Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kyckling “Caprese”

5 av 4 röster
Skapat: 15 januari, 2017
Senast ändrat: 1 april, 2024
Kyckling “Caprese”

Kyckling “Caprese” är ett otroligt enkelt recept på kycklingfilé som du gör snabbt och sen låter det hela sköta sig själv i ugnen. Goda och rena smaker.

När du väljer pesto så kolla noga vad det är för innehåll i den. Jag upptäckte att de färdigköpta som finns innehöll otroligt mycket onödigt trams. Denna från Kung Markatta var dock ganska så ok tycker jag: Pesto Kung Markatta

Total tid: 35 minuter
Servings: 3
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.
  • Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.
  • Ta fram en ugnsfast form och häll grädden i botten. Fördela parmesanosten och peston över grädden.
  • Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.
  • Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

5 responses to “Kyckling “Caprese””

  1. Oj va gott det ser ut. Då jag inte äter kyckling kommer jag att använda kryddad Quorn filé, det blir säkerligen gott det med

5 from 4 votes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.