Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Jag har valt att göra dessa godbitar på fänkålssalami men det går naturligtvis bra att använda vilken sort man vill. Supergott som tilltugg, fredagsmys eller…

Läs mer 0 kommentarer
Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter
cooked user 25Skapare@lchfchristineFörberedelse10 minTillagning8 minTotalt18 min

Beskrivning - Information

Jag har valt att göra dessa godbitar på fänkålssalami men det går naturligtvis bra att använda vilken sort man vill. Supergott som tilltugg, fredagsmys eller kanske som förrätt?

1 paket salami räcker till 1 plåt. Det blir en ganska stor mängd röra så antingen kan man halvera receptet om man föredrar det eller så använder man det som blir över som tillbehör till exempelvis kyckling☺️

Följ mig gärna på @lchfchristine

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 1 Paket Fänkålssalami eller annan sort
 1 Kruka färsk basilika
 1 st Citron
 300 g Naturell färskost
 1 Halv näve pinjenötter
 Salt
 Svartpeppar

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 190°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn

2

Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått fin färg. Det går ganska fort så var noga med att röra runt och lämna dem inte utan tillsyn

3

Finhacka basilikan. Spara lite att dekorera med

4

Riv skalet av citronen och rör sedan ihop basilika, citron samt färskost i en skål. Detta moment kan med fördel göras i förväg och sedan få gotta till sig i kylen.

5

Smaka av med salt & peppar

6

Klipp salamiskivorna i två delar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-8 minuter. Ta ut och låt dem svalna helt

7

Ta hjälp av två teskedar och klicka ut röra på varje chips. Toppa med hackad basilika, pinjenötter och en gnutta svartpeppar

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 Paket Fänkålssalami eller annan sort
 1 Kruka färsk basilika
 1 st Citron
 300 g Naturell färskost
 1 Halv näve pinjenötter
 Salt
 Svartpeppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 190°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn

2

Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått fin färg. Det går ganska fort så var noga med att röra runt och lämna dem inte utan tillsyn

3

Finhacka basilikan. Spara lite att dekorera med

4

Riv skalet av citronen och rör sedan ihop basilika, citron samt färskost i en skål. Detta moment kan med fördel göras i förväg och sedan få gotta till sig i kylen.

5

Smaka av med salt & peppar

6

Klipp salamiskivorna i två delar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-8 minuter. Ta ut och låt dem svalna helt

7

Ta hjälp av två teskedar och klicka ut röra på varje chips. Toppa med hackad basilika, pinjenötter och en gnutta svartpeppar

Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter

Recept av: Christine Lundin

Sockerfri sedan 2017-05-29 - 18,3 kg

Visa alla recept från Christine Lundin Hemsida https://www.instagram.com/lchfchristine/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida