Kreolsk kycklinggryta

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är en kreolsk kycklinggryta som ursprungligen skall lagas med fläskfilé, så det går alldeles utmärkt att byta ut kycklingen med fläskfilé. Jag använde…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kreolsk kycklinggryta
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning30 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är en kreolsk kycklinggryta som ursprungligen skall lagas med fläskfilé, så det går alldeles utmärkt att byta ut kycklingen med fläskfilé. Jag använde kycklinglårfilé av den anledningen att jag tycker det är mer mört och saftigt än filé, men det är ju en smaksak. Det går lika bra med vanlig bröstfilé. Själva grytan i sig är inte bara en riktigt matig gryta, utan det är även en väldigt smakrik gryta. Vill man göra den ännu mer LCHF-vänlig kan man hoppa över syltlöken, fast den gör väldigt lite i det stora hela. Servera med blomkålsris eller något annat tillbehör som du tycker är gott till grytor.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 200 g Chorizo
 100 g Champinjoner
 150 g Paprika (röd)
 100 g Gul lök
 2 msk köttfond (koncentrerad)
 2 dl Vatten
 100 g Oliver (svarta)
 100 g Syltlök
 100 g Cornichoner
 1 msk Basilika (Torkad)

 

Gör så här:

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och bryn den i en stekpanna i smör och olja. Salta och peppra och lägg kycklingen i en gryta.

2

Skär chorizon i slantar och champinjoner, lök, paprika i bitar.

3

Fräs korv, champinjoner, lök och paprika i en stekpanna och pressa vitlöken över. Häll över i grytan med kycklingen.

4

Slå på vatten, grädde, creme fraiche och tillsätt buljongen och basilikan.

5

Koka upp och låt det hela puttra cirka 10 minuter.

6

Blanda ner philadelphiaosten, oliver, cornichoner och syltlök. Låt puttra ytterligare 10 minuter.

7

Smaka av med salt och svartpeppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Chorizo
 100 g Champinjoner
 150 g Paprika (röd)
 100 g Gul lök
 2 msk köttfond (koncentrerad)
 2 dl Vatten
 100 g Oliver (svarta)
 100 g Syltlök
 100 g Cornichoner
 1 msk Basilika (Torkad)

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och bryn den i en stekpanna i smör och olja. Salta och peppra och lägg kycklingen i en gryta.

2

Skär chorizon i slantar och champinjoner, lök, paprika i bitar.

3

Fräs korv, champinjoner, lök och paprika i en stekpanna och pressa vitlöken över. Häll över i grytan med kycklingen.

4

Slå på vatten, grädde, creme fraiche och tillsätt buljongen och basilikan.

5

Koka upp och låt det hela puttra cirka 10 minuter.

6

Blanda ner philadelphiaosten, oliver, cornichoner och syltlök. Låt puttra ytterligare 10 minuter.

7

Smaka av med salt och svartpeppar.

Kreolsk kycklinggryta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida