Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig vitlökskyckling

3,67 av 3 röster
Krämig vitlökskyckling

Detta receptet på krämig vitlökskyckling är ett sånt där superenkelt kycklingrecept som kräver otroligt lite tid i köket. Du behöver inte mer än 4 huvudingredienser (plus lite kryddor) för detta receptet och det är klart på under en halvtimme.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela kycklingfiléerna på mitten, så att du får lite tunnare filéer.
  • Salta och peppra kycklingen på båda sidor.
  • Värm upp en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna och tillsätt hälften av smöret.
  • Lägg i kycklingen och bryn den på båda sidor så att den får fin färg.
  • Ta upp kycklingen och lägg den på ett tallrik så länge. Använd samma stekpanna och skölj INTE ur den, utan vi vill använda de goda smakerna som finns där.
  • Tillsätt resten av smöret och lägg i den hackade vitlöken. Fräs vitlöken utan att den bränns vid. Rör om hela tiden och det ska inte ta mycket mer än en minut.
  • Tillsätt grädden, paprikan och kycklingfonden och rör om ordentligt så att all vitlök lossnar från pannan.
  • Efter någon minut, så lägger du i kycklingen igen och se till att hälla sås över kycklingen med en sked eller slev.
  • Låt det hela buttra några minuter tills det att kycklingen är helt klar och såsen har fått en fin konsistens.Smaka av med salt och peppar och toppa med lite färsk persilja.Servera direkt!
    Krämig vitlökskyckling -  - LCHF-arkivet
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Krämig vitlökskyckling”

3,67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg