Kyckling “Caprese”
Sparat av:
0
st
Kyckling “Caprese” är ett otroligt enkelt recept på kycklingfilé som du gör snabbt och sen låter det hela sköta sig själv i ugnen. Goda och rena smaker.
När du väljer pesto så kolla noga vad det är för innehåll i den. Jag upptäckte att de färdigköpta som finns innehöll otroligt mycket onödigt trams. Denna från Kung Markatta var dock ganska så ok tycker jag: Pesto Kung Markatta
Sparat av:
0
st
Portioner: 3
Ingredienser
- 3 st kycklingfiléer
- 1-2 st tomater
- 120 g mozzarella
- 1,25 dl färsk parmesan (riven)
- 2 dl grädde 40%
- 0,5 dl pesto
- 20 st färsk basilika (blad)
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.
- Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.
- Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.
- Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!