Krispiga broccoli och ostbiffar

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

Dessa krispiga broccoli och ostbiffar är ett perfekt tillbehör som man kan ha till vad som helst egentligen, eller så äter man dem som de…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Krispiga broccoli och ostbiffar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa krispiga broccoli och ostbiffar är ett perfekt tillbehör som man kan ha till vad som helst egentligen, eller så äter man dem som de är tillsammans med en god vitlöksdipp. Annars funkar de kanon att göra som vegetariska hamburgare om man vill det.

Recept: Monika Österheim

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 350 g Broccolibuketter
 3 Ägg
 120 g Ost (riven)
 10 g Vitlök
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)

 

Gör så här:

1

Skär ner broccolibuketterna till lite mindre buketter. Skiva vitlöken.

3

Blanda ägg, mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla lite.

5

Bryn broccolin i oljan så att den får lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den gå med en stund. Ta bort från värmen och låt svalna när broccolin mjuknat lite.

7

Kör broccolin och vitlöken i en matberedare så att det blir grovhackat. Det går bra att hacka för hand med.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt så det är välblandat. Smaka av så det är lagom salt.

11

Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma små biffar som du lägger ut på plåten. Cirka 10-15 stycken beroende på storlek. Blöta gärna händerna så blir det lättare att forma dem.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda dem i cirka 15 minuter. Ta ut dem och vänd på dem och grädda ytterligare 15 minuter. De skall ha en fin gyllenbrun färg och vara lite krispiga när de är färdiga.

15

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 350 g Broccolibuketter
 3 Ägg
 120 g Ost (riven)
 10 g Vitlök
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

1

Skär ner broccolibuketterna till lite mindre buketter. Skiva vitlöken.

3

Blanda ägg, mandelmjöl och fiberhusk i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla lite.

5

Bryn broccolin i oljan så att den får lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den gå med en stund. Ta bort från värmen och låt svalna när broccolin mjuknat lite.

7

Kör broccolin och vitlöken i en matberedare så att det blir grovhackat. Det går bra att hacka för hand med.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och rör om ordentligt så det är välblandat. Smaka av så det är lagom salt.

11

Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma små biffar som du lägger ut på plåten. Cirka 10-15 stycken beroende på storlek. Blöta gärna händerna så blir det lättare att forma dem.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda dem i cirka 15 minuter. Ta ut dem och vänd på dem och grädda ytterligare 15 minuter. De skall ha en fin gyllenbrun färg och vara lite krispiga när de är färdiga.

15

Ta ut och servera direkt.

Krispiga broccoli och ostbiffar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida