Kryddsmör med soltorkade tomater och basilika

6
Om du vill ha ett gott kryddsmör som passar till kött, fågel och fisk, så ska du testa på detta kryddsmör med soltorkade tomater och basilika.
Ett riktigt enkelt och gott kryddsmör som du med enkelhet svänger ihop snabbt.
Ett tips är att göra en rejäl sats, sen så fryser du in det och har ett färdigt kryddsmör i frysen att plocka fram vid behov.
Är du på jakt efter ett mer klassiskt kryddsmör, då ska du spana in mitt riktigt goda vitlökssmör.
Total tid:
10 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 200 g Smör, rumsvarmt
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade/rivna
- 3 msk Färsk basilika, fint hackad
- 1 dl Soltorkade tomater, hackade
- 1 tsk Flingsalt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Du behöver
Instructions
- Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa ihop allt. Ju mer du vispar, desto fluffigare blir smöret och desto lättare smälter det på maten sedan.
- Ta fram ett bakplåtspapper och lägg ut smöret på mitten av det.
- Rulla ihop allt till en rulle och snurra ihop ändarna så att du har något som ser ut lite som en smällkaramell.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Yammy