Kryddig köttfärssås med curry och kanel.

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En riktigt god och höstig köttfärsrätt som kan varieras med olika tillbehör om man vill eller njutas precis som den är.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kryddig köttfärssås med curry och kanel.
ANNONS
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En riktigt god och höstig köttfärsrätt som kan varieras med olika tillbehör om man vill eller njutas precis som den är.

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Gul lök
 300 g Spetskål
 1 msk Olivolja
 1,50 msk Köttfond
 1,50 tsk Curry
 1 tsk Kanel
 1 tsk Sambal oelek
 500 g Nötfärs
 2,50 deciliter Vatten

 

Gör så här:

1

Skala och hacka löken.

2

Skär kålen i mindre bitar.

3

Fräs lök och kål i hälften av oljan tillsammans med fond och kryddor.

4

Lägg över allt i en kastrull.

5

Stek färsen i resten av oljan och lägg även detta i kastrullen med lök och kål.

6

Tillsätt grädde och vatten.

7

Låt allt småkoka i 5-10 minuter.

8

Krydda med salt och peppar efter smak.
Ev. kan det behövas mer av de övriga kryddorna också.

9

Servera som det är eller med valftitt tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Gul lök
 300 g Spetskål
 1 msk Olivolja
 1,50 msk Köttfond
 1,50 tsk Curry
 1 tsk Kanel
 1 tsk Sambal oelek
 500 g Nötfärs
 2,50 deciliter Vatten

Instruktioner

1

Skala och hacka löken.

2

Skär kålen i mindre bitar.

3

Fräs lök och kål i hälften av oljan tillsammans med fond och kryddor.

4

Lägg över allt i en kastrull.

5

Stek färsen i resten av oljan och lägg även detta i kastrullen med lök och kål.

6

Tillsätt grädde och vatten.

7

Låt allt småkoka i 5-10 minuter.

8

Krydda med salt och peppar efter smak.
Ev. kan det behövas mer av de övriga kryddorna också.

9

Servera som det är eller med valftitt tillbehör.

Kryddig köttfärssås med curry och kanel.
Profilbild för Susanne Aronsohn

Recept av: Susanne Aronsohn

Visa alla recept från Susanne Aronsohn Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida