Krämig vitlökskyckling
36
Innehåll
Detta receptet på krämig vitlökskyckling är ett sånt där superenkelt kycklingrecept som kräver otroligt lite tid i köket. Du behöver inte mer än 4 huvudingredienser (plus lite kryddor) för detta receptet och det är klart på under en halvtimme.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 500 g Kycklingfilé
- 4 msk Smör
- 5 st Vitlöksklyftor, skalade och hackade
- 0,5 tsk Paprikapulver
- 3 dl Grädde
- 1 msk Koncentrerad kycklingfond
- Hackad persilja att garnera med
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna på mitten, så att du får lite tunnare filéer.
- Salta och peppra kycklingen på båda sidor.
- Värm upp en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna och tillsätt hälften av smöret.
- Lägg i kycklingen och bryn den på båda sidor så att den får fin färg.
- Ta upp kycklingen och lägg den på ett tallrik så länge. Använd samma stekpanna och skölj INTE ur den, utan vi vill använda de goda smakerna som finns där.
- Tillsätt resten av smöret och lägg i den hackade vitlöken. Fräs vitlöken utan att den bränns vid. Rör om hela tiden och det ska inte ta mycket mer än en minut.
- Efter någon minut, så lägger du i kycklingen igen och se till att hälla sås över kycklingen med en sked eller slev.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Ska prova till helgen.