Kyckling i het krämig sås

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 3 röster - Betygsätt

Detta är en kycklingryta som har lite hetta och en krämig sås. Ett kycklingrecept som är perfekt att äta både till vardags eller som lite…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kyckling i het krämig sås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta är en kycklingryta som har lite hetta och en krämig sås. Ett kycklingrecept som är perfekt att äta både till vardags eller som lite festligare måltid.

Det är ett sådant recept som kräver väldigt lite insats i köket och ändå smakar riktigt gott.

Helt anpassat för dig som äter lchf eller keto.

Recept och bild: Peggy

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 0,5-1 Färsk chilifrukt
 100 g Färskost
 2 deciliter Vispgrädde
 1 tsk Rosmarin
 2 msk Koncentrerad kycklingfond
 1 tsk Sambal oelek
 0,50 dl Hackad persilja
 Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Skär kycklingen i bitar, så stora som du själv tycker om.

2

Skär ner löken i klyftor/båtar, hacka vitlöken och skär ner så mycket chili som du önskar.

3

Bryn kycklingen i smöret. Salta och peppra.

4

Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka upp.
Sänk värmen och låt allt puttra tills du har fått en fin konsistens på såsen.

5

Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 0,5-1 Färsk chilifrukt
 100 g Färskost
 2 deciliter Vispgrädde
 1 tsk Rosmarin
 2 msk Koncentrerad kycklingfond
 1 tsk Sambal oelek
 0,50 dl Hackad persilja
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Skär kycklingen i bitar, så stora som du själv tycker om.

2

Skär ner löken i klyftor/båtar, hacka vitlöken och skär ner så mycket chili som du önskar.

3

Bryn kycklingen i smöret. Salta och peppra.

4

Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka upp.
Sänk värmen och låt allt puttra tills du har fått en fin konsistens på såsen.

5

Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor.

Kyckling i het krämig sås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida