Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kreolsk kycklinggryta

Inga röster än
Kreolsk kycklinggryta

Det här är en kreolsk kycklinggryta som ursprungligen skall lagas med fläskfilé, så det går alldeles utmärkt att byta ut kycklingen med fläskfilé. Jag använde kycklinglårfilé av den anledningen att jag tycker det är mer mört och saftigt än filé, men det är ju en smaksak. Det går lika bra med vanlig bröstfilé. Själva grytan i sig är inte bara en riktigt matig gryta, utan det är även en väldigt smakrik gryta. Vill man göra den ännu mer LCHF-vänlig kan man hoppa över syltlöken, fast den gör väldigt lite i det stora hela. Servera med blomkålsris eller något annat tillbehör som du tycker är gott till grytor.

Total tid: 55 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och bryn den i en stekpanna i smör och olja. Salta och peppra och lägg kycklingen i en gryta.
  • Skär chorizon i slantar och champinjoner, lök, paprika i bitar.
  • Fräs korv, champinjoner, lök och paprika i en stekpanna och pressa vitlöken över. Häll över i grytan med kycklingen.
  • Slå på vatten, grädde, creme fraiche och tillsätt buljongen och basilikan.
  • Koka upp och låt det hela puttra cirka 10 minuter.
  • Blanda ner philadelphiaosten, oliver, cornichoner och syltlök. Låt puttra ytterligare 10 minuter.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg