Hoppa till innehåll
Open navigation

Kryddig mejerifri kokosglass

5 av 1 röst
Sparat av: st
Kryddig mejerifri kokosglass

En god kryddig mejerifri kokosglass som passar dig som äter LCHF/paleo/keto.
Sen jag köpte min glassmaskin så har den verkligen fått jobba och jag har varit tvungen att testa mig fram rätt friskt för att se hur man kan få till goda glassar.
Jag vet ju även att det är många som gärna äter mejerifritt, och då var jag bara tvungen att testa en glass gjord på kokosmjölk som är väldigt smakfull med kryddor som t ex kanel, kardemumma, vanilj och lite muskot.

En väldigt spännande smakkombination som inte gick hem hos min fru, men hos våra gäster som var och hälsade på gav tummen upp.

Som med all glass så kan du göra det utan glassmaskin, men det blir SÅÅÅ mycket bättre om du har en glassmaskin.

Den glassmaskinen jag har numera är Wilfa ICM I15 (annonslänk för Kjell & Co) som kostar runt 2000:-. Det är ju en del pengar, men om du hellre gör egen glass på sommaren än att köpa sån som innehåller mest tillsatser och väldigt sällan några rena ingredienser, då är det mer än värt det.
Vi kommer inte köpa färdig glass den här sommaren iaf, utan det blir massor av hemgjord glass.

Jag använder mig av lite guarkärnmjöl i smeten och det är för att ge glassen lite viskositet och inte bilda så stora iskristaller, det ger en bättre konsistens helt enkelt. Det går att skippa om du vill, men jag rekommenderar att du har det i.

Total tid: 1 timme 25 minuter
Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Du behöver

 • Glassmaskin
 • Digital termometer
 • Elvisp/köksassistent med visp

Instruktioner

 • Blanda ihop guarkärnmjölet med sötningen.
 • Vispa äggulor och sötning tills det är riktigt fluffigt.
 • Koka upp övriga ingredienser och ställ åt sidan för att svalna lite.
 • Häll ner den något avsvalnade vätskan i äggvispet. Blanda ihop ordentligt.
 • Förbered ett iskallt vattenbad där du får plats med kastrull. Jag brukar tappa upp vatten i diskhon och lägga i ett par isklampar.
 • Häll tillbaka smeten i en kastrull.Nu kommer ett väldigt kritiskt moment och det är att värma upp vätskan till 85 grader. Detta gör man för att pastörisera äggen och även för att ge glassen en krämigare konsistens. Här är det ett måste att ha en termometer. Se till att röra om hela tiden, annars så blir det äggröra i botten.
 • När du nått 85 grader tar du omedelbart bort kastrullen från spisen och ställer ner den i vattenbadet, detta för att förhindra att den kommer fortsätta uppåt. Rör om lite till och sila sedan av smeten för att få bort ev. klumpar och kryddkorn. Kyl ner smeten ytterligare.
 • Ta fram din glassmaskin och gör klart glassen enligt användarmanualen för din glassmaskin.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg