Dessa krispiga broccoli och ostbiffar är ett perfekt tillbehör som man kan ha till vad som helst egentligen, eller så äter man dem som de är tillsammans med en god vitlöksdipp. Annars funkar de kanon att göra som vegetariska hamburgare om man vill det.
Recept: Monika Österheim
Skär ner broccolibuketterna till lite mindre buketter. Skiva vitlöken.
Blanda ägg, mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla lite.
Bryn broccolin i oljan så att den får lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den gå med en stund. Ta bort från värmen och låt svalna när broccolin mjuknat lite.
Kör broccolin och vitlöken i en matberedare så att det blir grovhackat. Det går bra att hacka för hand med.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt så det är välblandat. Smaka av så det är lagom salt.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma små biffar som du lägger ut på plåten. Cirka 10-15 stycken beroende på storlek. Blöta gärna händerna så blir det lättare att forma dem.
Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda dem i cirka 15 minuter. Ta ut dem och vänd på dem och grädda ytterligare 15 minuter. De skall ha en fin gyllenbrun färg och vara lite krispiga när de är färdiga.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner broccolibuketterna till lite mindre buketter. Skiva vitlöken.
Blanda ägg, mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla lite.
Bryn broccolin i oljan så att den får lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den gå med en stund. Ta bort från värmen och låt svalna när broccolin mjuknat lite.
Kör broccolin och vitlöken i en matberedare så att det blir grovhackat. Det går bra att hacka för hand med.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt så det är välblandat. Smaka av så det är lagom salt.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma små biffar som du lägger ut på plåten. Cirka 10-15 stycken beroende på storlek. Blöta gärna händerna så blir det lättare att forma dem.
Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda dem i cirka 15 minuter. Ta ut dem och vänd på dem och grädda ytterligare 15 minuter. De skall ha en fin gyllenbrun färg och vara lite krispiga när de är färdiga.
Ta ut och servera direkt.