Kyckling “Caprese”

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Kyckling "Caprese" är ett otroligt enkelt recept på kycklingfilé som du gör snabbt och sen låter det hela sköta sig själv i ugnen. Goda och…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kyckling “Caprese”
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Kyckling "Caprese" är ett otroligt enkelt recept på kycklingfilé som du gör snabbt och sen låter det hela sköta sig själv i ugnen. Goda och rena smaker.

När du väljer pesto så kolla noga vad det är för innehåll i den. Jag upptäckte att de färdigköpta som finns innehöll otroligt mycket onödigt trams. Denna från Kung Markatta var dock ganska så ok tycker jag: Pesto Kung Markatta

Recept och bild: Twisted

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 1 st Tomat
 120 g Mozzarella
 2 dl Grädde 40%
 1/2 dl Färsk pesto
 20 st Färsk basilika (blad)
 1/2 tsk Salt
 1/2 tsk Svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.

5

Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.

7

Ta fram en ugnsfast form och häll grädden i botten. Fördela parmesanosten och peston över grädden.

9

Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.

11

Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Tomat
 120 g Mozzarella
 2 dl Grädde 40%
 1/2 dl Färsk pesto
 20 st Färsk basilika (blad)
 1/2 tsk Salt
 1/2 tsk Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.

5

Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.

7

Ta fram en ugnsfast form och häll grädden i botten. Fördela parmesanosten och peston över grädden.

9

Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.

11

Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.

Kyckling “Caprese”
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida