Kryddig morotslimpa

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Här hittar du ett recept på en kryddig morotslimpa som är helt anpassat för dig som äter lchf. Brödet i sig blir en limpa, men…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kryddig morotslimpa | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här hittar du ett recept på en kryddig morotslimpa som är helt anpassat för dig som äter lchf.

Brödet i sig blir en limpa, men massor av härliga smaker av brödkrydda. Vilken brödkrydda du använder dig av är helt en smaksak, men fega inte på mängden.

När det gäller morötter som är en rotfrukt, så ska du inte lägga så stor vikt vid ifall det inte är lchf eller inte. Läs gärna detta inlägget om min syn på rotfrukter och lchf.

Recept och bild: Matgiken

Kategori

 

Ingredienser

Mängd12 Portioner
 300 g Morötter
 1 dl Mandel (60 g)
 1 dl Valnötter (45 g)
 2 deciliter Solroskärnor (110 g)
 2 deciliter Pumpakärnor (115 g)
 1 dl Linfrön (65 g)
 3 tsk Malda brödkryddor
 0,50 tsk Salt
 4 st Ägg
 2 msk Olivolja

 

Gör så här:

1

Förvärm ugnen till 175°C.

2

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper.

3

Skala och riv morötterna med en matberedare. Häll över dem i en stor skål.

4

Använd matberedaren för att mixa mandel och valnötter tills de liknar mjöl. Blanda sedan med morötterna.

5

Mixa solros-, pumpa- och linfrön och blanda med övriga ingredienser i skålen.
Tillsätt brödkryddor och salt.

6

Knäck äggen i bunken med alla andra ingredienser och blanda väl.

7

Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel doppad i kallt vatten. Strö eventuellt över extra frön.

Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Brödet kommer inte att höja sig mycket, men det är normalt.

8

Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler, skärbräda eller inlindat i en handduk. Det är bäst att låta det svalna helt innan du skär i det.
Brödet kan frysas, helst skivat för att enkelt kunna tinas och rostas.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Morötter
 1 dl Mandel (60 g)
 1 dl Valnötter (45 g)
 2 deciliter Solroskärnor (110 g)
 2 deciliter Pumpakärnor (115 g)
 1 dl Linfrön (65 g)
 3 tsk Malda brödkryddor
 0,50 tsk Salt
 4 st Ägg
 2 msk Olivolja

Instruktioner

1

Förvärm ugnen till 175°C.

2

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper.

3

Skala och riv morötterna med en matberedare. Häll över dem i en stor skål.

4

Använd matberedaren för att mixa mandel och valnötter tills de liknar mjöl. Blanda sedan med morötterna.

5

Mixa solros-, pumpa- och linfrön och blanda med övriga ingredienser i skålen.
Tillsätt brödkryddor och salt.

6

Knäck äggen i bunken med alla andra ingredienser och blanda väl.

7

Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel doppad i kallt vatten. Strö eventuellt över extra frön.

Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Brödet kommer inte att höja sig mycket, men det är normalt.

8

Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler, skärbräda eller inlindat i en handduk. Det är bäst att låta det svalna helt innan du skär i det.
Brödet kan frysas, helst skivat för att enkelt kunna tinas och rostas.

Kryddig morotslimpa
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida