Kyckling i citron- och dragonsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Min fru undrade om vi inte skulle göra något av all dragon som hade skjutit i höjden i kryddlandet och nämnde samtidigt att det var…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kyckling i citron- och dragonsås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Min fru undrade om vi inte skulle göra något av all dragon som hade skjutit i höjden i kryddlandet och nämnde samtidigt att det var evigheter sen hon åt kyckling i dragonsås.
Så, sagt och gjort, det fick bli en lite annorlunda take på det hela med lite uppfräschande smaker av citron dessutom.

Det blev en grymt god kyckling i citron- och dragonsås av det hela.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 2 msk Koncentrerad kycklingfond
 1 dl Färsk hackad dragon
 2 msk Pressad citron
 Skalet från 1 citron
 Nymalen svartpeppar
 Olivolja till stekning

 

Gör så här:

1

Skär kycklingen i bitar som du tycker bäst om, det går även att ha hela filéer om du hellre vill ha det.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn kycklingen i olja i en stekpanna med höga kanter.
Tillsätt den hackade löken och vitlöken och låt den mjukna lite.

4

Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
Peppra lite.
Låt allt koka ihop och puttra cirka 10 minuter.

5

Tillsätt citronskal och dragon och låt puttra på svag värme tills såsen har lagom tjock konsistens.
Servera direkt med t ex blomkålsris eller bara en god sallad.

Kyckling i citron- och dragonsås

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 2 msk Koncentrerad kycklingfond
 1 dl Färsk hackad dragon
 2 msk Pressad citron
 Skalet från 1 citron
 Nymalen svartpeppar
 Olivolja till stekning

Instruktioner

1

Skär kycklingen i bitar som du tycker bäst om, det går även att ha hela filéer om du hellre vill ha det.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn kycklingen i olja i en stekpanna med höga kanter.
Tillsätt den hackade löken och vitlöken och låt den mjukna lite.

4

Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
Peppra lite.
Låt allt koka ihop och puttra cirka 10 minuter.

5

Tillsätt citronskal och dragon och låt puttra på svag värme tills såsen har lagom tjock konsistens.
Servera direkt med t ex blomkålsris eller bara en god sallad.

Kyckling i citron- och dragonsås

Kyckling i citron- och dragonsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida