Hoppa till innehåll
Open navigation

Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter

4,50 av 2 röster
Sparat av: st
Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter
Jag har valt att göra dessa godbitar på fänkålssalami men det går naturligtvis bra att använda vilken sort man vill. Supergott som tilltugg, fredagsmys eller kanske som förrätt?1 paket salami räcker till 1 plåt. Det blir en ganska stor mängd röra så antingen kan man halvera receptet om man föredrar det eller så använder man det som blir över som tillbehör till exempelvis kyckling☺️Följ mig gärna på @lchfchristine
4,50 av 2 röster
Sparat av: st
Portioner: 2
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 190°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
  • Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått fin färg. Det går ganska fort så var noga med att röra runt och lämna dem inte utan tillsyn
  • Finhacka basilikan. Spara lite att dekorera med
  • Riv skalet av citronen och rör sedan ihop basilika, citron samt färskost i en skål. Detta moment kan med fördel göras i förväg och sedan få gotta till sig i kylen.
  • Smaka av med salt & peppar
  • Klipp salamiskivorna i två delar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-8 minuter. Ta ut och låt dem svalna helt
  • Ta hjälp av två teskedar och klicka ut röra på varje chips. Toppa med hackad basilika, pinjenötter och en gnutta svartpeppar
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg