Kyckling i currysås

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 8 röster - Betygsätt

Kyckling i currysås är nog en sådan rätt som väldigt många har ätit i sina dagar. Det är en klassisk rätt som säkert finns i…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Kyckling i currysås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Kyckling i currysås är nog en sådan rätt som väldigt många har ätit i sina dagar. Det är en klassisk rätt som säkert finns i åtskilliga olika varianter.
Själv så tycker jag att det är en rätt som är otroligt enkel att tillaga och något man kan göra lite snabbt när fantasin tryter.
Vilka grönsaker du använder kan du bestämma själv, jag använde mig av Garants ekologiska wokmix. (3,8 g kh/100 g)

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 450 g Blandade grönsaker
 5 deciliter Grädde
 2 msk Tamarisoja
 3 msk Curry
 2 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar.

2

Bryn kycklingen i smöret i en stor stekpanna.

3

Slå på grädde, crème fraiche, kycklingfond och tamarisoja.
Tillsätt curryn.
Låt puttra i cirka 10 minuter.

4

Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra cirka 5-10 minuter tills dess att grönsakerna är klara.
Strö lite hackad koriander ovanpå och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 450 g Blandade grönsaker
 5 deciliter Grädde
 2 msk Tamarisoja
 3 msk Curry
 2 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i lagom stora bitar.

2

Bryn kycklingen i smöret i en stor stekpanna.

3

Slå på grädde, crème fraiche, kycklingfond och tamarisoja.
Tillsätt curryn.
Låt puttra i cirka 10 minuter.

4

Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra cirka 5-10 minuter tills dess att grönsakerna är klara.
Strö lite hackad koriander ovanpå och servera direkt.

Kyckling i currysås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida