Kyckling i krämig balsamvinägersås med champinjoner och lök
24
Innehåll
Detta receptet på kyckling i krämig balsamvinägersås med champinjoner och lök är en måltid som tar lite tid att göra då man ska karamellisera löken för att få en härlig smak på hela rätten. Tillsammans med goda skogschampinjoner så får du en riktigt god sås till kycklingen.
Om du vill ha något gott att servera till detta, så tycker jag att ett mos är perfekt så att du på ett enkelt sätt kan få upp all god sås. Jag skulle rekommendera blomkålsmos eller vitkålsmos.
Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
- 700 g Kycklingfilé
- Flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 5 msk Smör
- 100 g Lök, skivad
- 0,5 dl Kycklingbuljong
- 3 dl Grädde
- 1,5 dl Parmesanost, riven
- 2 msk Balsamvinäger
- 1 msk Tamarisoja
- 250 g Skogschampinjoner, skivade
- 2 msk Hackad persilja
Instruktioner
- Om dina kycklingfiléer är stora, så kan du dela dom horisontellt, så att du får 8 lite tunnare filéer.
- Salta och peppra kycklingen på båda sidor.
- Ta en stekpanna med höga kanter, en så kallad traktörpanna är toppen just för detta och värm den på medelhög värme.Tillsätt ett par matskedar smör.
- Tillsätt den skivade löken och låt den steka tills det att den har blivit karamelliserad. Låt den steka på medelvärme så att den inte bränns vid. Låt det ta sin tid, gärna upp emot 20 minuter. Glöm inte bort att röra om regelbundet.
- Ta bort löken från pannan och lägg åt sidan så länge.Tillsätt lite mer smör och höj värmen lite i stekpannan.
- Bryn kycklingen på båda sidor så att dom får en fin gyllenbrun färg.
- Ta upp kycklingen ur pannan och lägg åt sidan så länge.
- Tillsätt kycklingbuljongen i stekpannan och koka ur den genom att ha den på värme och röra om i botten så att alla goda smaker lossnar.
- Tillsätt nu vispgrädde, parmesanost, balsamvinäger, tamarisoja och svamp. Rör om, låt koka upp och låt det hela stå och sjuda i cirka 10 minuter tills det att såsen har tjocknat lite.
- Lägg tillbaka kyckling och den karamelliserade löken i pannan och låt allt stå och puttra tills det att kycklingen är helt genomstekt. Cirka 10 minuter, beroende på tjocklek på kycklingen.
- Servera direkt med goda tillbehör!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Så jättegott, även med vegetariska kycklingbitar 😍
VI OCH VÅRA GÄSTER GAV DENA RÄTT BÄSTA BETYG. SÅSEN ÄR HELT UNDERBAR!!! Jag gjorde dubbel sats av såsen. ÅÅÅH!