Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig rättikagratäng

4,17 av 12 röster
Krämig rättikagratäng

Just rättika är en sådan grönsak som är perfekt att använda istället för potatis och denna rättikagratängen är verkligen kanon som alternativ till en vanlig potatisgratäng.
Rättika innehåller väldigt mycket mindre kolhydrater vilket gör det perfekt för dig som äter lchf, keto eller bara vill minska ner på mängden kolhydrater.

Recept och bild: Peggy Dausch

Total tid: 1 timme 25 minuter
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka upp vatten, cirka 3 liter och salta det lätt.
  • Skala och skiva löken.
  • Blanda smetana, grädde, cream cheese, vitlök och salt och peppar i en bunke.
  • Lägg den skivade rättikan i det kokande vattnet i cirka 5 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  • Varva sedan rättika och lök i en ugnsfast form.
  • Häll över gräddblandningen och försök att fördela vätskan lite bland rättikan. Strö den rivna osten över och ställ in i ugnen på 150 grader i cirka 60-75 minuter tills det att gratängen är krämig och fin.
  • Ta ut och servera med en bit kött.
    Krämig rättikagratäng
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,17 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg