Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter

4,50 av 2 röster
Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter

Jag har valt att göra dessa godbitar på fänkålssalami men det går naturligtvis bra att använda vilken sort man vill. Supergott som tilltugg, fredagsmys eller kanske som förrätt?

1 paket salami räcker till 1 plåt. Det blir en ganska stor mängd röra så antingen kan man halvera receptet om man föredrar det eller så använder man det som blir över som tillbehör till exempelvis kyckling☺️

Följ mig gärna på @lchfchristine

Total tid: 18 minuter
Servings: 2
Author: @lchfchristine

Ingredienser

Instructions

  • Sätt ugnen på 190°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
  • Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått fin färg. Det går ganska fort så var noga med att röra runt och lämna dem inte utan tillsyn
  • Finhacka basilikan. Spara lite att dekorera med
  • Riv skalet av citronen och rör sedan ihop basilika, citron samt färskost i en skål. Detta moment kan med fördel göras i förväg och sedan få gotta till sig i kylen.
  • Smaka av med salt & peppar
  • Klipp salamiskivorna i två delar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-8 minuter. Ta ut och låt dem svalna helt
  • Ta hjälp av två teskedar och klicka ut röra på varje chips. Toppa med hackad basilika, pinjenötter och en gnutta svartpeppar
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.