Krispig fänkålssalami toppad med färskoströra samt pinjenötter
Sparat av:
0
st
Jag har valt att göra dessa godbitar på fänkålssalami men det går naturligtvis bra att använda vilken sort man vill. Supergott som tilltugg, fredagsmys eller kanske som förrätt?1 paket salami räcker till 1 plåt. Det blir en ganska stor mängd röra så antingen kan man halvera receptet om man föredrar det eller så använder man det som blir över som tillbehör till exempelvis kyckling☺️Följ mig gärna på @lchfchristine
Sparat av:
0
st
Portioner: 2
Ingredienser
- 1 Paket Fänkålssalami eller annan sort
- 1 Kruka färsk basilika
- 1 st Citron
- 300 g Naturell färskost
- 1 Halv näve pinjenötter
- salt
- Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
- Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått fin färg. Det går ganska fort så var noga med att röra runt och lämna dem inte utan tillsyn
- Finhacka basilikan. Spara lite att dekorera med
- Klipp salamiskivorna i två delar och placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-8 minuter. Ta ut och låt dem svalna helt
- Ta hjälp av två teskedar och klicka ut röra på varje chips. Toppa med hackad basilika, pinjenötter och en gnutta svartpeppar
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!