Min fru undrade om vi inte skulle göra något av all dragon som hade skjutit i höjden i kryddlandet och nämnde samtidigt att det var evigheter sen hon åt kyckling i dragonsås.
Så, sagt och gjort, det fick bli en lite annorlunda take på det hela med lite uppfräschande smaker av citron dessutom.
Det blev en grymt god kyckling i citron- och dragonsås av det hela.
Skär kycklingen i bitar som du tycker bäst om, det går även att ha hela filéer om du hellre vill ha det.
Hacka löken och vitlöken.
Bryn kycklingen i olja i en stekpanna med höga kanter.
Tillsätt den hackade löken och vitlöken och låt den mjukna lite.
Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
Peppra lite.
Låt allt koka ihop och puttra cirka 10 minuter.
Tillsätt citronskal och dragon och låt puttra på svag värme tills såsen har lagom tjock konsistens.
Servera direkt med t ex blomkålsris eller bara en god sallad.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär kycklingen i bitar som du tycker bäst om, det går även att ha hela filéer om du hellre vill ha det.
Hacka löken och vitlöken.
Bryn kycklingen i olja i en stekpanna med höga kanter.
Tillsätt den hackade löken och vitlöken och låt den mjukna lite.
Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
Peppra lite.
Låt allt koka ihop och puttra cirka 10 minuter.
Tillsätt citronskal och dragon och låt puttra på svag värme tills såsen har lagom tjock konsistens.
Servera direkt med t ex blomkålsris eller bara en god sallad.