Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kyckling i citron- och dragonsås

4,25 av 4 röster
Kyckling i citron- och dragonsås

Min fru undrade om vi inte skulle göra något av all dragon som hade skjutit i höjden i kryddlandet och nämnde samtidigt att det var evigheter sen hon åt kyckling i dragonsås.
Så, sagt och gjort, det fick bli en lite annorlunda take på det hela med lite uppfräschande smaker av citron dessutom.

Det blev en grymt god kyckling i citron- och dragonsås av det hela.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär kycklingen i bitar som du tycker bäst om, det går även att ha hela filéer om du hellre vill ha det.
  • Hacka löken och vitlöken.
  • Bryn kycklingen i olja i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt den hackade löken och vitlöken och låt den mjukna lite.
  • Slå på grädde, smetana och kycklingfond. Peppra lite. Låt allt koka ihop och puttra cirka 10 minuter.
  • Tillsätt citronskal och dragon och låt puttra på svag värme tills såsen har lagom tjock konsistens. Servera direkt med t ex blomkålsris eller bara en god sallad.
    Kyckling i citron- och dragonsås
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

4 kommentarer till “Kyckling i citron- och dragonsås”

  1. 5 stars
    Jättegod. Jag brukar göra en variant med fläskfile i citron- och dragonsås och det blev lika gott med kyckling.

4,25 from 4 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg