Krispiga blomkålstoppar
Dessa krispiga blomkålstoppar är det första receptet som jag
hittat på efter att jag skaffade mig min airfryer.
Att hitta på olika airfryer recept, det är rätt så skoj måste jag
säga.
Just dessa blomkålstopparna visade sig bli riktigt goda. Med härlig smak av lite vitlök och parmesanost så var det riktigt goda små snacks att dippa i en god sås.
Du kan välja att dippa dom i en vanlig osötad chilisås, eller varför inte i en god srirachamajonnäs? Magiskt!
Mina krispiga blomkålstoppar skall ätas direkt ur airfryern, då smakar dom som bäst!
Resultatet blir bäst om du använder en airfryer, men om du inte har en sådan, så borde det funka fint att tillaga dessa i ugnen på 200°C.
Ingredienser
- 300 g Blomkål
- 2 st ägg
- 50 g Mandelmjöl
- 25 g Riven parmesanost
- 1 tsk Vitlökspulver
- 0,5 tsk Rökt paprika
- 1 nypa salt
- 1 nypa Svartpeppar
Instruktioner
- Dela blomkålen i små buketter.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål, dvs mandelmjöl, parmesan och kryddor.
- Knäck äggen i en skål och vispa upp dom lite.
- Doppa blomkålsbuketterna i ägget och vänd sedan runt det i ostblandningen. Se till att få panering överallt.
- Lägg buketterna i din airfryer.
- Droppa eller spraya lite olja över buketterna.
- Tillaga dom på 180°C i cirka 20-22 minuter. Här beror det lite på hur effektiv din airfryer är, så du måste hålla koll. Efter halva tiden, vänd runt lite på blomkålen.
- När dom har fått en riktigt fin färg så tar du ut dom och servera med en god dippsås.