Krispiga broccoli och ostbiffar

5
Innehåll
Dessa krispiga broccoli och ostbiffar är ett perfekt tillbehör som man kan ha till vad som helst egentligen, eller så äter man dem som de är tillsammans med en god vitlöksdipp. Annars funkar de kanon att göra som vegetariska hamburgare om man vill det.
Recept: Monika Österheim
Total tid:
45 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 350 g broccoli
- 1 dl mandelmjöl
- 1,5 msk fiberhusk
- 3 st ägg
- 120 g riven ost
- 10 g vitlök
- 1 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 3 msk olivolja
Instruktioner
- Skär ner broccolibuketterna till lite mindre buketter. Skiva vitlöken.
- Bryn broccolin i oljan så att den får lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den gå med en stund. Ta bort från värmen och låt svalna när broccolin mjuknat lite.
- Kör broccolin och vitlöken i en matberedare så att det blir grovhackat. Det går bra att hacka för hand med.
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt så det är välblandat. Smaka av så det är lagom salt.
- Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma små biffar som du lägger ut på plåten. Cirka 10-15 stycken beroende på storlek. Blöta gärna händerna så blir det lättare att forma dem.
- Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda dem i cirka 15 minuter. Ta ut dem och vänd på dem och grädda ytterligare 15 minuter. De skall ha en fin gyllenbrun färg och vara lite krispiga när de är färdiga.
- Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!