Här hittar du ett recept på en kryddig morotslimpa som är helt anpassat för dig som äter lchf.
Brödet i sig blir en limpa, men massor av härliga smaker av brödkrydda. Vilken brödkrydda du använder dig av är helt en smaksak, men fega inte på mängden.
När det gäller morötter som är en rotfrukt, så ska du inte lägga så stor vikt vid ifall det inte är lchf eller inte. Läs gärna detta inlägget om min syn på rotfrukter och lchf.
Recept och bild: Matgiken
Förvärm ugnen till 175°C.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
Skala och riv morötterna med en matberedare. Häll över dem i en stor skål.
Knäck äggen i bunken med alla andra ingredienser och blanda väl.
Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel doppad i kallt vatten. Strö eventuellt över extra frön.
Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Brödet kommer inte att höja sig mycket, men det är normalt.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler, skärbräda eller inlindat i en handduk. Det är bäst att låta det svalna helt innan du skär i det.
Brödet kan frysas, helst skivat för att enkelt kunna tinas och rostas.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Förvärm ugnen till 175°C.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
Skala och riv morötterna med en matberedare. Häll över dem i en stor skål.
Knäck äggen i bunken med alla andra ingredienser och blanda väl.
Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel doppad i kallt vatten. Strö eventuellt över extra frön.
Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Brödet kommer inte att höja sig mycket, men det är normalt.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler, skärbräda eller inlindat i en handduk. Det är bäst att låta det svalna helt innan du skär i det.
Brödet kan frysas, helst skivat för att enkelt kunna tinas och rostas.