Hoppa till innehåll

Kyckling “Caprese”

5 av 4 röster
Sparat av: st
Kyckling “Caprese”

Kyckling “Caprese” är ett otroligt enkelt recept på kycklingfilé som du gör snabbt och sen låter det hela sköta sig själv i ugnen. Goda och rena smaker.

När du väljer pesto så kolla noga vad det är för innehåll i den. Jag upptäckte att de färdigköpta som finns innehöll otroligt mycket onödigt trams. Denna från Kung Markatta var dock ganska så ok tycker jag: Pesto Kung Markatta

5 av 4 röster
Sparat av: st
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.
  • Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.
  • Ta fram en ugnsfast form och häll grädden i botten. Fördela parmesanosten och peston över grädden.
  • Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.
  • Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

5 responses to “Kyckling “Caprese””

  1. Oj va gott det ser ut. Då jag inte äter kyckling kommer jag att använda kryddad Quorn filé, det blir säkerligen gott det med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg