Kryddig köttfärssås med curry och kanel.
0
Innehåll
En riktigt god och höstig köttfärsrätt som kan varieras med olika tillbehör om man vill eller njutas precis som den är.
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 st Gul lök
- 300 g Spetskål
- 1 msk Olivolja
- 1,5 msk Köttfond
- 1,5 tsk Curry
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk Sambal oelek
- 500 g Nötfärs
- 1 dl Vispgrädde
- 2,5 dl Vatten
Instruktioner
- Skala och hacka löken.
- Skär kålen i mindre bitar.
- Fräs lök och kål i hälften av oljan tillsammans med fond och kryddor.
- Lägg över allt i en kastrull.
- Stek färsen i resten av oljan och lägg även detta i kastrullen med lök och kål.
- Tillsätt grädde och vatten.
- Låt allt småkoka i 5-10 minuter.
- Servera som det är eller med valftitt tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!