Hoppa till innehåll

Kyckling i currysås

4,56 av 9 röster
Sparat av: st
Kyckling i currysås

Kyckling i currysås är nog en sådan rätt som väldigt många har ätit i sina dagar. Det är en klassisk rätt som säkert finns i åtskilliga olika varianter.
Själv så tycker jag att det är en rätt som är otroligt enkel att tillaga och något man kan göra lite snabbt när fantasin tryter.
Vilka grönsaker du använder kan du bestämma själv, jag använde mig av Garants ekologiska wokmix. (3,8 g kh/100 g)

4,56 av 9 röster
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i lagom stora bitar.
  • Bryn kycklingen i smöret i en stor stekpanna.
  • Slå på grädde, crème fraiche, kycklingfond och tamarisoja. Tillsätt curryn. Låt puttra i cirka 10 minuter.
  • Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra cirka 5-10 minuter tills dess att grönsakerna är klara. Strö lite hackad koriander ovanpå och servera direkt.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg