Krispiga blomkålstoppar

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Dessa krispiga blomkålstoppar är det första receptet som jag hittat på efter att jag skaffade mig min airfryer. Att hitta på olika airfryer recept, det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Krispiga blomkålstoppar
ANNONS

Beskrivning - Information

Dessa krispiga blomkålstoppar är det första receptet som jag hittat på efter att jag skaffade mig min airfryer.
Att hitta på olika airfryer recept, det är rätt så skoj måste jag säga.

Just dessa blomkålstopparna visade sig bli riktigt goda. Med härlig smak av lite vitlök och parmesanost så var det riktigt goda små snacks att dippa i en god sås.

En hand som håller i en krispig blomkålstopp och doppar den i lite chilisås.

Du kan välja att dippa dom i en vanlig osötad chilisås, eller varför inte i en god srirachamajonnäs? Magiskt!

Mina krispiga blomkålstoppar skall ätas direkt ur airfryern, då smakar dom som bäst!

Resultatet blir bäst om du använder en airfryer, men om du inte har en sådan, så borde det funka fint att tillaga dessa i ugnen på 200°C.

ANNONS

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 300 g Blomkål
 2 st Ägg
 50 g MandelmjölCirka 1,2 dl.
 25 g Riven parmesanostCirka 1,2 dl.
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar
ANNONS

Gör så här:

1

Dela blomkålen i små buketter.

2

Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål, dvs mandelmjöl, parmesan och kryddor.

3

Knäck äggen i en skål och vispa upp dom lite.

4

Doppa blomkålsbuketterna i ägget och vänd sedan runt det i ostblandningen. Se till att få panering överallt.

5

Lägg buketterna i din airfryer.

6

Droppa eller spraya lite olja över buketterna.

7

Tillaga dom på 180°C i cirka 20-22 minuter. Här beror det lite på hur effektiv din airfryer är, så du måste hålla koll.

Efter halva tiden, vänd runt lite på blomkålen.

8

När dom har fått en riktigt fin färg så tar du ut dom och servera med en god dippsås.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Blomkål
 2 st Ägg
 50 g MandelmjölCirka 1,2 dl.
 25 g Riven parmesanostCirka 1,2 dl.
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

Instruktioner

1

Dela blomkålen i små buketter.

2

Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål, dvs mandelmjöl, parmesan och kryddor.

3

Knäck äggen i en skål och vispa upp dom lite.

4

Doppa blomkålsbuketterna i ägget och vänd sedan runt det i ostblandningen. Se till att få panering överallt.

5

Lägg buketterna i din airfryer.

6

Droppa eller spraya lite olja över buketterna.

7

Tillaga dom på 180°C i cirka 20-22 minuter. Här beror det lite på hur effektiv din airfryer är, så du måste hålla koll.

Efter halva tiden, vänd runt lite på blomkålen.

8

När dom har fått en riktigt fin färg så tar du ut dom och servera med en god dippsås.

Krispiga blomkålstoppar

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida