Kyckling med champinjoner och bambuskott
0
Innehåll
En asiatiskt inspirerad kycklinggryta med lite champinjoner och bambuskott.
Helt mejerifri och med låg mängd kolhydrater. En perfekt LCHF-rätt tycker jag.
Servera med shiratakinudlar eller sjögräsnudlar.
Receptet är för två stora portioner eller tre lite mindre.
Gillar man lite starkare mat så kan man ta dubbla mängden currypasta.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 400 g kycklingfilé
- 200 g färska champinjoner
- 50 g gul lök
- 10 g vitlök
- 400 g kokosgrädde
- 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
- 1 tsk currypasta (grön)
- 50 g paprika (röd)
- 1 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 140 g bambuskott (strimlade)
- 2 msk kokosolja
- 0,5 st lime
Instruktioner
- Skär kycklingen i lagom stora bitar. Bryn den i kokosoljan.
- Klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen så att allt får lite färg. Salta och peppra lite.
- Slå på kokosgrädden och lägg i buljongen. Låt allt koka upp och låt det puttra fem minuter.
- Ha i currypastan och bambuskotten. Blanda väl och låt puttra ytterligare några minuter.
- Strimla paprikan fint och lägg i mot slutet och låt den koka med någon minut bara.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!