Kyckling “Caprese”
Skapat:
15 januari, 2017
Senast ändrat:
1 april, 2024

15
Innehåll
Kyckling “Caprese” är ett otroligt enkelt recept på kycklingfilé som du gör snabbt och sen låter det hela sköta sig själv i ugnen. Goda och rena smaker.
När du väljer pesto så kolla noga vad det är för innehåll i den. Jag upptäckte att de färdigköpta som finns innehöll otroligt mycket onödigt trams. Denna från Kung Markatta var dock ganska så ok tycker jag: Pesto Kung Markatta
Total tid:
35 minuter
Servings: 3
Ingredienser
- 3 st kycklingfiléer
- 1-2 st tomater
- 120 g mozzarella
- 1,25 dl färsk parmesan (riven)
- 2 dl grädde 40%
- 0,5 dl pesto
- 20 st färsk basilika (blad)
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.
- Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.
- Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.
- Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Det ser otroligt lockande gott ut. Det ska jag laga snarast.
Gittan
Otrooooligt och och tämligen enkelt😋
Otrooooligt GOTT ska det vara.
GOTT ska det vara.
Oj va gott det ser ut. Då jag inte äter kyckling kommer jag att använda kryddad Quorn filé, det blir säkerligen gott det med