Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kyckling med champinjoner och bambuskott

Inga röster än
Kyckling med champinjoner och bambuskott

En asiatiskt inspirerad kycklinggryta med lite champinjoner och bambuskott.

Helt mejerifri och med låg mängd kolhydrater. En perfekt LCHF-rätt tycker jag.

Servera med shiratakinudlar eller sjögräsnudlar.

Receptet är för två stora portioner eller tre lite mindre.

Gillar man lite starkare mat så kan man ta dubbla mängden currypasta.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär kycklingen i lagom stora bitar. Bryn den i kokosoljan.
  • Klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen så att allt får lite färg. Salta och peppra lite.
  • Slå på kokosgrädden och lägg i buljongen. Låt allt koka upp och låt det puttra fem minuter.
  • Ha i currypastan och bambuskotten. Blanda väl och låt puttra ytterligare några minuter.
  • Strimla paprikan fint och lägg i mot slutet och låt den koka med någon minut bara.
  • Smaka av med salt och peppar och pressa ner lite limesaft precis innan du serverar. OBS, får inte koka efter att du har haft i lime.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg