Kryddig morotslimpa
6
Innehåll
Här hittar du ett recept på en kryddig morotslimpa som är helt anpassat för dig som äter lchf.
Brödet i sig blir en limpa, men massor av härliga smaker av brödkrydda. Vilken brödkrydda du använder dig av är helt en smaksak, men fega inte på mängden.
När det gäller morötter som är en rotfrukt, så ska du inte lägga så stor vikt vid ifall det inte är lchf eller inte. Läs gärna detta inlägget om min syn på rotfrukter och lchf.
Recept och bild: Matgiken
Total tid: 1 timme 15 minuter
Portioner: 12
Ingredienser
- 300 g Morötter
- 1 dl Mandel (60 g)
- 1 dl Valnötter (45 g)
- 2 dl Solroskärnor (110 g)
- 2 dl Pumpakärnor (115 g)
- 1 dl Linfrön (65 g)
- 3 tsk Malda brödkryddor
- 0,5 tsk salt
- 4 st ägg
- 2 msk Olivolja
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175°C.
- Klä en avlång bakform med bakplåtspapper.
- Skala och riv morötterna med en matberedare. Häll över dem i en stor skål.
- Knäck äggen i bunken med alla andra ingredienser och blanda väl.
- Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel doppad i kallt vatten. Strö eventuellt över extra frön.Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Brödet kommer inte att höja sig mycket, men det är normalt.
- Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler, skärbräda eller inlindat i en handduk. Det är bäst att låta det svalna helt innan du skär i det. Brödet kan frysas, helst skivat för att enkelt kunna tinas och rostas.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!