller crème fraiche.
 50 g Purjolök
 50 g Röd spetspaprikaEller annan paprika.
 2 Vitlöksklyftor
 2 msk Hackad persilja
 Salt
 Nymalen svartpeppar
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°C (varmluft).

2

Skär upp kycklingen i den storlek som du vill ha dom.

3

Bryn kycklingen lite snabbt i lite olja eller smör. Salta och peppra och lägg över dom i en ugnsfast form.

4

Fräs purjolök och paprika lite snabbt och blanda med kycklingen.

Krämig parmesangratinerad kyckling

5

Blanda ihop parmesanost, smetana, riven vitlök, persilja och lite salt och peppar.

6

Fördela smeten över kycklingen och grönsakerna.

Krämig parmesangratinerad kyckling

7

Ställ in i ugnen och gratinera cirka 25-30 minuter tills det att täcket har fått en vacker gyllene färg.

8

Ta ut och servera direkt.

Krämig parmesangratinerad kyckling

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Kycklingfilé
 4 deciliter SmetanaEller crème fraiche.
 50 g Purjolök
 50 g Röd spetspaprikaEller annan paprika.
 2 Vitlöksklyftor
 2 msk Hackad persilja
 Salt
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C (varmluft).

2

Skär upp kycklingen i den storlek som du vill ha dom.

3

Bryn kycklingen lite snabbt i lite olja eller smör. Salta och peppra och lägg över dom i en ugnsfast form.

4

Fräs purjolök och paprika lite snabbt och blanda med kycklingen.

Krämig parmesangratinerad kyckling

5

Blanda ihop parmesanost, smetana, riven vitlök, persilja och lite salt och peppar.

6

Fördela smeten över kycklingen och grönsakerna.

Krämig parmesangratinerad kyckling

7

Ställ in i ugnen och gratinera cirka 25-30 minuter tills det att täcket har fått en vacker gyllene färg.

8

Ta ut och servera direkt.

Krämig parmesangratinerad kyckling

Krämig parmesangratinerad kyckling

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida