Kyckling i currysås är nog en sådan rätt som väldigt många har ätit i sina dagar. Det är en klassisk rätt som säkert finns i åtskilliga olika varianter.
Själv så tycker jag att det är en rätt som är otroligt enkel att tillaga och något man kan göra lite snabbt när fantasin tryter.
Vilka grönsaker du använder kan du bestämma själv, jag använde mig av Garants ekologiska wokmix. (3,8 g kh/100 g)
Skär upp kycklingen i lagom stora bitar.
Bryn kycklingen i smöret i en stor stekpanna.
Slå på grädde, crème fraiche, kycklingfond och tamarisoja.
Tillsätt curryn.
Låt puttra i cirka 10 minuter.
Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra cirka 5-10 minuter tills dess att grönsakerna är klara.
Strö lite hackad koriander ovanpå och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär upp kycklingen i lagom stora bitar.
Bryn kycklingen i smöret i en stor stekpanna.
Slå på grädde, crème fraiche, kycklingfond och tamarisoja.
Tillsätt curryn.
Låt puttra i cirka 10 minuter.
Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra cirka 5-10 minuter tills dess att grönsakerna är klara.
Strö lite hackad koriander ovanpå och servera direkt.
Urban Melander says:
Detta var jättegott och enkelt att göra.