Krämig vitlökskyckling

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

Detta receptet på krämig vitlökskyckling är ett sånt där superenkelt kycklingrecept som kräver otroligt lite tid i köket. Du behöver inte mer än 4 huvudingredienser…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Krämig vitlökskyckling -  - LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på krämig vitlökskyckling är ett sånt där superenkelt kycklingrecept som kräver otroligt lite tid i köket. Du behöver inte mer än 4 huvudingredienser (plus lite kryddor) för detta receptet och det är klart på under en halvtimme.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 4 msk SmörDelat på två.
 5 st Vitlöksklyftor, skalade och hackade
 0,50 tsk Paprikapulver
 3 deciliter Grädde
 1 msk Koncentrerad kycklingfond
 Hackad persilja att garnera med
 SaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak

 

Gör så här:

1

Dela kycklingfiléerna på mitten, så att du får lite tunnare filéer.

2

Salta och peppra kycklingen på båda sidor.

3

Värm upp en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna och tillsätt hälften av smöret.

4

Lägg i kycklingen och bryn den på båda sidor så att den får fin färg.

5

Ta upp kycklingen och lägg den på ett tallrik så länge. Använd samma stekpanna och skölj INTE ur den, utan vi vill använda de goda smakerna som finns där.

6

Tillsätt resten av smöret och lägg i den hackade vitlöken. Fräs vitlöken utan att den bränns vid. Rör om hela tiden och det ska inte ta mycket mer än en minut.

7

Tillsätt grädden, paprikan och kycklingfonden och rör om ordentligt så att all vitlök lossnar från pannan.

8

Efter någon minut, så lägger du i kycklingen igen och se till att hälla sås över kycklingen med en sked eller slev.

9

Låt det hela buttra några minuter tills det att kycklingen är helt klar och såsen har fått en fin konsistens.

Smaka av med salt och peppar och toppa med lite färsk persilja.

Servera direkt!

Krämig vitlökskyckling -  - LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 msk SmörDelat på två.
 5 st Vitlöksklyftor, skalade och hackade
 0,50 tsk Paprikapulver
 3 deciliter Grädde
 1 msk Koncentrerad kycklingfond
 Hackad persilja att garnera med
 SaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak

Instruktioner

1

Dela kycklingfiléerna på mitten, så att du får lite tunnare filéer.

2

Salta och peppra kycklingen på båda sidor.

3

Värm upp en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna och tillsätt hälften av smöret.

4

Lägg i kycklingen och bryn den på båda sidor så att den får fin färg.

5

Ta upp kycklingen och lägg den på ett tallrik så länge. Använd samma stekpanna och skölj INTE ur den, utan vi vill använda de goda smakerna som finns där.

6

Tillsätt resten av smöret och lägg i den hackade vitlöken. Fräs vitlöken utan att den bränns vid. Rör om hela tiden och det ska inte ta mycket mer än en minut.

7

Tillsätt grädden, paprikan och kycklingfonden och rör om ordentligt så att all vitlök lossnar från pannan.

8

Efter någon minut, så lägger du i kycklingen igen och se till att hälla sås över kycklingen med en sked eller slev.

9

Låt det hela buttra några minuter tills det att kycklingen är helt klar och såsen har fått en fin konsistens.

Smaka av med salt och peppar och toppa med lite färsk persilja.

Servera direkt!

Krämig vitlökskyckling -  - LCHF-arkivet

Krämig vitlökskyckling
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/