Hoppa till innehåll
Open navigation

Kyckling “Caprese”

Inga röster än
Sparat av: st
Kyckling “Caprese”

Kyckling “Caprese” är ett otroligt enkelt recept på kycklingfilé som du gör snabbt och sen låter det hela sköta sig själv i ugnen. Goda och rena smaker.

När du väljer pesto så kolla noga vad det är för innehåll i den. Jag upptäckte att de färdigköpta som finns innehöll otroligt mycket onödigt trams. Denna från Kung Markatta var dock ganska så ok tycker jag: Pesto Kung Markatta

Inga röster än
Sparat av: st
Portioner: 3
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.
  • Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.
  • Ta fram en ugnsfast form och häll grädden i botten. Fördela parmesanosten och peston över grädden.
  • Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.
  • Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg