Jag har valt att göra dessa godbitar på fänkålssalami men det går naturligtvis bra att använda vilken sort man vill. Supergott som tilltugg, fredagsmys eller kanske som förrätt?
1 paket salami räcker till 1 plåt. Det blir en ganska stor mängd röra så antingen kan man halvera receptet om man föredrar det eller så använder man det som blir över som tillbehör till exempelvis kyckling☺️
Följ mig gärna på @lchfchristine
Sätt ugnen på 190°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått fin färg. Det går ganska fort så var noga med att röra runt och lämna dem inte utan tillsyn
Finhacka basilikan. Spara lite att dekorera med
Klipp salamiskivorna i två delar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-8 minuter. Ta ut och låt dem svalna helt
Ta hjälp av två teskedar och klicka ut röra på varje chips. Toppa med hackad basilika, pinjenötter och en gnutta svartpeppar
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 190°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått fin färg. Det går ganska fort så var noga med att röra runt och lämna dem inte utan tillsyn
Finhacka basilikan. Spara lite att dekorera med
Klipp salamiskivorna i två delar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-8 minuter. Ta ut och låt dem svalna helt
Ta hjälp av två teskedar och klicka ut röra på varje chips. Toppa med hackad basilika, pinjenötter och en gnutta svartpeppar