Krämig rättikagratäng

4
Innehåll
Just rättika är en sådan grönsak som är perfekt att
använda istället för potatis och denna rättikagratängen är
verkligen kanon som alternativ till en vanlig potatisgratäng.
Rättika innehåller väldigt mycket mindre
kolhydrater vilket gör det perfekt för dig som äter lchf, keto
eller bara vill minska ner på mängden kolhydrater.
Recept och bild: Peggy Dausch
Total tid:
1 timme
25 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 500 g Rättika (skalad och skivad i tunna skivor)
- 2 Gula lökar
- 4 Vitlöksklyftor (hackade/rivna/pressade)
- 3 dl Smetana
- 3 dl Grädde
- 200 g Cream cheese
- Svartpeppar
- salt
- 3 dl Smakrik riven ost
Instruktioner
- Koka upp vatten, cirka 3 liter och salta det lätt.
- Skala och skiva löken.
- Lägg den skivade rättikan i det kokande vattnet i cirka 5 minuter. Ta upp och låt rinna av.
- Varva sedan rättika och lök i en ugnsfast form.
- Häll över gräddblandningen och försök att fördela vätskan lite bland rättikan. Strö den rivna osten över och ställ in i ugnen på 150 grader i cirka 60-75 minuter tills det att gratängen är krämig och fin.
- Ta ut och servera med en bit kött.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!